Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Aeon Blank a lansat albumul "Dystopia", "despre noi toti și despre lumea în care trăim"

Aeon Blank a lansat cel de-al treilea album al formației, ”Dystopia”. Potrivit vocalistului Emil Luca, acesta este ”cel mai divers armonic și cel mai muncit” material al trupei.

Publicat

pe

AEON BLANK feat. ANA COMAN - FLUTURI ALBI
AEON BLANK feat. ANA COMAN - FLUTURI ALBI

Noul album "Dystopia" a fost prezentat publicului în cadrul unui concert în clubul Quantic din București. Materialul va putea fi găsit începând de săptămâna viitoare în magazinele Cărturești și Muzica, precum și online, în formate de streaming și download.

"...muzica rock nu cred că ar trebui redusă la un solo de chitară sau la un riff"

Lansarea albumului a venit însoțită și de un mesaj din partea solistului formației, Emil Luca.

"Am lansat miercuri Dystopia în Quantic, alături de fani, prieteni vechi și noi și invitați dragi nouă. Mulțumim din suflet celor de la Sea Section, invitaților noștri, soprana Carla Mușat, Ana Coman, Mihai de la Breathelast, Liviu Ustinescu de la Contraband X, celor de la Universal Music, lui Miluță Flueraș, lui Mircea Moldovan care ne-a facut sa sunăm super fain și tuturor celor care au fost alături de noi la acest eveniment pe care îl așteptăm de foarte mult timp.

"Dystopia este un tot unitar și cred că versurile sunt extrem de importante"

Dystopia este aici și este despre noi toti și despre lumea în care trăim. Și vă recomandăm din suflet să îl ascultați și să aruncați un ochi și pe versuri. Știu, e greu, oamenii sunt din ce în ce mai puțin interesați de versurile trupelor pe care le ascultă. Fredonează piesele, dacă le plac, dar fără a încerca să înțeleagă neapărat despre ce este vorba. Mi-aș dori mult ca în cazul albumului ăsta să nu se întâmple asta.

Dystopia este un tot unitar și cred că versurile sunt extrem de importante, albumul ăsta are un mesaj puternic și asumat, unul politic, anticomunist și anti political correctness și a fost o provocare în sine să îmi aleg cuvintele potrivite pentru asta. Mai mult decât atât, muzica rock nu cred ca ar trebui redusă la un solo de chitară sau la un riff, ci ar trebui, cred eu, să aiba și latura asta poetică.

Muzical vorbind, este cu siguranță cel mai elaborat album al nostru, cel mai divers armonic și cel mai muncit. Este un mix de rock alternativ, prog, djent și multe alte stiluri. Și primul nostru album pe care absolut toate instrumentele cu corzi sunt înregistrate digital, fără nici un fel de aparatură analog. A fost un efort colosal din partea tuturor celor din trupă din toate punctele de vedere și ne bucurăm enorm că am reușit să facem asta.

Vă mulțumim încă o dată tuturor. Aeon Blank is you!"

Aeon Blank a luat naștere în 2011, fiind un cocktail de rock alternativ, gothic, dark wave, rock clasic și progresiv. Primul album al trupei, "Handmadegods & Godmadedemons", a fost lansat în aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le conţine, 5 au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla.

În decembrie 2014, trupa a lansat cel de-al doilea album, intitulat "Dark Waters", ulterior semnând cu Universal Music România. Albumul s-a bucurat de aprecierea criticilor, fiind votat unul dintre cele mai bune albume alternative ale anului.

Comentează

Trending