Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump

10000 de fani Queen au creat propriile videoclipuri "Bohemian Rhapsody", "A Kind of Magic" şi "Don't Stop Me Now" - VIDEO

Queen a recrutat 10000 de fani pentru a crea 3 clipuri instant virale, asociate cu 3 hituri ale grupului. Participanţi din 120 de ţări au dat un suflu nou lui "Bohemian Rhapsody", "Don't Stop Me Now" şi "A Kind of Magic". Puteţi urmări clipurile rezultate în articol.
10000 fani Queen campanie You Are the Champions Cover Bohemian Rhapsody

10000 fani Queen campanie You Are the Champions Cover Bohemian Rhapsody (foto: YouTube)

Proiectul a fost creat de către Queen, YouTube Music, Universal Music şi Hollywood Records. Motivul? Este sărbătorit faptul că "Bohemian Rhapsody", videoclipul original a fost primul clip de dinainte de anii '90 care a sărit de 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Fiecare dintre cei 10000 de participanţi a încercat să contribuie cu ceva deosebit, sincronizându-şi cântatul la pian, chitară sau voce cu reprezentaţia artiştilor de la Queen.

În cazul lui "Don't Stop Me Now" fanilor li s-a cerut să danseze după pofta inimii, iar pentru "A Kind of Magic" a fost nevoie de artă vizuală şi animaţii. În această versiune de "Bohemian Rhapsody" vedem lumea cântând la harpă, la microfon, chitară acustică, pianină şi multe alte instrumente. Oameni de toate etniile, religiile, vârstele şi sexele se filmează cântând legendara piesă.

Unii fac asta în confortul unui studio, alţii pe prispă, în vreme ce alţi fani se simt mai inspiraţi în propriul dormitor. Chiar şi un acordeonist îşi găseşte loc în această variantă mondială, în vreme ce un tânăr face senzaţie redând note din track pe pahare din cristal. "Don't Stop Me" prezintă dansatori din toată lumea, cu coregrafii pline de energie.

Unele par dansuri de victorie din Fortnite, altele sunt încălziri din sala de sport, iar cineva a dansat chiar în grajdul cu cai. Sunt fani care i-au implicat şi pe cei mici şi am văzut chiar şi sosii ale lui Freddie Mercury şi oameni în costume de epocă sau îmbrăcaţi în costume haioase. Într-o declaraţie despre iniţiativa numită "You Are the Champions", chitaristul Queen, Brian May a spus următoarele:

Este unul dintre cele mai satisfăcătoare lucruri care se poate întâmpla unui artist: să vedem cum munca noastră a inspirat oameni din toată lumea să îşi creeze propria reprezentaţie şi artă vizuală e o încântare. Şi toată diversitatea viziunii lor este uimitoare. Mulţumiri multe tuturor celor care au participat.

Doar "Bohemian Rhapsody" de unul singur a strâns 5400 de înscrieri din 110 ţări, în vreme ce "A Kind of Magic" a atras 2773 de artişti din 92 de ţări, care au urcat pe Internet imagini şi opere de artă vizuală. Clipurile au sărit deja de 400.000 de vizualizări fiecare şi cu siguranţă vor depăşi milionul în perioada următoare.

Citește mai multe despre Brian MayQueen
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
CME, grupul media ce deține PRO TV, va fi cumpărat cu 2,1 miliarde USD

CME deține 30 de televiziuni printre care PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV Internațional...

Închide