Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

10000 de fani Queen au creat propriile videoclipuri "Bohemian Rhapsody", "A Kind of Magic" şi "Don't Stop Me Now" - VIDEO

Queen a recrutat 10000 de fani pentru a crea 3 clipuri instant virale, asociate cu 3 hituri ale grupului. Participanţi din 120 de ţări au dat un suflu nou lui "Bohemian Rhapsody", "Don't Stop Me Now" şi "A Kind of Magic". Puteţi urmări clipurile rezultate în articol.

Publicat

pe

10000 fani Queen campanie You Are the Champions Cover Bohemian Rhapsody
10000 fani Queen campanie You Are the Champions Cover Bohemian Rhapsody │ FOTO: YouTube

Proiectul a fost creat de către Queen, YouTube Music, Universal Music şi Hollywood Records. Motivul? Este sărbătorit faptul că "Bohemian Rhapsody", videoclipul original a fost primul clip de dinainte de anii '90 care a sărit de 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Fiecare dintre cei 10000 de participanţi a încercat să contribuie cu ceva deosebit, sincronizându-şi cântatul la pian, chitară sau voce cu reprezentaţia artiştilor de la Queen.

În cazul lui "Don't Stop Me Now" fanilor li s-a cerut să danseze după pofta inimii, iar pentru "A Kind of Magic" a fost nevoie de artă vizuală şi animaţii. În această versiune de "Bohemian Rhapsody" vedem lumea cântând la harpă, la microfon, chitară acustică, pianină şi multe alte instrumente. Oameni de toate etniile, religiile, vârstele şi sexele se filmează cântând legendara piesă.

Unii fac asta în confortul unui studio, alţii pe prispă, în vreme ce alţi fani se simt mai inspiraţi în propriul dormitor. Chiar şi un acordeonist îşi găseşte loc în această variantă mondială, în vreme ce un tânăr face senzaţie redând note din track pe pahare din cristal. "Don't Stop Me" prezintă dansatori din toată lumea, cu coregrafii pline de energie.

Unele par dansuri de victorie din Fortnite, altele sunt încălziri din sala de sport, iar cineva a dansat chiar în grajdul cu cai. Sunt fani care i-au implicat şi pe cei mici şi am văzut chiar şi sosii ale lui Freddie Mercury şi oameni în costume de epocă sau îmbrăcaţi în costume haioase. Într-o declaraţie despre iniţiativa numită "You Are the Champions", chitaristul Queen, Brian May a spus următoarele:

Este unul dintre cele mai satisfăcătoare lucruri care se poate întâmpla unui artist: să vedem cum munca noastră a inspirat oameni din toată lumea să îşi creeze propria reprezentaţie şi artă vizuală e o încântare. Şi toată diversitatea viziunii lor este uimitoare. Mulţumiri multe tuturor celor care au participat.

Doar "Bohemian Rhapsody" de unul singur a strâns 5400 de înscrieri din 110 ţări, în vreme ce "A Kind of Magic" a atras 2773 de artişti din 92 de ţări, care au urcat pe Internet imagini şi opere de artă vizuală. Clipurile au sărit deja de 400.000 de vizualizări fiecare şi cu siguranţă vor depăşi milionul în perioada următoare.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Muzică și film

Brian May şi-a exprimat interesul pentru un film nou despre Freddie Mercury, după "Bohemian Rhapsody"

Filmul "Bohemian Rhapsody" a deschis calea pentru ca poveştile unor artişti legendări să fie ecranizate şi aşa am avut în câţiva ani pelicule despre Bowie, Elton John sau Elvis. Acum Brian May şi-a exprimat interesul pentru un sequel pentru pelicula cu Rami Malek.

Publicat

pe

Bohemian Rhapsody Musical
Bohemian Rhapsody Musical │ FOTO: www.foxmovies.com

Vestea a venit în cadrul unei apariţii a lui Brian May, chitaristul Queen la emisiunea de pe SiriusXM "Trunk Nation With Eddie Trunk". "Bohemian Rhapsody" a debutat în noiembrie 2018 ai a devenit cel mai profitabil film biografic din istorie, generând peste 1 miliard de dolari în încasări. A fost şi cel mai bine vândut film din 2019 pentru vizionare acasă.

Iată ce a apus May mai exact:

Există un adevăr în faptul că am discutat despre asta şi încă o facem. Am adora să facem un sequel. Totul e să găsim scenariul potrivit. Ne-a luat 12 ani să găsim scenariul potrivit pentru primul film, deci nu e o surpriză faptul că nu e uşor. E o poveste acolo, s-au întâmplat foarte multe după finalul scenariului "Bohemian Rhapsody".

Dar totuşi nu stiu dacă s-ar putea face un film din asta. Şi nu vrem să îl lansăm sau producem dacă nu suntem siguri că va funcţiona şi că va mişca oamenii în acelaşi mod ca şi originalul.

Brian şi-a exprimat dorinţa de a îi aduce înapoi pe cei patru actori care i-au jucat pe componenţii trupei Queen, în frunte cu Rami Malek, care s-a ales şi cu un Oscar pentru asta. Şi Gwilym Lee, care l-a jucat pe Brian a primit complimente pentru jocul său actoricesc. Primul film s-a terminat exact cu concertul Live Aid, adică în iulie 1985.

Pe atunci Freddie Mercury începea să resimtă efectele infectării cu virusul HIV. Problema e că un nou film ar prezenta decăderea şi agonia artistului şi ar fi chinuitor pentru Rami, care ar trebui să slăbească şi să sufere pentru acest rol. În iulie 2020, toboşarul Queen, Roger Taylor a declarat ca un sequel pentru "Bohemian Rhapsody" e improbabil.

Roger a declarat şi că a fost surprins de succesul peliculei.

Citește în continuare

Trending