Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
James Arthur

Steve Vai explică de ce Brian May este un chitarist extraordinar

Steve Vai și-a exprimat admirația pentru Brian May, explicând în cadrul unui interviu cât de mult l-a influențat chitaristul Queen.

Steve Vai este un fan declarat al lui Brian May. Într-o apariție recentă la Tone Talk, Vai a mărturisit că May este unul dintre chitariștii săi preferați din toate timpurile.

"Are o calitate reală, integritate, sensibilitate pentru rock - are o ureche extraordinară pentru muzică, știi? Urechea sa internă a construit acea tonalitate extraordinară pe care o are, și a sunat grozav dintotdeauna.

Și simplul fapt că a fost capabil să construiască acea chitară când era tânăr...acel Red Special a fost construit manual de către el [Brian a făcut acea chitară cu tatăl său, când avea 16 ani], așa că are o multitudine de tonalități.

Dar toate aceste tonalități și tot ceea ce îi compune chitara, amplificatorul, sunt doar o dimensiune. Totul vine din degetele și mintea sa. Am cântat cu Brian în multe ocazii și întotdeauna sound-ul său e inconfundabil", a detaliat Steve Vai.

Chitaristul a dezvăluit apoi că a studiat muzica trupei Queen, sound-ul unic al formației având un impact major asupra sa.

"Când am auzit Queen, și toată muzica grozavă a anilor '70...au ocupat un loc special în inima mea și nu voi uita asta niciodată"

"De fapt, când m-am mutat prima oară în LA, nu știam pe nimeni, nimeni nu mă știa pe mne, lucram pentru Frank [Zappa], încă nu eram în trupă, și m-am dus la Rainbow.

Am studiat Queen. Queen a avut un impact extraordinar, a fost una dintre primele trupe pe care le-am văzut, iat atunci când găsești muzică și ești adolescent - când treci prin acele schimbări, când începi să-ți dezvolți personalitatea, perspectiva, hormonii tropăie - începi să simți presiune din partea oamenilor care încearcă să te muleze într-un anume șablon, iar tu poți să devii destul de intens.

Mi s-au întâmplat multe lucruri care ar putea fi considerate traumatice, iar atunci cauți ceva care să-ți ofere oportunitatea de a evada și a te simți bine. Când am auzit Queen, și toată muzica grozavă a anilor '70...au ocupat un loc special în inima mea și nu voi uita asta niciodată.

Și din fericire petru mine, erau cu toții niște muzicieni fenomenali. Nu mai există ceva comparabil, nici măcar nu se apropie. Era ca o schimbare de paradigmă, cu ceea ce făcea Brian, și felul în care stelele s-au aliniat pentru el și pentru trupă. Și întreaga viziune a lui Brian asupra sunetului și a părților chitarei, nu mai exista altceva care să sune la fel."

Recent, Steve Vai s-a arătat încântat și de ideea unui album AC/DC cu Axl Rose. Acesta s-a declarat impresionat de abilitățile vocale ale lui Axl, despre membrii AC/DC spunând că "ei nu pot greși".

Citește mai multe despre Brian MayQueenSteve Vai
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE