Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Formaţia TOOL o detronează pe Taylor Swift în topul Billboard 200, prin albumul "Fear Inoculum"

Primul album TOOL din ultimii 13 ani, "Fear Inoculum" a sosit cu mult hype pe 30 august, iar acum s-au aflat şi primele vânzări. Aşa cum anticipaseră experţii, noul LP a ajuns pe locul 1 în topul Billboard 200, detronând-o pe Taylor Swift şi noul său album "Lover".
Tool fotografie oficiala 2019

Tool fotografie oficiala 2019 (foto: TOOL)

Pe parcursul ultimei săptămâni, fanii lui Taylor Swift, care au aflat de această schimbare de poziţie şi-au manifestat surprinderea şi nemulţumirea prin social media. Mulţi nu au auzit de formaţia TOOL până acum şi unii chiar au recomandat boicotarea formaţiei lui Maynard James Keenan. Inevitabilul s-a produs totuşi, iar TOOL se află acum pe loc fruntaş în topul Billboard.

Asta după ce dominase iTunes pe parcursul lunii august, pentru că formaţia a decis la începutul lunii trecute să îşi facă public catalogul de piese prin serviciile de streaming. "Fear Inoculum", cel mai nou album TOOL ar fi vândut 270.000 de unităţi în prima săptămână de disponibilitate. Şi asta fără vreun artificiu special de bundle cu bilete la concert + album, cum fac unele trupe sau artişti.

Mulţi fani au cumpărat chiar şi ediţia specială deluxe, cu un ecran LED, difuzoare şi artwork exclusiv. TOOL a doborât record după record în ultima vreme, fiind prima formaţie din istorie care a ocupat tot topul Rock Digital Songs Top 10. Asta după ce şi-a publicat toate albumele în serviciile de streaming în aceeaşi zi, la început de august.

În plus, toate albumele sale au intrat brusc în top 20 Billboard 200 şi iTunes Top 10 în acelaşi timp. De asemenea single-ul "Fear Inoculum" este cea mai lungă piesa care a intrat în Billboard Hot 100, depăşind 10 minute în lungime. Grupul american nu e străin de hituri şi distincţii totuşi, pentru că LP-ul "Aenima" a intrat în Billboard Top 200 pe locul 2 în 1996.

Toate albumele TOOL au primit discul de platină în SUA, baza de fani fiind foarte ataşată de acest grup de rock progresiv. Topul actual Billboard este valabil pentru săptămâna încheiată pe 5 septembrie şi pentru piaţa din SUA. cifrele au fost colectate de către Nielsen Music. Taylor Swift şi al său "Lover" au picat pe locul 2, cu vânzări de 178.000 de unităţi.

Lana Del Rey se află pe locul 3, cu "Normak F*cking Rockwell" şi 104.000 de unităţi.

Citește mai multe despre Maynard James KeenanTOOL
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Tipa super creativă" care a întors două scaune la Vocea României 2019

În prima seară a audițiilor pe nevăzute, Zoe Grigoraș a convins doi antrenori cu o interpretare dulce și surprinzătoare. Găsești...

Închide