Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Formaţia TOOL o detronează pe Taylor Swift în topul Billboard 200, prin albumul "Fear Inoculum"

Primul album TOOL din ultimii 13 ani, "Fear Inoculum" a sosit cu mult hype pe 30 august, iar acum s-au aflat şi primele vânzări. Aşa cum anticipaseră experţii, noul LP a ajuns pe locul 1 în topul Billboard 200, detronând-o pe Taylor Swift şi noul său album "Lover".

Publicat

pe

Tool fotografie oficiala 2019
Tool fotografie oficiala 2019 │ FOTO: TOOL www.facebook.com

Pe parcursul ultimei săptămâni, fanii lui Taylor Swift, care au aflat de această schimbare de poziţie şi-au manifestat surprinderea şi nemulţumirea prin social media. Mulţi nu au auzit de formaţia TOOL până acum şi unii chiar au recomandat boicotarea formaţiei lui Maynard James Keenan. Inevitabilul s-a produs totuşi, iar TOOL se află acum pe loc fruntaş în topul Billboard.

Asta după ce dominase iTunes pe parcursul lunii august, pentru că formaţia a decis la începutul lunii trecute să îşi facă public catalogul de piese prin serviciile de streaming. "Fear Inoculum", cel mai nou album TOOL ar fi vândut 270.000 de unităţi în prima săptămână de disponibilitate. Şi asta fără vreun artificiu special de bundle cu bilete la concert + album, cum fac unele trupe sau artişti.

Mulţi fani au cumpărat chiar şi ediţia specială deluxe, cu un ecran LED, difuzoare şi artwork exclusiv. TOOL a doborât record după record în ultima vreme, fiind prima formaţie din istorie care a ocupat tot topul Rock Digital Songs Top 10. Asta după ce şi-a publicat toate albumele în serviciile de streaming în aceeaşi zi, la început de august.

În plus, toate albumele sale au intrat brusc în top 20 Billboard 200 şi iTunes Top 10 în acelaşi timp. De asemenea single-ul "Fear Inoculum" este cea mai lungă piesa care a intrat în Billboard Hot 100, depăşind 10 minute în lungime. Grupul american nu e străin de hituri şi distincţii totuşi, pentru că LP-ul "Aenima" a intrat în Billboard Top 200 pe locul 2 în 1996.

Toate albumele TOOL au primit discul de platină în SUA, baza de fani fiind foarte ataşată de acest grup de rock progresiv. Topul actual Billboard este valabil pentru săptămâna încheiată pe 5 septembrie şi pentru piaţa din SUA. cifrele au fost colectate de către Nielsen Music. Taylor Swift şi al său "Lover" au picat pe locul 2, cu vânzări de 178.000 de unităţi.

Lana Del Rey se află pe locul 3, cu "Normak F*cking Rockwell" şi 104.000 de unităţi.

Comentează

Concerte & turnee

TOOL vine în Europa în 2024; Iată unde îi vedem pe Maynard James Keenan and co

TOOL este una dintre puţinele formaţii de metal din lume care se bucură de statutul de mit şi cult în acelaşi timp. Cu atât mai mult pentru noi europenii, având în vedere cât de rar ajunge pe continentul nostru. Asta se întâmplă în 2024, deoarece TOOL tocmai a anunţat un turneu în UK şi Europa. Aflaţi datele mai jos.

Publicat

pe

Tool poster turneu 2024 Europa
Tool poster turneu 2024 Europa │ FOTO: TOOL

TOOL vine pe celebra London O2 Arena, dar şi pe Tele2 Arena din Stockholm, plus Paris Accor Arena. Nu va lipsi de la festivalul Graspop Metal Meeting, de la Tons of Rock şi Copenhell. Cel mai aproape de noi ajunge la Budapesta, dacă vreţi să ajungeţi să îi vedeţi pe metalişti. În ultimele luni TOOL s-a bucurat de statutul de headliner la festivaluri ca Aftershock, Welcome to Rockville, Louder Than Life şi Sonic Temple Arts & Music. A avut şi o reprezentaţie legendară la Power Trip.

Şi acum ce ne interesează pe noi: turneul european! Biletele se pun în vânzare pe 17 noiembrie de la ora 10 dimineaţa. Cei care fac parte din clubul exclusiv TOOL Army au pre-vânzare deja, de pe 14 noiembrie.

Iată cum arată concertele formaţiei din cadrul turneului din 2024 în UE şi UK:

  • 25 mai - Hannover, DE @ ZAG Arena
  • 27 mai - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
  • 30 mai - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
  • 01 iunie - Manchester, UK @ AO Arena
  • 03 iunie - London, UK @ O2 Arena
  • 05 iunie - Paris, FR @ Accor Arena
  • 08 iunie - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
  • 10 iunie - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
  • 11 iunie - Kraków, PL @ Tauron Arena
  • 13 iunie - Budapest, HU @ BudapestAréna
  • 18 iunie - Köln, DE @ Lanxess Arena
  • 20 iunie - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
  • 22 iunie - Copenhagen, DK @ Copenhell
  • 25 iunie - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
  • 27 iunie - Oslo, NO @ Tons of Rock

Ultimul album lansat de TOOL a fost "Fear Inoculum" din 2019, care a polarizat fanii, mai ales că s-a lansat după 13 ani de aşteptare, de la "10.000 Days" din 2006. În octombrie 2023 totuşi basistul Justin Chancellor a făcut teasing că fanii nu vor aştepta aşa mult pentru următorul LP Tool.

Între timp solistul James Maynard Keenan rămâne ocupat, având programate concerte în primăvara lui 2024 şi cu celelalte trupe ale sale, A Perfect Circle şi Puscifer. De altfel ele vor cânta pe aceeaşi scenă în aprilie, cu ocazia zilei de naştere de 60 de ani a solistului.

Citește în continuare

Trending