Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Celine Dion ar putea susţine un concert la Bucureşti în vara lui 2020, conform Primăriei Capitalei

Una dintre cele mai mari voci ale secolului, Celine Dion ar putea concerta în România vara viitoare. Vestea a venit chiar de la Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, într-un discurs despre planuri legate de Arena Naţională. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Celien Dion www.facebook.com

Artista de 51 de ani ar putea concerta în România vara viitoare, chiar pe Naţional Arena. Deocamdată totul este în faza de solicitare trimisă de impresarii artistei spre Primăria Capitalei. Surse citate de Libertatea indică faptul că Primăria şi impresarii lui Celine Dion au convenit ca evenimentul să aibă loc în luna iulie a anului 2020. Trebuie discutat totuşi cu Federaţia Română de Fotbal, pentru a putea organiza concertul astfel încât să nu se intersecteze cu calendarul fotbalistic.

În plus, România va fi una dintre ţările gazdă pentru meciurile de la EURO 2020 şi trebuie luat în calcul şi acest aspect. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la Bucureşti pe 30 noiembrie 2019, iar România va găzdui meciuri pe 14 iunie, 18 iunie, 22 iunie, dar şi 29 iunie, din câte ştim în acest moment. În ce priveşte declaraţia Primarului General, iată spusele sale cu privire la concert şi evenimentele sportive:

Prioritate au competiţiile sportive, sub nicio formă nu dorim să le punem în pericol, dar sunt şi solicitări care merită să fie analizate, pentru organizarea unor alte tipuri de evenimente, mari concerte. Avem acum, spre exemplu, venită solicitarea la PMB – Direcţia Investiţii, din partea impresarilor unei artiste internaţionale, pe care sunt convinsă că vor să o vadă cât mai mulţi români la Bucureşti, şi anume Celine Dion.

Perioada în care ar putea să vină la Bucureşti este vara viitoare. Cu siguranţă vom vorbi cu Federaţia Română de Fotbal, cu reprezentanţii echipelor care închiriază de obicei Arena şi ne vom pune de acord şi să stabilim, bineînţeles, împreună acest calendar. Dar din verificările pe care le-am făcut până acum nu ar pune în pericol calendarul competiţional.

Celine Dion anunţa în primăvara acestui an turneul mondial "Courage", dar şi un nou album. Au fost semne că artista va alege doar arene mari pentru opririle acestui turneu global, iar Naţional Arena s-ar putea număra printre ele. Turneul îşi ia numele de la un single intitulat "Courage", în care artista cântă despre puterea a trece peste greutăţi. Legendara cântăreaţă canadiană a dus propria luptă, încercând să depăşească pierderea soţului bolnav de cancer în 2016.

În ultimii 3 ani Celine a compus 48 de piese, alegând totuşi 12 pentru noul LP. Din câte ştiam în primăvară Courage World Tour acoperea Canada şi Statele unite, cu o oprire la Londra. Courage World Tour începe în Quebec City pe 18 septembrie 2019, iar noul album "Courage" ar trebui să vină în noiembrie 2019. Este materialul discografic cu numărul 12 din discografia artistei.

Pe LP vom auzi şi o colaborare cu Sia, dar şi una cu David Guetta, "Lying Down". Un fragment din melodie a fost auzit într-un episod al emisiunii "Carpool Karaoke" cu James Corden. Cel mai nou single al lui Celine este "Flying on My Own", lansat în iulie 2019.

Comentează

Muzică și film

Celine Dion își va descrie problemele de sănătate în documentarul "I Am: Celine Dion"

"I Am: Celine Dion" nu se va concentra pe viața și cariera artistei de 55 de ani, ci va relata dificultățile cu care aceasta s-a confruntat după ce a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Celien Dion www.facebook.com

Documentarul va fi regizat de Irene Taylor și va fi disponibil pe Prime Video la o dată care nu a fost încă stabilită. Proiectul documentează aproximativ un an din viața lui Celine Dion, prezentând luptele artistei cu boala Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă, ce afectează creierul și măduva spinării. În cazul lui Dion, boala i-a afectat viața de zi cu zi, precum și capacitatea de a performa.

Celine Dion a dezvăluit oficial diagnosticul în decembrie 2022, anunțând atunci că se vede nevoită să amâne turneul mondial din cauza spasmelor care au afectat felul în care merge și cântă.

"Ultimii ani au fost o provocare pentru mine, o călătorie de la a înțelege condiția mele până la a învăța cum să trăiesc cu ea și să o gestionez, dar să nu o las să mă definească. Pe măsură ce drumul către reluarea carierei mele de interpret continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să-mi văd fanii. În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, să atrag atenția asupra acestei afecțiuni puțin cunoscute și să ajut alți oameni care au acest diagnostic", a declarat Celine Dion despre viitorul documentar.

"I Am: Celine Dion" va fi produs de Sony Music Vision, în parteneriat cu Sony Music Entertainment Canada și Vermilion Films. Amazon MGM Studios a achiziționat drepturile la nivel mondial pentru acest documentar.

Celine Dion este una dintre cele mai de succes interprete din istoria muzicii pop. Cariera sa a început să înflorească încă din adolescență, fiind încununată de numeroase piese de succes, concerte sold out și peste 250 de milioane de albume vândute. Printre hit-urile artistei se numără "My Heart Will Go On", extras de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", "Because You Loved Me", "It's All Coming Back to Me Now", "All By Myself" sau "Tell Him" în duet cu Barbra Streisand.

Citește în continuare

Trending