Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cât câștiga Kurt Cobain înainte să ajungă faimos cu Nirvana

Un cec rătăcit în arhivele unui magazin de muzică s-a dovedit a conține o informație interesantă. Semnat pe numele lui Kurt Cobain, acesta data din martie 1991, dezvăluind astfel cât încasa Kurt din drepturile de autor înainte ca Nirvana să ajungă în mainstream.

Publicat

pe

Kurt Cobain
Kurt Cobain

Easy Street Records, un magazin independent de muzică din Seattle, "ascundea" o informație de interes pentru orice fan Nirvana. Într-o colecție de discuri cumpărate la începutul anilor '90 a fost descoperit un cec semnat pe numele lui Kurt Cobain.

Trimis de BMI (Broadcast Music, Inc) pe data de 6 martie 1991, cecul dezvăluie cu cât era plătit Cobain pe drepturi de autor cu 6 luni înainte ca albumul "Nevermind" să scrie istorie în industria muzicală.

"Bănuim că următoarele cecuri din drepturi de autor au fost ceva mai substanțiale decât... 26,57 de dolari", apare în postarea de pe Instagram a Easy Street Records.

Luând în considerare inflația, cei 26,57 de dolari ar fi echivalentul a 50 de dolari în 2019, deci, fără îndoială, Cobain a încasat mult mai mult după ce "Nevermind" a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume ale tuturor timpurilor.

Imagini cu cecul lui Kurt Cobain din 1991

View this post on Instagram

A post shared by Easy Street Records (@easystreetrecords)

La momentul emiterii acestui cec, Nirvana avea pe piață albumul de debut "Bleach". Acesta a fost întâmpinat cu review-uri bune din partea criticilor, însă nu a reușit să intre în topurile de profil.

"Bleach" a fost relansat în 1992, când Nirvana avea cu totul alt statut, grație succesului fenomenal al celui de-al doilea disc."Nevermind" debutase pe prima poziție în topul US Billboard 200, detronându-l pe Michael Jackson cu LP-ul "Dangerous".

După relansare, "Bleach" a reușit să urce până pe poziția 89 în topul Billboard și până pe poziția 33 în UK Albums Chart. Până în prezent, discul s-a vândut în peste 1,9 milioane de exemplare doar în SUA.

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Nirvana va primi un Premiu Grammy onorific

Academia de Înregistrări a anunțat artiștii ce vor primi Premiul Grammy pentru întreaga activitate. Trupa Nirvana se numără printre premianți. Află care sunt ceilalți câștigători.

Publicat

pe

Pulover Kurt Cobain MTV Unplugged 1993 licitatie
Pulover Kurt Cobain MTV Unplugged 1993 licitatie │ FOTO: MTV

Nile Rodgers, The Supremes, Ann Wilson și Nancy Wilson din trupa Heart, Slick Rick, Bobby McFerrin și Ma Rainey sunt restul premianților din acest an. Trofeele vor fi oferite în cadrul unei ceremonii speciale, ce va avea loc pe 4 februarie, la Wilshire Ebell Theatre, cu o zi înainte de gala principală a Premiilor Grammy.

Printre alte premii speciale se numără Premiul Trustees, ce îi va reveni fotografului muzical Henry Diltz, pianistului de jazz și educator muzical Ellis Marsalis și fondatorului Stax Records - Jim Stewart. Anul acesta, Premiul Tehnic va fi oferit Societății de Inginerie Audio și creatorului Auto-Tune, Dr. Andy Hildebrand.

"Fiecare creator de pe această listă a avut un impact asupra industriei noastre - de la realizări tehnice la cele creative - reprezentând anvergura comunității diverse a muzicii. Suntem încântați să sărbătorim luna viitoare această serie de legende care continuă să inspire și să modeleze lumea muzicii", a declarat Harvey Mason Jr, CEO-ul Academiei de Înregistrări.

Deși a fost nominalizată la șapte premii Grammy între 1992 și 1996, singura victorie a trupei a venit postum în 1996, când Nirvana a câștigat la categoria "Best Alternative Music Performance" pentru albumul live MTV Unplugged.

Premiile Grammy 2023 vor avea loc la Crypto.com Arena din Los Angeles pe 5 februarie și vor fi transmise în direct pe CBS. Trevor Noah va fi pentru a treia oară gazda ceremoniei. Nominalizările sunt conduse de Beyoncé cu nouă nominalizări, Kendrick Lamar cu opt, Adele și Brandi Carlile cu câteva șapte fiecare. Vezi aici lista completă a nominalizaților.

Citește în continuare

Trending