Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

The Prodigy revine în studio, lucrând la primul material după moartea lui Keith Flint

The Prodigy a revenit în studioul de înregistrări, lucrând la primele piese de la moartea lui Keith Flint. Producătorul Liam Howlett a postat o fotografie din studio, confirmând că trupa îşi continuă existenţa chiar şi după tragedia pierderii lui Keith.

Publicat

pe

Prodigy teaser album nou 2019 Liam Howlett
Prodigy teaser album nou 2019 Liam Howlett │ FOTO: Liam Howlett twitter.com

The Prodigy anunţa la începutul anului primul său turneu american din ultimul deceniu, cu opriri la toate marile festivaluri. Apoi tragedia lovea în martie, Keith Flint fiind găsit mort în locuinţa sa din Essex. Artistul avea doar 49 de ani. Au urmat multiple tributuri pentru omul care a fost imaginea, dansatorul principal şi vocea grupului rave.

Sepultura şi Papa Roach sunt doar 2 dintre trupele care au cântat coveruri după "Firestarter" live. Mii de fani s-au alăturat procesiunilor din Essex după moartea lui Flint, dar viaţa continuă, iar The Prodigy continuă să existe. Iată mesajul postat de Liam Howlett, creierul trupei pe Twitter:

Am revenit în studio să facem zgomot... noile piese Prodigy vor rula, booom!

Încă nu avem informaţii despre lansarea unui nou album, dar suntem siguri că materialul va include un tribut pentru Keith. Ultimul album al trupei a fost "No Tourists", lansat pe 2 noiembrie 2018. Trupa tocmai începea un nou contract cu BMG din 2017, după ce BMG a cumpărat drepturile asupra pieselor lui Howlett de la EMI Music. LP-ul a avut parte de doar câteva concerte de promovare, iar toate evenimentele Prodigy din 2019 au fost anulate din cauza morţii lui Keith Flint.

Acum că se discută despre noi piese nu putem decât să ne întrebăm cum va continua grupul şi dacă Flint va avea un înlocuitor, sau dacă trupa va fi una mai degrabă instrumentală. Ultimul album a debutat pe locul întâi în topurile din Marea Britanie şi a primit recenzii în general pozitive. A fost lăudat pentru că nu reciclează (prea mult) beat-uri vechi, deşi retrezeste spiritul jungle, care dispăruse în muzica electronică în ultimul deceniu.

Pe 4 iulie 2019 se împlineau 25 de ani de când s-a lansat legendarul album Prodigy "Music for the Jilted Generation", care a schimbat muzica electronică pe vecie.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Prodigy a lansat prima piesă după moartea lui Keith Flint: "Breathe" în varianta cu RZA

The Prodigy a postat un teaser cu ceva vreme în urmă, făcând aluzie la muzică nouă, primul material după moartea lui Keith Flint din 2019. Pe 18 iunie grupul britanic a făcut publică prima piesă fără Keith, de fapt o reinterpretare a hitului "Breathe", alături de rapperul RZA de la Wu-Tang Clan. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Material promotional The Prodigy RZA Breathe 2021
Material promotional The Prodigy RZA Breathe 2021 │ FOTO: The Prodigy

Piesa nu aparţine neapărat vreunui album, ci face parte din coloana sonoră a filmului nou "Fast & Furious: F9". Remixul este mai puţin agresiv decât originalul, mai sacadat şi se duce mai mult spre latura hip-hop, gangsta. "Breathe" în varianta originală a fost un single de pe legendarul album "The Fat of the Land" din 1997. Cu 24 de ani mai târziu piesa rămâne relevantă, iar conexiunea cu RZA nu este întâmplătoare. Un sample din melodia lui RZA "Da Mystery of the Chessboxin" apărea deja în "Breathe", single-ul original.

Pe noul release mai apare şi artistul drum & bass canadian Rene LaVice, iar de producţie s-a ocupat Liam Howlett, "omul de la aparate" din întreaga existenţă The Prodigy. El a umblat la tempo şi a introdus tobe mai distorsionate, crescând energia track-ului. "Breathe" a fost single-ul pivotal pentru "The Fat of hte Land", sosind în noiembrie 1996 şi urcând în top 20 Billboard Alternative Airplay. Avea să devină o piesă cu discuri de platină în Marea Britanie.

După moartea lui Keith Flint din martie 2019, părea că Prodigy nu mai avea să fie la fel. Totuşi în această primăvară am primit un teaser foarte zgomotos de la Liam Howlettt şi Maxim, care compun acum trupa. Conform insiderilor Keith ar fi lăsat sample-uri vocale înregistrate pentru un nou album. Cât despre asocierea cu noul film "Fast & Furious", acesta include tradiţional muzică ritmată, agresivă, bombastică, iar acest nou single se potriveşte la fix. Filmul "F9" va sosi în cinematografe pe 25 iunie, promiţând să fie primul hit de box office veritabil în 2021.

The Prodigy a mai anunţat şi un documentar care va oglindi întreaga carieră a trupei şi care va arăta ascensiunea rave-ului în anii '90. Iar RZA, rapperul menţionat mai sus pregăteşte un al doilea sezon al serialului "American Saga", realizat alături de colegii din Wu-Tang Clan.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending