Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

The Prodigy revine în studio, lucrând la primul material după moartea lui Keith Flint

The Prodigy a revenit în studioul de înregistrări, lucrând la primele piese de la moartea lui Keith Flint. Producătorul Liam Howlett a postat o fotografie din studio, confirmând că trupa îşi continuă existenţa chiar şi după tragedia pierderii lui Keith.

Publicat

pe

Prodigy teaser album nou 2019 Liam Howlett
Prodigy teaser album nou 2019 Liam Howlett │ FOTO: Liam Howlett twitter.com

The Prodigy anunţa la începutul anului primul său turneu american din ultimul deceniu, cu opriri la toate marile festivaluri. Apoi tragedia lovea în martie, Keith Flint fiind găsit mort în locuinţa sa din Essex. Artistul avea doar 49 de ani. Au urmat multiple tributuri pentru omul care a fost imaginea, dansatorul principal şi vocea grupului rave.

Sepultura şi Papa Roach sunt doar 2 dintre trupele care au cântat coveruri după "Firestarter" live. Mii de fani s-au alăturat procesiunilor din Essex după moartea lui Flint, dar viaţa continuă, iar The Prodigy continuă să existe. Iată mesajul postat de Liam Howlett, creierul trupei pe Twitter:

Am revenit în studio să facem zgomot... noile piese Prodigy vor rula, booom!

Încă nu avem informaţii despre lansarea unui nou album, dar suntem siguri că materialul va include un tribut pentru Keith. Ultimul album al trupei a fost "No Tourists", lansat pe 2 noiembrie 2018. Trupa tocmai începea un nou contract cu BMG din 2017, după ce BMG a cumpărat drepturile asupra pieselor lui Howlett de la EMI Music. LP-ul a avut parte de doar câteva concerte de promovare, iar toate evenimentele Prodigy din 2019 au fost anulate din cauza morţii lui Keith Flint.

Acum că se discută despre noi piese nu putem decât să ne întrebăm cum va continua grupul şi dacă Flint va avea un înlocuitor, sau dacă trupa va fi una mai degrabă instrumentală. Ultimul album a debutat pe locul întâi în topurile din Marea Britanie şi a primit recenzii în general pozitive. A fost lăudat pentru că nu reciclează (prea mult) beat-uri vechi, deşi retrezeste spiritul jungle, care dispăruse în muzica electronică în ultimul deceniu.

Pe 4 iulie 2019 se împlineau 25 de ani de când s-a lansat legendarul album Prodigy "Music for the Jilted Generation", care a schimbat muzica electronică pe vecie.

Comentează

Trending