Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber

Metallica a primit discul de platină în România pentru albumul "Hardwired...to Self-Destruct"

Metallica ne-a vizitat pe 14 august, pentru un concert memorabil, iar evenimentul a fost marcat şi de o certificare a succesului trupei pe plan local. Legenda thrash metal a fost distinsă cu discul de platină în România pentru albumul "Hardwired... to Self Destruct".
Metallica a primit Discul de Platină în România pentru

Înaintea concertului, Metallica a primit Discul de Platină în România pentru "Hardwired...to Self-Destruct" (foto: Metallica)

La 9 ani de la ultimul concert din ţara noastră, Hetfield, Ulrich, Hammett şi Trujillo au revenit, de această dată pe Arena Naţională. În deschiderea lor au cântat Bokasa şi Ghost, iar Metallica a venit cu un setlist de 18 piese, plus un cover după Iris. Metallica a donat 250.000 de euro pentru dotarea primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Formaţia a contribuit cu 50.000 de euro şi a ales să doneze şi suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al Concertului din bucureşti. de la Mastercard şi BCR.

Înainte de concert Metallica a primit Discul de Platină pentru vânzările albumului "Hardwired... to Self-Destruct" în România. Distincţia a fost acordată de Universal Music România, iar o astfel de certificare înseamnă 100.000 de albume vândute pe plan local. Praguri de gen au fost atinse pe plan local de artişti ca Talisman, Holograf sau Marcel Pavel.

La nivel internaţional, Rammstein a ajuns la disc cvadruplu platină pe plan local cu albumul "Liebe ist fur alle da" din 2009, iar Ellie Goulding la triplu platină cu discul "Halcyon". Nelly Furtado a ajuns la certificarea triplu disc de platină cu albumul "Loose".

"Hardwired... to Self-Destruct" a debutat în luna noiembrie a anului 2016 şi este al zecelea album de studio al trupei Metallica. Este un album dublu, sosit la o distanţă de 8 ani de "Death Magnetic". Este primul album de studio lansat prin casa de discuri a celor de la Metallica, Blackened. A debutat pe locul întâi în topul US Billboard 200, cu 291.000 de unităţi vândute în prima săptămână.

Discul abordează teme precum dependenţa de droguri pe piesa "Hardwired" sau starea industriei muzicale pe "Moth Into Flame". Apar şi tributuri pentru Lemmy, solistul Motorhead, dar şi pentru fostul basist Metallica, Cliff Burton, în piesele "Murder One" şi respectiv "ManUNkind".

Metallica a avut şi un proiect videografic inedit, lansând câte un videoclip pentru fiecare dintre piesele de pe album.

Citește mai multe despre James HetfieldKirk HammettLars UlrichMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cerbul de Aur 2019: Iată ordinea concurenţilor în interpretarea melodiilor româneşti

Cerbul de Aur 2019 este cel mai aşteptat eveniment muzical al finalului de vară. Pe lângă recitalurile unor artişti locali...

Închide