Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cerbul de Aur 2019 va include o seară specială de folclor, cu peste 100 de artişti în program

Cerbul de Aur 2019 se anunţă a fi un eveniment de anvergură, care în acest an va pune accent pe tradiţie şi rădăcinile muzicii autohtone. Ultima seară a Festivalului va fi dedicată folclorului, incluzând peste 100 de artişti. Pe 25 august la ora 21:00 nume mari precum Irina Loghin, Benone Sinulescu sau Nicole Furdui Iancu vor urca pe scenă. Avem detalii despre această seară specială în articol.

Publicat

pe

Karl William Lund (Marea Britanie) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Duminică, 25 august este ultima seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019. Peste 100 de artişti vor urca pe scena din Braşov, pentru a interpreta piese din folclor. Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi va debuta cu cântece vechi ale lăutarilor. Muzica populară va fi prezentată într-un melanj cu piese moderne, regândite şi reinterpretate.

De la ora 21:00 urcă pe scenă nume mari precum Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mârşa + Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai + Taraf de Caliu din Clejani, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu. Piese clasice auzite pe tot teritoriul ţării se vor putea asculta sub Tâmpa, de la "Anii mei și tinereţea" la "Am crescut băieți și fete" sau "Scoate calul pune șaua".

Emy Drăgoi este invitat special, un acordeonist celebru, supranumit şi "Regele jazz-ului la acordeon". Seara de folclor va fi împărţită în 3 segmente, iar de acompaniament se va ocupa Orchestra "Lăutarii" din Chişinău, avându-l ca dirijor pe maestrul Nicolae Botgros. Un moment special îi este dedicat lui Gabi Luncă, care a fost un reper al muzicii lăutăreşti timp de jumătate de secol şi care va cânta în direct din nou la ani buni după retragerea sa din activitate.

Loredana şi trupa Agurida vor aduce în prezent imnuri folclorice, împreună cu orchestra "Lăutarii". Lidia Buble a pregătit la rândul său un show inedit, iar Alexandra Ungureanu va da un suflu nou pieselor tradiţionale.

Maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi vor pune în scenă show-ul "Zbor de Ciocârlie", cu un concept construit în jurul mitului Creaţiei. Vor intepreta piese din folclor Paula Seling, Laura Bretan, Rodica Anghelescu şi Valentin Boghean. Festivalul Cerbul de Aur 2019 va mai include recitaluri ale lui Emeli Sande, Ronan Keating, Ştefan Bănică Jr. şi Irina Rimes. Big Band-ul Radio România şi Orchestra Operei din Braşov vor acompania muzicienii care urcă pe scenă.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august 2019.

Festivalul Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut până acum 18 ediţii. Ultima a fost organizată în 2018, aniversând 50 de ani de la debut. De-a lungul deceniilor pe scenă reputatului festival şi concurs muzical au urcat nume precum Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink sau James Blunt.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 22 august 2019

Cerbul de Aur 2019

Loc
Piața Sfatului Brașov

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Lifestyle

Ce costume de Halloween au purtat vedetele - FOTO

Celebritățile iubesc Halloween-ul, iar acest lucru se vede mai ales prin costumele pe care aleg să le poarte. De la omagiile aduse filmelor clasice și momentelor de referință din cultura pop la personaje din desene animate, vedetele au profitat la maximum de sărbătoarea de Halloween de anul acesta.

Publicat

pe

Adele / Ed Sheeran / Christina Aguilera
Adele / Ed Sheeran / Christina Aguilera │ FOTO: YouTube

Ieri, 31 octombrie, a avut loc sărbătoarea de Halloween. Însă, iubitorii acestei tradiții au dat startul petrecerii încă din weekend. Decoruri înfricoșătoare, dovleci sculptați, dulciuri cu aromă de toamnă și costume memorabile au fost doar câteva dintre elementele ce au invadat internetul.

Vedetele nu s-au lăsat mai prejos. Muzicieni, actori și celebrități din showbiz s-au îmbrăcat în personaje care mai de care mai interesante. Au realizat ședințe foto și și-au delectat fanii cu cele mai inedite ipostaze.

Costumele de Halloween ale vedetelor din România:

Loredana - Vampir

MIRA - Corpse Bride

Nicole Cherry - Wonder Woman

https://www.instagram.com/p/Cy-u7OlI1Qu

Dorian Popa - Thing din Familia Addams

Andreea Bănică - Călugăriță

Mario Fresh și Alexia Eram - Super Mario și Prințesa Peach

Costumele de Halloween ale vedetelor din străinătate:

Christina Aguilera - Cher

Adele - Morticia Addams

Ed Sheeran - Chucky

Demi Lovato - Albă ca Zăpada

Foo Fighter - personajele din Vrăjitorul din Oz

Ozzy și Sharon Osbourne - Kanye West și Bianca Censori

Mariah Carey - Jessica Rabbit

Machine Gun Kelly - The Bride din "Kill Bill"

Justin și Hailey Bieber - Bamm Bamm Rubble și Pebbles Flintstone

Zayn - Voldemort

Paris Hilton - Britney Spears

Lizzo - Tina Turner

Halsey - Sirenă

Citește în continuare

Trending