Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cerbul de Aur 2019: Programul primei zile, recital Ștefan Bănică Jr.

Ediția din 2019 a Festivalului Cerbul de Aur debutează pe 22 august, iar prima seară a evenimentului promite să fie un adevărat spectacol ce va încânta publicul. Cei 12 concurenți vor interpreta câte o melodie, reprezentându-şi fiecare ţara și momentele speciale nu se termină aici. Detalii în articol.

Publicat

pe

Ștefan Bănică la Sala Palatului pe 16 decembrie 2017

Joi, 22 august, se dă startul concursului de interpretare Cerbul de Aur 2019. Cei 12 concurenți înscriși vor urca pe scenă, șase dintre aceștia vor cânta piese în limba română, iar șase vor interpreta melodiile din repertoriul propriu, cu care au depășit preselecțiile. Vineri, în a doua seară a concursului Cerbul de Aur 2019, rolurile se vor interschimba.

În deschidere

Seara va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, ce vor aduce un spectacol plin de energie pe scena Cerbului de Aur. Experiența artistului este vastă, el având la activ peste 1.000 de concerte în Romania și străinătate. În 1997, Zoli Toth pune bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet. După câteva schimbări de componenţă şi stil, în anul 2000 ia naştere formaţia Sistem: cinci percuţionişti profesionişti cântând la butoaie de metal şi plastic şi alte accesorii muzicale neconvenţionale. Alături de Robert Magheti, Florin Romaşcu, Claudiu Purcarin şi Ciprian Rogojan, Sistem a lansat patru albume, iar unsprezece single-uri au ajuns number one în topurile din România. Din anul 2014, Zoli Toth și-a desfășurat activitatea muzicală sub numele de Zoli Toth Project.

"De câte ori am fost invitat la Cerbul de Aur am venit cu un repertoriu şi un show nou. Provocarea se repetă şi în acest an. Rolul meu este să deschid festivalul cu un spectacol modern, în care vor fi implicaţi copii şi tineri care cântă, ţin ritmul, dansează, încearcă să implice spectatorii. Show-ul va fi inedit. În prima seară voi urca pe scenă alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, iar la spectacolul din 23 august voi fi în cu totul altă ipostază, alături de un cor format din 80 de copii. Show-ului meu spune o poveste despre natură, tradiţie, sportul românesc şi toate lucrurile frumoase care ne înconjoară. Încercăm astfel ca valorile autentice care reprezintă România să fie prezente pe scenă, într-un fel sau altul", a spus Zoli Toth.

Concursul de interpretare

Vor urma interpretările concurenților. În prima seară, cei șase care vor cânta în limba română sunt: Syuzanna Melqonyan (Armenia) - "Pe aripi de vânt" (Delia), Sara De Blue (Austria) - "Ce are ea" (Delia), Tamara (Georgia) - "De la capăt" (Voltaj), Monika Marija (Lituania) - "Mă ucide ea" (Mihail), Anna Odobescu (Moldova) - "Un actor grăbit" (Laura Stoica) și Florin Răduță (România) - "Dragostea rămâne" (Andra).

Concurenții care vor interpreta piese în limba română vor fi acompaniați de Big Bandul Radio România şi Orchestra Operei Brașov.

Moment special - "Muzica ne unește"

Seara continuă cu un moment special susținut de Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye. Dacă pentru cele două artiste va fi prima prezenţă la festivalul din Piaţa Sfatului, Olivier Kaye va urca a doua oară pe scena de la Braşov. Anul trecut, belgianul a câştigat premiul I şi premiul publicului.

Recital Ștefan Bănică

Ultimul moment muzical este reprezentat de recitalul susținut Ștefan Bănică Jr. alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50's. Artistul va urca pentru a patra oară pe scena festivalului.

"Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor '90. Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50's şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!", a declarat Ștefan Bănică.

Actor, compozitor, interpret, regizor, moderator tv, Ștefan Bănică este unul dintre cei mai complecși și iubiți artiști din România. Cu albume vândute în sute de mii de exemplare și premiate cu Discuri de Aur și Platină, cu zeci de videoclipuri muzicale și peste 30 de roluri în film și teatru, artistul a primit nenumărate premii și distincții, care completează un palmares artistic impresionant. Cu un public variat, Ștefan Bănică reprezintă un adevărat brand în showbiz-ul românesc.

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică. Alături de Ștefan Bănică, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Irina Rimes, Corina Chiriac, Zoli Toth.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Primăria Capitalei organizează 8 concerte în aer liber, cu intrare gratuită, în contextul Festivalului „George Enescu”

Primăria Capitalei, prin ARCUB, organizează între 17 și 24 septembrie 2023 Piața Festivalului, o serie de 8 concerte de muzică clasică cu acces liber. Acestea se vor desfășura pe scena din Piața „George Enescu”, în fața Ateneului Român, reunind cele mai bine cotate orchestre, ansambluri și dirijori din România. 

Publicat

pe

Programul seriei PIAȚA FESTIVALULUI „GEORGE ENESCU”
Programul seriei PIAȚA FESTIVALULUI „GEORGE ENESCU” │ FOTO: ARCUB

Piața Festivalului face parte din seria de proiecte ale Festivalului „George Enescu”. Cele opt concerte sunt susţinute de orchestre, coruri, dirijori, voci de renume şi instrumentiști din România şi Republica Moldova, dar și prestaţii ale unor artişti de renume, precum: pianista Mădălina Paşol, violonistul Alexandru Tomescu, care urcă pe scenă alături de pianista Sînziana Mircea și violoncelistul Ştefan Cazacu, flautistul Matei Ioachimescu, ce va concerta împreună cu trioul PERCUSSIONescu, şi, nu în ultimul rând, Zoli Toth, în calitate de solist al concertului de închidere al Orchestrei Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore.

Piaţa Festivalului 2023 debutează pe acordurile muzicii clasice duminică, 17 septembrie, cu prestaţia Orchestrei Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, care concertează alături de violoncelistul Constantin Borodin, sub bagheta dirijorului Azis Sadikovic, începând cu ora 20:00, în Piața „George Enescu”. Concertele ediţiei continuă luni, 18 septembrie, ora 19:30, cu recitalul cameral format din Rafael Butaru, Mircea Lazăr, Mădălina Fara și Cristiana Mihart.

Alexandru Tomescu cântă în cadrul concertului WIND WATER EARTH

Alexandru Tomescu cântă în fața publicului din Piața „George Enescu” luni, 18 septembrie, de la ora 20:30, în cadrul concertului WIND WATER EARTH, împreună cu Sînziana Mircea şi Ștefan Cazacu. Un alt moment inedit al programului din acest an la Piaţa Festivalului este recitalul bursierilor Fundația Regală Margareta a României ce va avea loc marți, 19 septembrie. Muzicieni aflaţi la început de drum ce au fost selectaţi în cadrul programului național „Tinere Talente” vor concerta pe scena din faţa Ateneului Român marți, 19 septembrie, începând cu ora 19:00. Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni de afirmare și de promovare a tinerilor artiști aflați la început de drum, susținuți în dezvoltarea lor artistică de Fundația Regală Margareta a României.

Programul muzical continuă de la ora 20:00 cu un recital de pian al artistei Mădălina Pașol din repertoriul căruia fac parte compoziții muzicale semnate de Frederic Chopin, Serghei Rachmaninov, Franz Liszt. Un adevărat „rockstar” al muzicii clasice, cunoscut publicului internaţional pentru interpretarea creativă şi pentru felul în care transmite emoţia şi interacţionează cu publicul, flautistul Matei Ioachimescu vine la Piaţa Festivalului în compania grupului cameral de excepţie PERCUSSIONescu, compus din Irina Rădulescu la marimbă și Andrei Duță la vibrafon. Împreună, îmbinând creativitatea cu tehnica remarcabilă, cei trei artiști explorează noi teritorii muzicale, oferind publicului o experiență sonoră complet nouă.

Seria de concerte live de la Piața Festivalului „George Enescu” este urmată miercuri, 20 septembrie, de Seara BRD – „De la muzica Renașterii la muzica Clasică și Electronică” și de concertul Corului de camerăPreludiu – Voicu Enăchescu, începând cu ora 19:00. Grupul coral a prezentat peste 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureat la mai multe festivaluri internaţionale. Trioul AEDEA, format din Oana Berbec, Teodora Chircă şi Sofia Bejenari, va concerta începând cu ora 20:00. Seara continuă de la ora 21:00, cu o poveste a evoluției muzicii, de la Bach până la muzica electronică de azi, prezentată de Paul Ilea în concertul „Sync The Classics”.

Artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Republica Moldova

Joi, 21 septembrie, de la ora 20:00, publicul se va bucura de un program muzical variat interpretat de artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Republica Moldova. Tatiana Costiuc, Marin Gheraș, Sergiu Mușat, Viorica Agafița, Eugen Negruță, Andrei Iurcu vor aduce în prim-plan compoziții ale autorilor celebri Astor Piazzolla, Fantezia Carmen, Frederick Loewe sau George Gershwin.

Orchestra Big Band Radio România

Vineri, 22 septembrie, de la ora 20:00, va concerta un ansamblu unic în peisajul muzical românesc, Big Band Radio România, sub bagheta dirijorală a Simonei Strungaru. Alcătuit din muzicieni de elită și din cei mai buni instrumentiști din tânăra generație, Big Band Radio România a cântat pe scena multor festivaluri din țară și străinătate, alături de Josephine Baker, Cliff Richard, Marie Laforêt, Juliette Gréco, Ray Charles, Aura Urziceanu, Anca Parghel și Elena Mîndru.

Penultima seară la Piaţa Festivalului este rezervată concertului susţinut de artista Miruna Ionescu în acompaniamentul Orchestrei Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, dirijată de Tiberiu Oprea. Concertul de sâmbătă, 23 septembrie, începe de la ora 20:00.

În ultima seară, duminică, 24 septembrie, ora 20:00, va concerta unul dintre cei mai respectați artiști români, Zoli Toth. Cu peste 1.300 de apariții scenice la activ, Zoli Toth este recunoscut ca fiind artistul care depășește mereu limitele și aduce continuu concepte noi de spectacol. Pentru concertul de închidere a Pieţii Festivalului, promotorul muzicii de percuție neconvenționale din România, artistul conceptual Zoli Toth va crea o atmosferă magică alături de Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore în concertul de duminică, 24 septembrie, de la ora 20:00.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Jose Carreras și Lara Fabian îl omagiază pe Gheorghe Zamfir într-un concert aniversar

Maestrul Gheorghe Zamfir va fi celebrat într-o gală concertistică de neratat, ce va avea loc pe 15 septembrie pe Stadionul Arcul de Triumful. Invitații speciali ai evenimentul vor fi Jose Carreras, unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, și diva pop-opera Lara Fabian. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert aniversar Gheorghe Zamfir
Concert aniversar Gheorghe Zamfir

La gala dedicată "Regelui naiului" vor contribui o pleiadă de artiști printre care dirijorii Davis Ginemez, Giora Linenberg și Daniel Jinga & Orchestra Simfonică București, sopranele Alexandra Coman și Rodica Anghelescu, tenorul Alin Stoica, baritonul Mihai Dogotari și românca ce a uimit America, Laura Bretan.

Chiar dacă nu vor fi la București, zeci de personalități culturale de renume mondial vor avea surprize pentru artistul ce a dus naiul și temele populare românești pe cinci continente făcându-le celebre chiar și în mari producții hollywoodiene.

Prodigioasa carieră a muzicianului ale cărui melodii s-au vândut în zeci de milioane de copii (a fost răsplătit cu 120 de Discuri de Aur și Platină) va fi rememorată printr-un spectacol multimedia de ultimă generație pregătit de Arena Events, artizanul majorității evenimentelor concertistice grandioase ce au impresionat publicul de la noi din țară, și regizat de Claudiu Stan.

Concertul aniversar dedicat lui Gheorghe Zamfir va fi un eveniment cultural unic pentru generații de români care au fost reprezentați de inegalabilul muzician pe întregul mapamon.

Prețuri bilete concert aniversar Gheorghe Zamfir

  • Biletele se găsesc online, la prețuri ce variază între 150 lei și 650 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending