Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cerbul de Aur 2019: Programul primei zile, recital Ștefan Bănică Jr.

Ediția din 2019 a Festivalului Cerbul de Aur debutează pe 22 august, iar prima seară a evenimentului promite să fie un adevărat spectacol ce va încânta publicul. Cei 12 concurenți vor interpreta câte o melodie, reprezentându-şi fiecare ţara și momentele speciale nu se termină aici. Detalii în articol.

Publicat

pe

Ștefan Bănică la Sala Palatului pe 16 decembrie 2017

Joi, 22 august, se dă startul concursului de interpretare Cerbul de Aur 2019. Cei 12 concurenți înscriși vor urca pe scenă, șase dintre aceștia vor cânta piese în limba română, iar șase vor interpreta melodiile din repertoriul propriu, cu care au depășit preselecțiile. Vineri, în a doua seară a concursului Cerbul de Aur 2019, rolurile se vor interschimba.

În deschidere

Seara va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, ce vor aduce un spectacol plin de energie pe scena Cerbului de Aur. Experiența artistului este vastă, el având la activ peste 1.000 de concerte în Romania și străinătate. În 1997, Zoli Toth pune bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet. După câteva schimbări de componenţă şi stil, în anul 2000 ia naştere formaţia Sistem: cinci percuţionişti profesionişti cântând la butoaie de metal şi plastic şi alte accesorii muzicale neconvenţionale. Alături de Robert Magheti, Florin Romaşcu, Claudiu Purcarin şi Ciprian Rogojan, Sistem a lansat patru albume, iar unsprezece single-uri au ajuns number one în topurile din România. Din anul 2014, Zoli Toth și-a desfășurat activitatea muzicală sub numele de Zoli Toth Project.

"De câte ori am fost invitat la Cerbul de Aur am venit cu un repertoriu şi un show nou. Provocarea se repetă şi în acest an. Rolul meu este să deschid festivalul cu un spectacol modern, în care vor fi implicaţi copii şi tineri care cântă, ţin ritmul, dansează, încearcă să implice spectatorii. Show-ul va fi inedit. În prima seară voi urca pe scenă alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, iar la spectacolul din 23 august voi fi în cu totul altă ipostază, alături de un cor format din 80 de copii. Show-ului meu spune o poveste despre natură, tradiţie, sportul românesc şi toate lucrurile frumoase care ne înconjoară. Încercăm astfel ca valorile autentice care reprezintă România să fie prezente pe scenă, într-un fel sau altul", a spus Zoli Toth.

Concursul de interpretare

Vor urma interpretările concurenților. În prima seară, cei șase care vor cânta în limba română sunt: Syuzanna Melqonyan (Armenia) - "Pe aripi de vânt" (Delia), Sara De Blue (Austria) - "Ce are ea" (Delia), Tamara (Georgia) - "De la capăt" (Voltaj), Monika Marija (Lituania) - "Mă ucide ea" (Mihail), Anna Odobescu (Moldova) - "Un actor grăbit" (Laura Stoica) și Florin Răduță (România) - "Dragostea rămâne" (Andra).

Concurenții care vor interpreta piese în limba română vor fi acompaniați de Big Bandul Radio România şi Orchestra Operei Brașov.

Moment special - "Muzica ne unește"

Seara continuă cu un moment special susținut de Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye. Dacă pentru cele două artiste va fi prima prezenţă la festivalul din Piaţa Sfatului, Olivier Kaye va urca a doua oară pe scena de la Braşov. Anul trecut, belgianul a câştigat premiul I şi premiul publicului.

Recital Ștefan Bănică

Ultimul moment muzical este reprezentat de recitalul susținut Ștefan Bănică Jr. alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50's. Artistul va urca pentru a patra oară pe scena festivalului.

"Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor '90. Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50's şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!", a declarat Ștefan Bănică.

Actor, compozitor, interpret, regizor, moderator tv, Ștefan Bănică este unul dintre cei mai complecși și iubiți artiști din România. Cu albume vândute în sute de mii de exemplare și premiate cu Discuri de Aur și Platină, cu zeci de videoclipuri muzicale și peste 30 de roluri în film și teatru, artistul a primit nenumărate premii și distincții, care completează un palmares artistic impresionant. Cu un public variat, Ștefan Bănică reprezintă un adevărat brand în showbiz-ul românesc.

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică. Alături de Ștefan Bănică, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Irina Rimes, Corina Chiriac, Zoli Toth.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

X Factor continuă în 2021; Dani Oțil invită publicul la preselecții: "Trebuie să vii, să te prezinți în fața juraților și să ne iei banii"

X Factor ajunge anul acesta la cel de-al zecelea sezon. După o ediție desfășurată în condiții de pandemie, ce a marcat schimbări în componența juriului, noul sezon se anunță a fi și mai palpitant, prezentatorii Dani Oțil și Răzvan Simion promițându-le viitorilor concurenți că vor fi alături de ei, pentru a-i ajuta să-și depășească emoțiile.

Publicat

pe

Dani Oțil
Dani Oțil │ FOTO: Captură YouTube

Contextul pandemic nu va influența desfășurarea emisiunii X Factor nici în 2021, Antena 1 anunțând că merge înainte cu un nou sezon. Anul acesta, emisiunea va păstra echipa din ediția precedentă, atât prezentatorii, cât și membrii juriului rămânând neschimbați. Concurenții îi vor întâlni în backstage pe Răzvan și Dani, iar pe scenă își vor susține momentele artistice în fața Deliei, Loredanei, a lui Ștefan Bănică și a lui Florin Ristei.

Mesajul lui Dani Oțil pentru viitorii concurenți X Factor: "Eu și Răzvan suntem acolo să te ajutăm!"

Etapa preselecțiilor a început, viitorii participanți fiind invitați să se înscrie pe casting.a1.ro. Pentru a fi eligibili, concurenții trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Minorii trebuie să vină la audiții însoțiți de un reprezentant legal.

"Anul trecut, X Factor s-a făcut în doar câteva țări din lume, ceea ce este extrem de important, iar dacă ne-a ieșit sezonul cu numărul nouă într-un an de pandemie, ciudat, X Factor 10 sigur ne va ieși și mai bine! Iar în al doilea rând, tu, telespectatorule cu talent și voce, probabil că ai stat acasă pe canapea, și te gândeai: <<O, ce tare că niște oameni au ajuns atât de departe în X Factor, eu de ce nu am încercat?!>>. Anul trecut aveai o scuză pentru că era un an greu încercat, dar acum nu mai ai! Trebuie să vii, să te prezinți în fața juraților și să ne iei banii! Eu și Răzvan suntem acolo să te ajutăm!", a declarat Dani Oțil pentru Antena 1.

Trofeul X Factor și premiul în valoare de 50.000 de euro au mers anul trecut la Andrada Precup, o tânără în vârstă de doar 16 ani, ce a impresionat publicul și juriul atât cu vocea sa, cât și cu povestea ei de viață. Andrada și-a pierdut vederea din cauza faptului că a fost născută prematur. Acest lucru nu a făcut-o decât să devină un om mai bun și mai frumos, iar energia pe care o transmite pe scenă să ajungă nemijlocit în inimile ascultătorilor.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Emisiunea "Next Star" revine la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon

Show-ul de divertisment revine în atenția telespectatorilor cu unii dintre cei mai talentați concurenți. "Next Star" - sezonul 10 va debuta pe 22 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Next Star, sezonul 10
Next Star, sezonul 10 │ FOTO: Antena 1

Jurizat de Loredana, Ștefan Bănică, Dorian Popa și prezentat de Dan Negru, noul sezon "Next Star" va aduce în fața celor de acasă copii curajoși și talentați, care îi vor surprinde cu abilități uimitoare. Co-prezentator este Șerban Copoț care, pe parcursul show-ului, se va afla în culise, alături de micii concurenți și de părinții lor.

"Copiii pe care i-am prezentat la Next Star acum 10 ani, azi sunt oameni în toată firea care vor duce cu ei amintirea scenei Next Star. Atunci când am început acest proiect, acum 10 ani, mi-am propus să construiesc amintiri în sufletele copiilor. Zic eu că am reușit!", a declarat Dan Negru pentru Antena 1.

De-a lungul anilor, scena de la "Next Star" a găzduit momente emoționante și surprinzătoare, susținute de concurenți care au reușit să rămână în memoria telespectatorilor și a juraților. Emisiunea a debutat în primăvara lui 2013, cu o pauză în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

De-a lungul sezoanelor, din juriul emisiunii au mai făcut parte artiști precum Lidia Buble, Pepe, Lora, Alina Eremia, CRBL, Connect-R, Maria Cârneci sau Vasile Muraru.

Citește în continuare

Albume noi

Zoli Toth lansează "Better Together", primul său album de muzică electronică; LP-ul e produs de Mihai Câmpineanu (Șuie Paparude)

Zoli Tóth își propune să inoveze industria muzicală din România odată cu lansarea pe vinil și CD a noului său album, "Better Together". Produsul de muzică electronică redă majoritatea sunetelor prin sintetizatoare, vibrafon preparat, tobe sau instrumente create din materiale reciclate, ceea ce transformă audiția într-un performance unic de fiecare dată.

Publicat

pe

Zoli Toth
Zoli Toth │ FOTO: Anca Coleasa

La mai bine de 15 ani de la apariția ultimului album Sistem, fondatorul trupei își lansează primul album solo din carieră. "Better Together" este o continuare a proiectului personal "Home Alone", pe care Zoli Tóth l-a început în 2018. Albumul a prins contur de-a lungul ultimilor doi ani, însă artistul recunoaște că o contribuție semnificativă a avut-o și contextul cu care ne-am confruntat recent. Pandemia i-a oferit timpul necesar pentru creație, fiind totodată o sursă de inspirație pentru numele albumului.

"Am vrut să fac de mult timp acest material, dar nu m-am simțit destul de pregătit profesional și nici nu am avut timpul necesar. Acum cred că este cel mai bun moment. A ieșit un material de care sunt foarte mândru. Odată cu pandemia mi-am dat seama că oamenii s-au săturat să fie singuri acasă și că o să vină vremuri când o să vrem să fim din nou împreună. Pandemia a demonstrat că în echipă lucrurile sunt mai ușor de rezolvat", susține Zoli.

"Better Together" - primul album din România care integrează vibrafonul în muzica electronică și care folosește materiale reciclate drept instrumente muzicale

Lucrând alături de Mihai Câmpineanu (Șuie Paparude), producătorul muzical al albumului, Zoli vine cu o abordare nouă asupra muzicii electronice, majoritatea sunetelor fiind produse cu ajutorul vibrafonului preparat.

"Better Together" este o inovație pe piața muzicală autohtonă, fiind pentru prima dată când vibrafonul, un instrument cel mai adesea folosit în muzica clasică sau în jazz, este integrat în muzica electronică în maniera aceasta. De altfel, procesarea sunetelor produse de vibrafon a contribuit la crearea unor timbre rar întâlnite până acum.

În ceea ce privește originalitatea muzicală, Zoli Tóth nu s-a oprit aici. Fiind un bine-cunoscut activist pentru mediu, acesta a reușit să îmbine perfect creativitatea cu sustenabilitatea, folosind materiale reciclate drept instrumente muzicale.

Diversitatea tematică explorată de Zoli Toth în piesele albumului "Better Together"

"Better Together" conține zece piese, dintre care două, "Iubește și lasă" și "BANU", concepute în limba română. Fiecare produs muzical reprezintă un concept de sine stătător care te poartă în stări și lumi diferite. "Story from Banat" ne duce cu gândul la originile timișorene ale lui Zoli, piesa fiind inspirată de sunetele clopotelor celor trei biserici din Piața Unirii, loc pe care artistul îl consideră definiția multiculturalismului românesc. Astfel, artistul a reușit să integreze în album elemente ale identității sale culturale.

"Pulse V3" este o melodie dedicată compozitorului Adrian Enescu, pionierul muzicii electronice autohtone, în timp ce piesa "Exodus" vorbește despre migrația popoarelor cauzată de războaie și foamete.

Această diversitate tematică și manifestul pentru ascultarea muzicii fac ca Zoli Tóth să se numere printre puținii artiști care își îndeamnă publicul să nu asculte tot albumul deodată, ci, mai degrabă, o piesă de mai multe ori.

"Acest album este ca o carte, te trece în stări diferite, îți pune întrebări, te vrea captiv în lumea lui. Știu că în ziua de azi sunt puțini care mai au timpul necesar să acorde 53 de minute unui album audio. De aceea cred că e mai ok să îl împartă. Dar, bineînțeles, cei care au timp să citească o carte întreagă din prima, vor asculta și albumul la fel. În ultima vreme oamenii au cam uitat să asculte, să aibă un dialog, să analizeze ce vorbește interlocutorul. Cred că este momentul să reîncepem să ascultăm, indiferent dacă vorbim despre muzică, sfaturile cuiva, o poezie recitată sau foșnetul frunzelor din parc", susține artistul.

Zoli Tóth: "Consider că digitalizarea muzicii este doar o etapă în ceea ce va însemna ascultarea muzicii în viitor"

Ascultarea muzicii în defavoarea consumului acesteia stă și la baza ideii de a lansa primul album de muzică electronică în varianta vinil. Pe lângă aspectele ce țin de calitatea superioară a sunetului, Zoli Tóth vrea să se asigure că muzica sa va dăinui în timp, iar peste ani, când cineva își va dori să îi asculte piesele, să poată scoate vinilul de pe raftul bibliotecii, fără a depinde de conexiunea la internet sau de tehnologie. Astfel, poate fi considerat că „Better Together” spune povestea originalității și a valorilor în care artistul crede.

Albumul "Better Together" apare în ediție limitată, atât pe CD, cât și pe vinil de 180 de grame, care vine însoțit de semnătura artistului. Albumul poate fi ascultat online pe platformele de streaming și poate fi comandat pe www.zolitoth.ro.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending