Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special

Pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, Laura Bretan, Ester Peony şi Olivier Kaye vor susține un moment special. Olivier a câștigat Premiului I și Premiul Publicului în cadrul concursului de interpretare de anul trecut.

Publicat

pe

Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019

În premieră, pe 22 august 2019, Laura, Ester şi Olivier vor susţine un moment special la Cerbul de Aur. Dacă pentru cele două artiste va fi prima prezenţă la festivalul din Piaţa Sfatului, Olivier Kaye va urca a doua oară pe scena de la Braşov. Anul trecut, belgianul a câştigat premiul I şi premiul publicului.

"Sunt foarte încântat să fiu din nou pe scena Cerbului. Este o mare şansă să fiu pentru a doua oară aici. În acest an, va fi o experienţă nouă, voi descoperi noi concurenţi. Sunt foarte fericit să cânt cu şi pentru publicul din Braşov şi pentru telespectatori", a transmis Olivier.

Olivier Kaye (Belgia)

Olivier Kaye (Belgia) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria foto cu Olivier Kaye la Cerbul de Aur 2018

Drumurile muzicale ale celor trei tineri artişti s-au mai intersectat și în alte evenimente, dar este prima lor colaborare, concretizată într-un show inedit pe scena Cerbului de Aur. Toți trei au concurat să reprezinte România la Eurovision 2019.

"Voi apărea la Cerbul de Aur în show-uri inedite şi cu un repertoriu surprinzător. E o onoare să cânt la Cerbul de Aur, atât în prima, cât şi în ultima zi. Voi fi fericită să împărtăşesc bucuria muzicii cu spectatorii din Piaţa Sfatului şi cu telespectatorii din faţa televizoarelor, prin intermediul Televiziunii Română", mărturiseşte Laura.

Tânăra va cânta atât în prima seară, cât și în ultima, cea dedicată folclorului.

"Programele speciale la care voi participa presupun colaborarea cu artişti ca Esther şi Olivier Kaye (în prima seară) sau Paula Seling, Gheorghe Zamfir, Vali Boghean Band şi orchestra condusă de Nicolae Botgros (în ultima seară). Repertoriul prezentat rămâne să fie o surpriză!”, ne-a transmis Laura Bretan.

În show-ul de pe scena Cerbului de Aur 2019, Ester Peony va interpreta piesa „De-ai fi tu salcie la mal", pregătită special pentru a onora muzica românească, iar Laura şi Olivier vor cânta câte o melodie din repertoriul propriu.

Ester Peony, interviu InfoMusic 2019

Ester Peony, interviu InfoMusic 2019

Ulterior, vocile lor se vor uni şi vor răsuna pentru prima dată împreună, alături de Big Band-ul Radio şi Orchestra Operei din Braşov, sub conducerea dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.

"Îmi amintesc faptul că mă uitam la Cerbul de Aur, atunci când eram mică, şi mereu îmi imaginam cum ar fi să cânt şi eu pe o scenă atât de mare, unde au cântat cei mai mari artişti din România. Timpul a trecut, iar acum mă bucur enorm că am reuşit, prin multă muncă şi perseverenţă, să ajung la Cerb! Abia aştept să cânt alături de cea mai mare Orchestră din România şi să cunosc acel sentiment unic. Ne vedem la Braşov!", ne-a transmis Ester Peony.

Din programul primei seri la Cerbul de Aur 2019

Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, pentru ca, după încheierea secţiunii de concurs, să intre pe scenă Ştefan Bănică, care anunţă un recital plin de energie.

În serile următoare, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Irina Rimes și Corina Chiriac. Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august. Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei.

Laura Bretan - finalista "America's Got Talent" și câștigătoarea "Românii au talent"

Finalistă "America's Got Talent" din 2016, unde s-a clasat pe locul 6, Laura Bretan este născută în Chicago şi are o carieră de succes în întreaga lume. În acelaşi an, a câştigat „Românii au talent” şi, de atunci, a susţinut concerte în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Israel, Dubai şi, evident, în România şi USA.

RECOMANDARE: Urmărește cel mai recent interviu acordat de Laura pentru InfoMusic

Încurajată de mama sa, Laura a început să cânte în biserică, la vârsta de numai 4 ani, iar la 5 ani începea să studieze pianul și să participe la concursuri muzicale, pe multe câştigându-le. A cântat în duet cu numeroşi artişti internaţionali, printre care: David Foster, Il Volo, Matteo Bocelli, The Tenors, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri şi, cel mai recent, Michael Bolton, iar în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 a ocupat primul loc la televoting.

Ester Peony - reprezentanta României la Eurovision 2019

În vârstă de 25 de ani, Ester Alexandra Creţu, cunoscută ca Ester Peony, şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada. A început cursurile de canto jazz la 8 ani, iar patru ani mai târziu, când a revenit în ţară, a început să studieze la „Dinu Lipatti” din Piteşti. În 2013, se înscrie la Facultatea de Interpretare Muzicală din Bucureşti. În următorii ani, compune pentru artişti precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy şi Pepe.

RECOMANDARE: Urmărește interviul video acordat de Ester pentru InfoMusic

În 2015, Ester și-a lansat primul single - „Sub aripa ta” (feat. Vescan), iar un an mai târziu, în 2016, a colaborat cu Phelipe. Videoclipul „1000 de motive” a strâns aproape 3 milioane de vizualizari pe YouTube. La începutul anului 2018, lansează „Dig it”, un EP ce conţine patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” şi „Dig It”, iar cateva luni mai tarziu, compune, alături de Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, „On a Sunday”, piesă cu care a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2019.

Olivier Kaye adoră să cânte, să joace în musicaluri, iubește cărțile și mâncarea

Olivier Kaye este cunoscut în România pentru participarea la Cerbul de Aur, ediţia 2018, unde a câştigat premiul întâi. Olivier a fost, de asemenea, preferatul publicului de la Cerbul de Aur, conform sondajului online. Tânărul a ajuns să participe la competiţie la îndemnul tatălui său, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, cântăreţ care a câştigat Cerbul de Aur în 1968. Olivier a participat şi la The Voice Belgia,în 2016, pentru ca un an mai târziu să fie văzut drept reprezentantul belgian la Eurovision 2017, la Kiev, însă competiția națională a fost adjudecată de Blanche.

  • Olivier Kaye (Belgia) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Locul #1: Olivier Kaye (Belgia)

    Gala de premiere a laureaților concursului de interpretare Cerbul de Aur 2018

  • Olivier Kaye (Belgia) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Gala de premiere a laureaților concursului de interpretare Cerbul de Aur 2018

  • Gala de premiere a laureaților concursului de interpretare Cerbul de Aur 2018

  • Olivier Kaye (Belgia) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Olivier Kaye (Belgia) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

  • Gala de premiere a laureaților concursului de interpretare Cerbul de Aur 2018

  • Locul #1: Olivier Kaye (Belgia)

Belgianul a participat în Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 piesa "Right Now", compusă de Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir şi Rasmus Bosse.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 22 august 2019

Cerbul de Aur 2019

Loc
Piața Sfatului Brașov
Comentează

Concerte & turnee

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir se numără printre artiștii care vor cânta la Unforgettable Festival 2024

Între 13 și 15 septembrie, Romexpo va deveni un areal cosmopolit și va găzdui 12 spectacole memorabile, toate într-un singur weekend de poveste. Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă, în cadrul unui eveniment de neratat pentru melomani. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano
Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Havasi, Julien Dassin, Gipsy Kings, Garou, Daniel Lavoie, Chiara di Bari, Laura Bretan, Monsserat Marti Caballe, Elena Moșuc, Sorin Francu, sub bagheta maeștrilor dirijori: Daniel Jinga, Giora Linenberg, Alterisio Paoletti, alături de Orchestra Operei Naționale București vor încânta publicul la Unforgettable Festival.

Program Unforgettable Festival 2024:

Al Bano și Romina Power vor interpreta pentru prima oara în România acompaniați simfonic toate hiturile lor: "Felicita", "Liberta", "Sharazan", "Sempre Sempre" și multe altele.

Vocea inconfundabila de bariton a lui Garou va încânta publicul cu "Sous le vent", "Gitan", "Que le temps" și multe altele. Mai mult, artistul, alături de prietenii săi, Daniel Lavoie și Chiara di Bari, care au făcut parte din distribuția celebrului musical "Notre-Dame de Paris", vor interpreta melodii celebre precum: "Belle", "Tu vas me detruire", "Le temps des cathedrals" etc.

Vocea Larei Fabian se va auzi din nou la București, de data aceasta la Unforgettable Festival. Pe lângă piesele sale celebre, artista va cânta hit-ul "Belle" alături de Garou, Daniel Lavoie și Julien Dassin.

De asemenea, Julien Dassin va interpreta în manieră simfonică și multimedia celebrele cântece ale legendarului său tată, Joe Dassin: "Et si tu n'existais pas", "Salut", "A toi" etc.

Havasi, unul dintre cei mai apreciați pianiști din lume, de o virtuozitate unică, va transpune spectatorii într-o experiență memorabilă, ca o călătorie într-un carusel al emoțiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video. Din compozițiile sale originale amintim: "The Storm", "The City" sau "Prelude|Age of Heroes".

Gheorghe Zamfir va urca pe scenă cu un recital unic, alături de doi giganți ai scenei mondiale, ce vor fi dezvăluiți în curând de organizatori.

Magnificii Gipsy Kings, într-o colaborare inedită cu Laura Bretan, cu susținere simfonică, vor susține un recital excepțional în care se vor regăsi hit-uri precum "Bamboleo", "Volare", "Baila me" sau "Vamos a bailar".

Toate concertele oferite de Unforgettable Festival vor fi susținute de prestigioasa Orchestră a Operei Naționale București, sub bagheta maeștrilor dirijori de talie mondială: Daniel Jinga, Giora Linenberg și Alterisio Paoletti.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024:

  • Abonamentele pentru festival se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 592 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending