Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Autobiografia lui Flea de la Red Hot Chili Peppers apare în noiembrie

Povestea lui Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, va prinde contur într-o carte autobiografică de 400 de pagini, intitulată ”Acid for the Children”. Volumul va avea prefața scrisă de legendara Patti Smith.

Publicat

pe

Flea, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Flea, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Memoriile lui Flea vor fi lansate pe 5 noiembrie și vor purta cititorii în intimitatea anilor de formare ai basistului, petrecuți în Australia, New York și apoi Los Angeles. Publicul se va putea bucura atât de note umoristice și meditații poetice, cât și de incursiuni fantasy, izvorâte din imaginația lui Flea. Experiențele de viață relatate în carte ni-l dezvăluie pe basistul Red Hot Chili Peppers ca artist, om și muzician.

Din rezumatul oficial, lansat pentru a promova cartea ”Acid for the Children”, aflăm din ce perspectivă ne este relatată povestea lui Flea.

Rezumatul oficial al autobiografiei lui Flea

“Proza sa visătoare, plină de jazz, face ca Los Angeles-ul anilor ’70 -’80 să vibreze și să transmită esența unei vieți pline de glorie, cu potențialul ei de distracție, pericol sau surse de inspirație care pândeau la fiecare colț. Aici tânărul Flea, care căuta să scape de o casă turbulentă, și-a găsit familia într-o comunitate de muzicieni, artiști și narcomani care trăiau și ei pe muchie de cuțit. Și-a petrecut cea mai mare parte a timpului petrecând și săvârșind mici infracțiuni. Dar muzica a fost cea care i-a oferit semnificații mai profunde și un loc în care să-și canalizeze frustrarea, singurătatea și dragostea. Astfel i s-a deschis calea către acel moment care i-a schimbat viața, când el și cei mai buni prieteni ai săi, frații de suflet și partenerii în distracție au venit cu ideea de a forma propria trupă, care a devenit ulterior Red Hot Chili Peppers.“

Flea lucrează la această carte din 2014, iar inițial ar fi trebuit să apară pe piață în 2018. Deși lansarea a fost puțin amânată, ”Acid for the Children” este în cele din urmă finalizată și poate fi chiar precomandată de pe Amazon.

Prefața cărții a fost scrisă de buna prietenă a lui Flea, legendara artistă punk rock Patti Smith. Pe copertă îl putem admira pe Flea fumând la o vârstă extrem de fragedă.

”Acid for the Children: A Memoir” (coperta)

”Acid for the Children: A Memoir” (coperta)

Comentează

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending