Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă prima piesă TOOL din ultimii 13 ani, "Fear Inoculum" - AUDIO

TOOL este atât unul dintre cele mai mari nume din rock-ul progresiv, dar şi o trupă care în mod constant s-a jucat cu mintea fanilor săi. Pe parcursul ultimilor 13 ani am avut sute, dacă nu mii de teasere că "se pregăteşte ceva". Acel "ceva" a sosit şi este single-ul "Fear Inoculum", care poate fi ascultat în articol.

Publicat

pe

Coperta album TOOL Fear Inoculum
Coperta album TOOL Fear Inoculum │ FOTO: TOOL

"Fear Inoculum" este de altfel şi numele noului album al trupei TOOL. A fost o săptămână foarte ocupată pentru formaţia americană, între interviul acordat de solistul Maynard James la podcastul lui Joe Rogan şi publicarea întregului catalog de piese TOOL în Spotify, Apple Music şi alte servicii de streaming. Noul disc va sosi pe 30 august prin RCA Records, va include 7 piese şi va avea o lungime de peste 80 de minute.

Au trecut 13 ani de la ultimul release, "10,000 Days". Noua piesă este de un progressive rock autentic, cu o lungime de puţin peste 10 minute şi numeroase influenţe resimţite din piesele clasice TOOL. Regăsim elemente de "Eulogy", mai ales la percuţia orientală, dar şi "Disposition" şi "Reflection". Solistul Maynard (cunoscut şi pentru trupa A Perfect Circle) şi-a păstrat timbrul sensibil, dar parcă este o idee mai agresiv atunci când creşte ritmul melodiei.

Nu lipsesc influenţele orientale, şamanice chiar şi progresiile lente de la meditativ şi zen spre shredding alternativ şi tobe furioase. Spre final se dezlănţuie Adam Jones cu solo-urile sale cu multă pedală şi ecou, în vreme ce vocalul toacă silabele în mod sacadat peste chitara electrică. Noul album va sosi sub formă digitală, dar va veni şi într-o ediţie limitată CD Deluxe, cu un ecran HD de 4 inch integrat în carcasă.

Acesta va afişa conţinuturi video exclusive şi va veni la pachet cu un cablu de încărcare, un difuzor de 2 watt, o cărticică de 36 de pagini şi un card de download digital. Întregul concept al albumului se învârte în jurul cifrei 7, inclusiv faptul că a fost lansat un single pe data de 7 şi că primim 7 piese pe album. Până acum am putut asculta şi alte 2 piese de pe LP, "Descending" şi "Invincible", cântate live pe parcursul verii, de-a lungul turneului trupei.

Vizualul din clipul YouTube aferent noii piese este de altfel şi coperta albumului, cu o sumedenie de ochi suprapuşi pe secţiuni de spirale. Aşteptăm şi videoclipurile psihedelice TOOL, eventual regizate de Adam Jones şi cu Tricky drept protagonist, ca pe vremuri.

Comentează

Concerte & turnee

TOOL vine în Europa în 2024; Iată unde îi vedem pe Maynard James Keenan and co

TOOL este una dintre puţinele formaţii de metal din lume care se bucură de statutul de mit şi cult în acelaşi timp. Cu atât mai mult pentru noi europenii, având în vedere cât de rar ajunge pe continentul nostru. Asta se întâmplă în 2024, deoarece TOOL tocmai a anunţat un turneu în UK şi Europa. Aflaţi datele mai jos.

Publicat

pe

Tool poster turneu 2024 Europa
Tool poster turneu 2024 Europa │ FOTO: TOOL

TOOL vine pe celebra London O2 Arena, dar şi pe Tele2 Arena din Stockholm, plus Paris Accor Arena. Nu va lipsi de la festivalul Graspop Metal Meeting, de la Tons of Rock şi Copenhell. Cel mai aproape de noi ajunge la Budapesta, dacă vreţi să ajungeţi să îi vedeţi pe metalişti. În ultimele luni TOOL s-a bucurat de statutul de headliner la festivaluri ca Aftershock, Welcome to Rockville, Louder Than Life şi Sonic Temple Arts & Music. A avut şi o reprezentaţie legendară la Power Trip.

Şi acum ce ne interesează pe noi: turneul european! Biletele se pun în vânzare pe 17 noiembrie de la ora 10 dimineaţa. Cei care fac parte din clubul exclusiv TOOL Army au pre-vânzare deja, de pe 14 noiembrie.

Iată cum arată concertele formaţiei din cadrul turneului din 2024 în UE şi UK:

  • 25 mai - Hannover, DE @ ZAG Arena
  • 27 mai - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
  • 30 mai - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
  • 01 iunie - Manchester, UK @ AO Arena
  • 03 iunie - London, UK @ O2 Arena
  • 05 iunie - Paris, FR @ Accor Arena
  • 08 iunie - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
  • 10 iunie - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
  • 11 iunie - Kraków, PL @ Tauron Arena
  • 13 iunie - Budapest, HU @ BudapestAréna
  • 18 iunie - Köln, DE @ Lanxess Arena
  • 20 iunie - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
  • 22 iunie - Copenhagen, DK @ Copenhell
  • 25 iunie - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
  • 27 iunie - Oslo, NO @ Tons of Rock

Ultimul album lansat de TOOL a fost "Fear Inoculum" din 2019, care a polarizat fanii, mai ales că s-a lansat după 13 ani de aşteptare, de la "10.000 Days" din 2006. În octombrie 2023 totuşi basistul Justin Chancellor a făcut teasing că fanii nu vor aştepta aşa mult pentru următorul LP Tool.

Între timp solistul James Maynard Keenan rămâne ocupat, având programate concerte în primăvara lui 2024 şi cu celelalte trupe ale sale, A Perfect Circle şi Puscifer. De altfel ele vor cânta pe aceeaşi scenă în aprilie, cu ocazia zilei de naştere de 60 de ani a solistului.

Citește în continuare

Trending