Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă a lui Iggy Pop, "James Bond", de pe viitorul album - AUDIO

La nici 3 ani de la ultimul său album, Iggy Pop revine cu încă un material discografic. Va debuta în septembrie şi este prefaţat de noul single, "James Bond". Pe acesta îl puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Iggy Pop James Bond
Coperta single Iggy Pop James Bond │ FOTO: Iggy Pop

"James Bond" este al doilea single de pe viitorul album, după release-ul "Free", care de altfel dă şi numele noului disc. LP-ul va sosi pe 6 septembrie. Faţă de primul single, avem de-a face cu o piesă mai jucăuşă, care include aportul vocal al lui Faith Vern de la trupa britanică PINS. Un aspect inedit la ambele melodii noi este faptul că ele includ o secţiune de trompetă, realizată de Leron Thomas.

Iggy Pop a declarat că s-a distrat mult cântând aceste versuri şi că producţia şi trompeta lui Leron se potrivesc ca o mănuşă. Sosirea piesei în contextul cultural actual nu e o coincidenţă. Chiar ne pregătim să avem un James Bond feminin, care îi va lua locul lui Daniel Craig în viitoarea producţie hollywoodiană. Cred totuşi că Iggy face mai degrabă referire la un nou arhetip feminin, care nu îşi cere scuze şi emană putere şi siguranţă de sine.

Ultimul LP al lui Iggy Pop a fost "Post Pop Depression", care sosea în 2016. În 2018 veteranul punk rock a lansat un EP colaborativ cu Underworld, "Teatime Dub Encounters". În ciuda vârstei avansate şi a unei tinereţi marcate de excese, Iggy este implicat în numeroase proiecte. În 2019 artistul a apărut în filmul "The Dead Don't Die", o comedie horror cu zombii regizată de Jim Jarmusch.

Iggy a mai apărut şi pe piesa "Silent Night" de pe albumul de Crăciun al lui William Shatner (celebrul căpitan Kirk din serialul "Star Trek" al anilor '60). Odată cu albumul "Free" din septembrie, Iggy ajunge la 18 materiale discografice solo. Pop va mai lansat o colecţie de versuri sub numele "'Til Wrong Feels Right" pe 1 octombrie, prin Penguin Random House. Va include versuri, proze, fotografii şi artwork create de muzician pe parcursul carierei sale de decenii.

Comentează

Trending