Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Wardruna concertează la Arenele Romane în 2020

Formația norvegiană Wardruna se întoarce în România pentru a cânta la București. Concertul va avea loc pe 8 mai 2020 la Arenele Romane.
Wardruna

Wardruna

Wardruna, cunoscută publicului larg din România în special datorită serialului "Vikings", este o trupă norvegiană de neo/dark folk ce exporează adâncimile și misticismul culturii tradiționale nordice, reinterpretate într-un stil contemporan, cu accentuate note de mister.

Înființată în 2003 de Einar Kvitrafn Selvik, trupa a impresionat iubitorii neofolk-ului cu hipnoticul lor album de debut, intitulat "gap var Ginnunga", primul din trilogia muzicală "Runaljod", ce stă sub semnul a 24 de rune. Fiecare înregistrare inclusă pe unul dintre cele trei albume a fost realizată în natură, în locuri sau circumstanțe relevante pentru fiecare dintre cele 24 de rune.

În perioada care a urmat lansării primului album, formația s-a concentrat pe adaptarea pieselor la cerințele concertelor live. Efortul a fost încununat de succesul pe care l-au cunoscut apoi în seria de show-uri, ce a culminat cu reprezentația susținută la Muzeul Norvegian de Nave Vikinge, în fața lui "Gokstad", un vas vechi de 1.100 de ani.

Cel de-al doilea album al trilogiei, "Yggdrasil", a fost adus la viață cu ajutorul celor mai vechi instrumente tradiționale nordice și al anticelor ritmuri poetice, potențate de versurile scrise în norvegiana veche sau în dialectele care au precedat această limbă. Sunetele străvechi născute de instrumentele tradiționale sunt completate de muzicalitatea vocilor, ale șoaptelor sau incantațiilor și de sound-uri venite din surse mai puțin abordate în mod obișnuit, ca: sunetele copacilor, ale pietrelor, apei sau ale torțelor aprinse.

Ultimul album al trilogiei, intitulat "Runaljod – Ragnarok", a fost lansat spre finalul lui 2016 pentru a conduce ascultătorul mai departe, în călătoria inițiatică lansată cu ocazia înființării trupei.

Cel mai recent album, "Skald", a fost lansat în noiembrie 2018.  Discul are o nouă abordare, directă, dar la fel de intensă, ce cufundă ascultătorii într-o îmbinare mistică de poezie, voce și sunete străvechi ale instrumentelor tradiționale.

Bilete la concertul Wardruna de la Arene

Arena va fi "all seated", organizatorii anunțând că pe terenul din fața scenei vor fi așezate scaune pentru un show intim.

Biletele se pun în vânzare pe 2 august, iar primele 300 de bilete (early bird) au prețuri la ofertă.

Achiziționate în early bird, biletele au prețuri cuprinse între 69 lei și 139 lei. La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de procesare de 3 lei.

Citește mai multe despre Wardruna
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Loredana este în juriul Festivalului Cerbul de Aur 2019 - Vezi componența completă

Laureaţii celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur 2019 vor fi desemnaţi de un juriu internaţional. Din componența...

Închide