Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sonata Arctica concertează la Cluj-Napoca în noiembrie

Sonata Arctica se reîntoarce în România pentru a concerta pe 22 noiembrie la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc la FORM SPACE, iar alături de formația din Finlanda vor urca pe scenă Edge of Paradise și Temple Balls.

Publicat

pe

Concert Sonata Arctica la Arenele Romane pe 15 iulie 2015
Concert Sonata Arctica la Arenele Romane pe 15 iulie 2015 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Sonata Arctica este una dintre cele mai iubite formații nordice, cu nouă albume la activ, urmând ca anul acesta să fie lansat al 10-lea material discografic. Bazele trupei au fost puse în 1995, formația fiind cunoscută atunci sub numele de Tricky Beans, iar ulterior Tricky Means.

În 1999, trupa a devenit Sonata Arctica, iar în același an a lansat albumul de debut "Ecliptica". În cei 20 de ani de activitate, formația a avut turnee alături de formații precum Iron Maiden, Nightwish, Dio, Stratovarius, Ensiferum, DragonForce sau Alice Cooper.

Toamna acestui an va aduce un nou material de studio Sonata Arctica, intitulat "Talviyo", ce se traduce prin "Noapte de iarnă". Acesta va fi lansat pe 6 septembrie.

În momentul de față, Sonata Arctica înseamnă:

  • Tommy Portimo – tobe
  • Tony Kakko – voce
  • Henrik Klingenberg –clape și backing vocals
  • Elias Viljanen – chitară și backing vocals
  • Pasi Kauppinen – bas și backing vocals

Edge of Paradise vine din Los Angeles, bazele formației fiind puse în 2011. Carismatica solist[, Margarita Monet, este cea care a pus bazele formației alături de chitaristul Dave Bates.

Din 2011 până în prezent, Edge of Paradise a împărțit scena cu nume importante precum Kamelot, Chris Broderick de la Megadeth, Dave Lombardo sau Michael Angelo Batio.

Temple Balls au 10 ani de activitate și vin, la fel ca Sonata Arctica, din Finlanda. Formația abordează un hard rock clasic cu varii influențe. De-a lungul timpului au deschis concertele unor trupe precum Queen, Deep Purple sau Uriah Heep. Printre trupele care i-au influențat se numără Aerosmith sau Van Halen.

Bilete concert Sonata Arctica la Cluj-Napoca:

  • Acces general (earlybird, primele 200 de bilete) - 89 lei
  • Presale - 109 lei
  • La intrare - 120 lei

Trending