Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Noul film "Spider-Man: Far From Home" include piese AC/DC şi Ramones pe coloana sonoră

"Spider-Man: Far From Home" este cel mai nou blockbuster cu super eroi al verii şi are o coloană sonoră pe măsură. Una dintre piese este chiar generatorul unui moment comic şi un throwback spre primul film "Iron Man". Avem detalii despre coloana sonoră în cadrul articolului.

Publicat

pe

Spiderman Far From Home coloana sonora 2019
Spiderman Far From Home coloana sonora 2019 │ FOTO: Sony Pictures

"Spider-Man: Far From Home" a debutat în România pe 5 iulie şi spune povestea lui Spider-Man/Peter Parker, care călătoreşte în Europa cu colegii de liceu. Toate personajele încearcă să se adapteze la "The Blip", un decalaj de timp provocat de momentul când Thanos şi-a pocnit degetele şi a distrus jumătate din populaţia universului.

Pentru a pipera momentele comice sau de acţiune din film, coloana sonoră a peliculei include melodii AC/DC sau The Ramones. Dacă piesa "Blitzkrieg Pop" de la Ramones s-a auzit în precedentul film "Spider-Man", acum putem asculta "I Wanna Be Your Boyfriend", de pe albumul de debut al punkerilor americani, din 1976. AC/DC contribuie cu legendara "Back in Black" într-un moment comic, în care Peter Parker (jucat de actorul Tom Holland) confundă trupa cu Led Zeppelin.

Există şi o secvenţă în care Whitney Houston cu "I Will Always Love You" provoacă un moment comic demn de Deadpool. Coloana sonoră include 18 piese, printre care şi câteva melodii apreciate din Italia şi Cehia, unde îi va duce acţiunea pe eroii din film. Auzim şi muzică clasică de Claude Debussy, dar şi multă muzică europeană funky.

Iată cum arată tracklist-ul acestei coloane sonore:

1. "I Will Always Love You" (Whitney Houston)
2. "If You're Snappy And You Know It" (Mick Giacchino)
3. "Stella Stai" (Umberto Tozzi)
4. "Bongo Cha Cha Cha" (Caterina Valente with Werner Müller and Has Orchestra)
5. "Amore Di Tabacco" (Mina)
6. "Slnko" (Marcela Laiferová)
7. "Snad jednou ti dám" (The Matadors)
8. "Deux Arabesques" (Claude Debussy)
9. "CRSD" (Flipbois)
10. "The Devil's Wall" (Bedřcih Smetana)
11. "Moravian Polkă" (Jaroslav Fuksa and Vladmir Pffefer)
12. "Town Called Malice" (The Jam)
13. "EUROFLASH" (Eugene Thompson)
14. "Wat Mout Ik Met Zo'n Man" (Jantina Noorman)
15. "Back In Black" (AC/DC)
16. "I Wanna Be Your Boyfriend" (The Ramones)
17. "Vacation" (The Go-Go's)
18. "A Message To You, Rudy" (The Specials)

Melodia AC/DC a fost gândită ca un tribut pentru Tony Stark şi utilizarea sa în "Iron Man", chiar dacă Peter Parker nu ştie nici măcar despre ce artist e vorba. De coloana sonoră propriu zisă, compusă special pentru film s-a ocupat compozitorul Michael Giacchino, câştigător de premii Grammy pentru soundtrack-ul lui "Ratatouille" şi "Up". A mai compus piese şi pentru "The Incredibles", "Star Trek" şi jocurile "Medal of Honor" sau "Call of Duty".

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Vinilurile au înregistrat vânzări record în SUA și U.K.

Vânzările de viniluri în Regatul Unit din acest an sunt cele mai mari de la începutul anilor '90, iar Statele Unite au vândut cele mai multe discuri în decursul unei săptămâni, premieră în istorie. Care sunt cifrele și vinilurile preferate găsești în articol.

Publicat

pe

Music on vinil
Music on vinil │ FOTO: wallpoper.com

Într-o lume a tehnologiei și a platformelor de streaming, vinilurile ne oferă o surpriză plăcută. Nu doar că își continuă existența pe piața muzicală, dar reușec să doboare recorduri. Statele Unite și Regatul Unit sunt doar două exemple care demonstrează că muzica în format fizic este aparte și nu poate fi înlocuită de nimic.

Vânzările din SUA

Vânzările de vinil au crescut cu aproape 10% în acest an. Agitația de dinaintea Crăciunului a marcat aproape 2 milioane de LP-uri vândute în toată țara. După cum raportează Billboard, în SUA au fost achiziționate 1,842 milioane de discuri de vinil în săptămâna premergătoare Crăciunului (până pe 24 decembrie). În această perioadă, cel mai vândut disc pe vinil a fost noul album al lui Paul McCartney, "McCartney III" (32.000 de copii).

Chiar dacă piața muzicii fizice a scăzut cu aproape jumătate în luna martie, când prima izolare la nivel național a forțat comercianții să închidă temporar afacerile, primele semne ale creșterii vânzărilor din acest an au venit atunci când magazinele de discuri au fost redeschise, în iunie.

Mai mult, vânzările de vinil le-au depășit pe cele de CD pentru prima dată după 1991. Potrivit RIAA, agenția care se ocupă cu certificarea vânzărilor record, vânzările de vinil au contribuit cu 232 milioane dolari la vânzările fizice totale de 376 milioane dolari în prima jumătate a anului 2020.

Vânzările din U.K.

Cifrele de la sfârșitul anului, publicate de British Phonographic Industry, asociația industriei muzicii înregistrate, arată că vânzările de vinil au crescut în ciuda a două perioade de izolare. Noile cifre indică că aproape unul din cinci (18%) albume achiziționate în 2020 a fost pe vinil, fiind achiziționate în total 4,8 milioane de discuri. Noile cifre cresc cu 10% față de cifrele din 2019 și sunt cele mai mari de la mișcarea Britpop de la începutul anilor 1990.

Cele mai bine vândute viniluri din 2020 sunt după cum urmează:

  1. Fleetwood Mac – Rumours
  2. Oasis – (What’s The Story) Morning Glory?
  3. Amy Winehouse – Back To Black
  4. Nirvana – Nevermind
  5. Harry Styles – Fine Line
  6. Kylie Minogue – Disco
  7. AC/DC – Power Up
  8. Queen – Greatest Hits
  9. IDLES – Ultra Mono
  10. Arctic Monkeys – Live At The Royal Albert Hall
Citește în continuare

Albume noi

Albumul AC/DC "Power Up" ajunge pe locul întâi în topul Billboard 200

La două săptămâni după lansarea mult aşteptatului album AC/DC "Power Up" aflăm că acesta domină topuri muzicale precum Billboard 200. LP-ul a debutat direct pe locul întâi în acest top, fiind pentru a treia oară când trupa australiană debutează astfel cu un material discografic. Avem detalii despre LP în articol şi vânzările sale.

Publicat

pe

Teaser AC/DC 2020 Shot in the Dark Power Up
Teaser AC/DC 2020 Shot in the Dark Power Up │ FOTO: AC/DC

Lansat pe 13 noiembrie, albumul "Power Up" de la AC/DC a vândut echivalentul a 117.000 de unităţi în Statele Unite, în săptămâna încheiată pe 19 noiembrie. Informaţiile vin de la Nielsen Music/MRC Data. Ultima performanţă de genul a fost stabilită de rockerii veterani cu "Black Ice", albumul din 2008, dar şi cu "For Those About to Rock (We Salute You)" în 1981. "Power Up" este materialul cu numărul 26 care intră în top pentru acest grup, dar şi al zecelea care intră în top 10.

Billboard 200 este un top care ierarhizează cele mai populare albume ale unei săptămâni în SUA. Foloseşte metrici legaţi de consum, descărcări, ascultări, convertite în vânzări de albume. "Power Up" a avut cele mai mari vânzări săptămânale dintre toate albumele rock lansate în 2020. Ultimul astfel de hit a fost albumul TOOL din 2019, "Fear Inoculum", care a detronat-o pe Taylor Swift din topuri. Revenind totuşi la AC/DC, noul său material discografic a vândut 71.000 de CD-uri în toate variantele şi ediţiile, dar şi 23.000 de unităţi sub formă de album digital şi 16.000 de viniluri.

Există şi variante speciale box set, cu logo care se iluminează şi cu difuzor integrat, care redă piesa "Shot In the Dark", primul mare single de pe acest disc. "Power Up" a sosit la 6 ani distanţă de la ultimul album şi după o perioadă zbuciumată pentru AC/DC. Solistul Angus Young a fost nevoit să părăsească trupa în 2016, din cauza recomandărilor doctorului, care l-a avertizat că va surzi. AXL Rose i-a luat locul ca vocalist o perioadă. În 2017 a încetat din viaţă Malcolm Young, fondatorul formaţiei, iar toboşarul Phill Rudd a părăsit grupul în 2016 pentru acuzaţii de posesie de droguri şi ameninţări cu moartea.

Trecând peste toate piedicile trupa s-a reunit în ultimul an şi a înregistrat piese bine primite de public. "Power Up" a ajuns pe locul întâi în topurile din 18 ţări, inclusiv SUA, Australia, Marea Britanie sau Germania. Este lansarea cu cela mai mari vânzări din Germania în 2020. Numele său este o aluzie la electricitatea, energia, putere de a fermeca publicul care defineşte AC/DC, conform lui Angus Young.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE