Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

"Bohemian Rhapsody" depăşeşte un nou record, devenind cea mai veche piesă care atinge 1 miliard de vizualizări pe YouTube

"Bohemian Rhapsody" este considerată una dintre cele mai complexe piese rock din istorie şi a primit aprecierea a sute de milioane de fani de-a lungul anilor. Melodia a atins un nou record în această lună, devenind cea mai veche piesă care a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Publicat

pe

Queen Bohemian Rhapsody 1 miliard vizualizari
Queen Bohemian Rhapsody 1 miliard vizualizari │ FOTO: Queen

Precedentul record de acest gen fusese stabilit de "November Rain", mega hitul Guns N' Roses care a ajuns la acea performanţă cu un an în urmă. În acest moment se află la 1.2 miliarde de vizualizări. În cazul lui "Bohemian Rhapsody" avem de-a face cu o piesă Queen din anul 1975, în vreme ce track-ul Guns fusese lansat în 1992. Va fi foarte greu ca mega hitul Queen să mai fie surclasat având în vedere vechimea sa.

Prima melodie care a ajuns la miliardul de vizualizări pe YouTube a fost "Gangnam Style" a lui Psy în anul 2012. Între timp alte zeci de cântece au ajuns la această performanţă, intrând într-un club select al YouTube. "Bohemian Rhapsody" a fost iniţial privită ca un track controversat, fiind atipică pentru perioada în care s-a lansat. Combina opera pe mai multe voci cu balada şi rock-ul autentic.

Casa de discuri cu care colabora Queen a refuzat să lanseze melodia ca single, considerând-o necomercială. Succesul a fost totuşi de necontestat, piesa aflându-se pe primul loc în topurile din Marea Britanie timp de 9 săptămâni la debut. Urca pe primul loc din nou în 1991, după ce Freddie Mercury a încetat din viaţă. În 2018 a fost încă o revenire, odată cu apariţia filmului biografic premiat cu Oscar şi care a avut încasări de peste 900 de milioane de dolari.

Şi filmul a stabilit recorduri în 2019, fiind unul dintre cele mai bine vândute din anul curent. A atins 1.5 milioane de unităţi vândute sub formă de disc, dar şi digital din februarie până în iulie 2019. Cu câteva luni în urmă Brian May dezvăluia că el şi trupa Queen nu au obţinut o cotă atât de mare pe cât se aşteaptă lumea din încasările filmului. Grupul a avut totuşi de câştigat datorită vânzărilor de discuri care au explodat după apariţia acestui biopic.

Se discută între timp despre o continuare, care să acopere şi perioada dintre Live Aid şi 1991, când Freddie a încetat din viaţă. Filmul din 2018 a primit 4 premii Oscar, inclusiv cel pentru "Cel mai bun actor în rol principal", trofeu decernat lui Rami Malek.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Românii au talent 2022: Eva Nicolescu a cântat "Bohemian Rhapsody" într-o manieră proprie și i-a cucerit pe jurați

La 13 ani, Eva Nicolescu a făcut o alegere curajoasă pentru preselecțiile de la Românii au talent 2022. A cântat "Bohemian Rhapsody", o piesă deloc ușoară, iar vocea sa, deși diferită de cea a lui Freddie Mercury, i-a fermecat pe jurați. Emoția interpretării a ajuns la Dragoș Bucur, care a felicitat-o pentru modul în care a reușit să transforme timiditatea în sensibilitate și să o transmită publicului.

Publicat

pe

Eva Nicolescu la Românii au talent 2022
Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Venită la Românii au talent fără susținători, Eva Nicolescu a pășit pe scena emisiunii vizibil emoționată. Discuția cu jurații a fost scurtă, publicul aflând despre tânăra concurentă doar că are vârsta de 13 ani și că iubește foarte mult muzica. "Cânt de când mă știu", a spus Eva înainte de a fi invitată să-și prezinte momentul.

Cum au reacționat jurații de la Românii au talent 2022 după momentul pregătit de Eva Nicolescu

Alegerea piesei "Bohemian Rhapsody", deși riscantă, a funcționat pentru Eva Nicolescu. Nu a încercat să-l imite pe Freddie Mercury, ci a interpretat piesa într-un stil propriu, încărcat de emoție, ce i-a făcut pe jurați să o urmărească cu respirația tăiată. "Dragoș e mut, Bobonete e în picioare", a observat Pavel Bartoș, Smiley declarând și el din culise: "Uluitor!".

Mihai Bobonete: "E incredibil cât de frumos ai cântat"

"Eva, tocmai ce mi-ai împrăștiat creierii pe pupitru aici", a spus Bobonete imediat ce momentul Evei s-a încheiat. "E incredibil cum dintr-o ființă atât de firavă, cum pari la prima apariție, și atât de gingașă, să iasă o voce nu atât de puternică acustic, cât atât de puternică în totalitatea ei. E incredibil cât de frumos ai cântat. Eu cred că au fost foarte mulți oameni care au zis în momentul ăsta: <<Ia taci, dă-i puțin mai tare, dă-i puțin mai tare>>. Acolo te duce povestea asta și vocea ta. Excepțional!", i-a spus Mihai Bobonete.

Dragoș Bucur a dorit să afle de ce privirea ei se îndrepta mereu în culise, însă, spre surprinderea lui, a aflat că Eva a venit singură. Concurenta a mărturisit că nu a fost un gest controlat și că emoțiile o tot trimiteau cu privirea într-acolo.

"Am venit cu foarte mari emoții, sincer, dar am reușit să le controlez", i-a spus Eva lui Dragoș.

Juratul însă, a contrazis-o, eplicându-i că a făcut mai mult decât atât.

Dragoș Bucur: "Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă"

"Nu, n-ai reușit să-ți controlezi emoțiile, și ăsta e un lucru bun, pentru că dacă-ți controlezi emoțiile, anulezi cel mai mare atu al unui artist. Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă, ori ăsta este un lucru la care artiști cu experiență ajung greu și își dau seama greu de mecanismul ăsta. Bravo!", a spus Dragoș Bucur.

Andi Moisescu: "Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury"

"Eva, ești foarte talentată, ai o voce excepțională, un timbru minunat. Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury. Răspunsul este, evident, da", a spus hotărât Andi Moisescu.

Eva Nicolescu a primit același răspuns și din partea celorlalți jurați, mergând astfel în etapa următoare cu 4 de DA. 

VIDEO: Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending