Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

71 de artiști din 21 de țări s-au înscris la Festivalul Cerbul de Aur 2019

Pe 6 iulie 2019, organizatorii au închis sesiunea de înscrieri pentru Concursul Internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediția 2019. 71 de artiști din 21 țări, precum Africa de Sud, Italia, Israel, Rusia, Australia, România sau Germania, au intrat în cursa pentru un bilet pe scena festivalului de la Brașov.

Publicat

pe

Cerbul de Aur 2018

Zilele următoare, juriul de selecție va avea dificila sarcină de a decide cei 12 finaliști care vor intra în concursul festivalului, urmând ca miercuri, 12 iulie, să aflăm numele artiștilor calificați. Aceștia vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele patru premii ale Festivalului, în valoare de 55.000 de euro sau unul dintre premiile speciale.

Jurizarea Concursului se face pe baza aprecierii performanţelor vocale şi de interpretare, de către juriul de selecţie şi/sau juriul internaţional. Organizatorul va desemna cel mult șapte membri (compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau tv, jurnaliști de specialitate, regizori muzicali radio şi/sau tv etc.).

Ediţia 2019 a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format  format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

În 2018, TVR a reluat organizarea Festivalului Internațional Cerbul de Aur după o întrerupere de nouă ani. Anul trecut concursul de interpretare a fost câștigat de Inis Neziri din Albania. Tânăra a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Statueta a fost decernată de Luminița Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului. Inis Neziri a interpretat în concurs piesele "Dau viața mea pentru o iubire" și "Piedestal".

RECOMANDARE: Inis Neziri, câștigătoarea trofeului Cerbul de Aur 2018: "Muzica vine din suflet" - VIDEO INTERVIU

În cadrul recitalurilor au cântat Nicole ScherzingerJames BluntAmy MacdonaldEleni FoureiraGigliola CinquettiEdvin MartonAndraDeliaLoredanaHoria Brenciu & HB OrchestraPaulo BragançaFlavius & Linda TeodosiuThe Motans etc.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald şi mulţi alţii.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 22 august 2019

Cerbul de Aur 2019

Loc
Piața Sfatului Brașov
Comentează

Trending