Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

TVR deschide înscrierile pentru concursul Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019

Televiziunea Română a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Cerbul de Aur 2019. Premiile puse în joc valorează 55.000 de euro. Află detalii.

Publicat

pe

Cerbul de Aur 2018

Înscrierile pentru concurs au început de joi, 6 iunie. Cei care doresc să participe se pot înscrie până în data de 6 iulie 2019, pe site-ul oficial al evenimentului, cerbuldeaur.ro unde este publicat și Regulamentul Festivalului-Concurs.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecţiei va decide artiştii care vor intra în competiţie. Dintre aceștia, doar 12 concurenţi rămân în concurs și vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele patru premii ale Festivalului, în valoare de 55.000 de euro sau unul dintre premiile speciale.
Jurizarea Concursului se face pe baza aprecierii performanţelor vocale şi de interpretare, de către juriul de selecţie şi/sau juriul internaţional. Organizatorul va desemna cel mult șapte membri (compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau tv, jurnaliști de specialitate, regizori muzicali radio şi/sau tv etc.).


Cerbul de Aur 2019 va avea loc în perioada 23-25 august, spectacolele urmând să se desfășoare pe parcursul a trei seri. Oraşul Braşov va găzdui din nou scena spectacolului-concurs, un nucleu al performance-ului de calitate coprodus şi difuzat de Televiziunea Română, în calitate de organizator şi official broadcaster. Festivalul va reuni, pe scena sa, alături de concurenţi, artişti de top din întreaga lume, iar organizatorii pregătesc publicului mai multe surprize, care vor fi dezvăluite pe măsură ce se apropie data evenimentului.

În 2018, TVR a reluat organizarea Festivalului Internațional Cerbul de Aur după o întrerupere de nouă ani. Anul trecut concursul de interpretare a fost câștigat de Inis Neziri din Albania. Tânăra a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Statueta a fost decernată de Luminița Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului. Inis Neziri a interpretat în concurs piesele "Dau viața mea pentru o iubire" și "Piedestal".

RECOMANDARE: Inis Neziri, câștigătoarea trofeului Cerbul de Aur 2018: "Muzica vine din suflet" - VIDEO INTERVIU

În cadrul recitalurilor au cântat Nicole ScherzingerJames BluntAmy MacdonaldEleni FoureiraGigliola CinquettiEdvin MartonAndraDeliaLoredanaHoria Brenciu & HB OrchestraPaulo BragançaFlavius & Linda TeodosiuThe Motans etc.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald şi mulţi alţii.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 22 august 2019

Cerbul de Aur 2019

Loc
Piața Sfatului Brașov
Comentează

Trending