Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Thom Yorke (Radiohead) lansează un nou album solo - "Anima"

Thom Yorke va lansa în curând un album "dystopian", intitulat "Anima". Materialul va fi prezentat publicului alături de un scurtmetraj, la care vocalistul Radiohead a lucrat împreună cu Paul Thomas Anderson.
Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace)

Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace) (foto: TY)

Pe 27 iunie, Thom Yorke lansează cel de-al treilea album solo. Materialul se numește "Anima" și va conține 9 piese, inclusiv o melodie intitulată "Dawn Chorus", pe care Thom și colegii din Radiohead o au compusă de ani de zile, dar care nu a fost lansată niciodată pe un album.

Tracklist "Anima" - Thom Yorke: 

  1. Traffic
  2. Last I Heard (...He Was Circling the Drain)
  3. Twist
  4. Dawn Chorus
  5. I Am a Very Rude Person
  6. Not the News
  7. The Axe
  8. Impossible Knots
  9. Runwayaway

Titlul discului a fost ales ca urmare a obsesiei lui Thom Yorke pentru vise.

"Cred că motivul pentru care am ales în final titlul "Anima" este pentru că sunt obsedat de toată chestia cu visele, și vine dintr-un concept pe care [Carl] Jung l-a avut. Și, totodată, am început să emulăm ceea ce dispozivitele noastre spun despre noi și să emulăm felul în care ne comportăm știind asta.

M-am gândit la chestia următoare - motivul pentru care ne putem uita la Boris Johnson (politician britanic) cum ne minte de îngheață apele, promițându-ne ceva ce nu se va întâmpla niciodată, este faptul că nu trebuie să ne conectăm direct cu el, pentru că de fapt el e un mic avatar. E un tip sfrijit cu o tunsoare idioată fluturând un steag...<<Asta e ok, e funny>>. Iar consecințele nu sunt reale. Consecințele a tot ceea ce facem nu sunt reale. Putem rămâne anonimi. Ne trimitem avatarurile să împrăștie otravă și apoi ne întoarcem în anonimat", a detaliat muzicianul într-o discuție cu Zane Lowe.

În cadrul aceluiași interviu, Thom Yorke a mărturisit că înregistrarea acestui album a decurs foarte rapid și ușor, ideile existând de multă vreme.

Lansarea albumului "Anima" va fi acompaniată de un scurtmetraj, pe care Yorke l-a realizat împreună cu Paul Thomas Anderson. Acesta va fi disponibil pe Netflix și în cinematografele selectate.

TEASER: ANIMA | Paul Thomas Anderson | Thom Yorke

Citește mai multe despre RadioheadThom Yorke
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Două formații din Republica Moldova deschid concertul aniversar Alternosfera de la Arene

Pe 13 iulie, Alternosfera ne cheamă la Arenele Romane din București, la cel mai mare concert din istoria trupei. În...

Închide