Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Thom Yorke (Radiohead) lansează un nou album solo - "Anima"

Thom Yorke va lansa în curând un album "dystopian", intitulat "Anima". Materialul va fi prezentat publicului alături de un scurtmetraj, la care vocalistul Radiohead a lucrat împreună cu Paul Thomas Anderson.

Publicat

pe

Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace)
Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace) │ FOTO: TY www.facebook.com

Pe 27 iunie, Thom Yorke lansează cel de-al treilea album solo. Materialul se numește "Anima" și va conține 9 piese, inclusiv o melodie intitulată "Dawn Chorus", pe care Thom și colegii din Radiohead o au compusă de ani de zile, dar care nu a fost lansată niciodată pe un album.

Tracklist "Anima" - Thom Yorke: 

  1. Traffic
  2. Last I Heard (...He Was Circling the Drain)
  3. Twist
  4. Dawn Chorus
  5. I Am a Very Rude Person
  6. Not the News
  7. The Axe
  8. Impossible Knots
  9. Runwayaway

Titlul discului a fost ales ca urmare a obsesiei lui Thom Yorke pentru vise.

"Cred că motivul pentru care am ales în final titlul "Anima" este pentru că sunt obsedat de toată chestia cu visele, și vine dintr-un concept pe care [Carl] Jung l-a avut. Și, totodată, am început să emulăm ceea ce dispozivitele noastre spun despre noi și să emulăm felul în care ne comportăm știind asta.

M-am gândit la chestia următoare - motivul pentru care ne putem uita la Boris Johnson (politician britanic) cum ne minte de îngheață apele, promițându-ne ceva ce nu se va întâmpla niciodată, este faptul că nu trebuie să ne conectăm direct cu el, pentru că de fapt el e un mic avatar. E un tip sfrijit cu o tunsoare idioată fluturând un steag...<<Asta e ok, e funny>>. Iar consecințele nu sunt reale. Consecințele a tot ceea ce facem nu sunt reale. Putem rămâne anonimi. Ne trimitem avatarurile să împrăștie otravă și apoi ne întoarcem în anonimat", a detaliat muzicianul într-o discuție cu Zane Lowe.

În cadrul aceluiași interviu, Thom Yorke a mărturisit că înregistrarea acestui album a decurs foarte rapid și ușor, ideile existând de multă vreme.

Lansarea albumului "Anima" va fi acompaniată de un scurtmetraj, pe care Yorke l-a realizat împreună cu Paul Thomas Anderson. Acesta va fi disponibil pe Netflix și în cinematografele selectate.

TEASER: ANIMA | Paul Thomas Anderson | Thom Yorke

PUBLICITATE
Comentează

Trending