Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Pixies anunţă al şaptelea album; Ascultă primul single de pe LP, "On Graveyard Hill" - AUDIO

The Pixies a anunţat al şaptelea album, "Beneath the Eyrie", promovat de un prim single, numit "On Graveyard Hill". Noul track prefaţează o revenire a trupei, pentru al treilea disc de la marea reuniune. Îl puteţi asculta în articol.
Coperta album The Pixies Beneah the Eyrie

Coperta album The Pixies Beneah the Eyrie (foto: The Pixies)

Albumul nou "Beneath the Eyrie" vine pe 13 septembrie, care pică fix într-o vineri. Rockerii veterani îşi vor etala o latură întunecată pe acest material, care inaugurează colaborarea dintre muzicieni şi casa de discuri Infectious/BMW Worldwide. "On Graveyard Hill" are riffuri care îţi rămân în cap, un bas şi o tobă care preiau din angoasa post punk-ului cu influenţe britanice.

Pentru noul LP grupul a colaborat cu producătorul Tom Dalgerty, cunoscut pentru piesele concepute cu Ghost şi Royal Blood. Cele 12 piese noi au luat naştere anul trecut lângă Woodstock, în New York. Titlul acestui LP are o istorioară interesantă. Toboşarul David Lovering (care e cunoscut şi ca magician) a văzut un cuib de vulturi aproape de studioul de înregistrări Dreamland Recordings.

Acel cuib este cunoscut ca "eyrie". Pe parcursul înregistrărilor, Pixies a deschis studioul către fani, oferindu-le o privire asupra procesului creativ. Munca din studio a fost documentată pe parcursul unui podcast de 12 episoade intitulat "It's a Pixies Podcast". Acesta va debuta pe 27 iunie, prin Apple, Spotify, Acast, Stitcher şi Google.

Pixies se pregătesc de turneu pentru a promova noile melodii. Vor începe cu o participare la Daydream Festival, patronat de The Cure, iar apoi în toamnă vor concerta în multiple ţări europene. The Pixies sunt activi din 1986, dar cu o pauză însemnată între 1993 şi 2004. Grupul provine din Boston şi a schimbat basistul de câteva ori, având-o pe Paz Lenchantin ca membru permanent acum. Paz e cunoscută pentru colaborările cu A Perfect Circle şi Queens of the Stone Age.

Pixies definesc ascensiunea rock-ului alternativ din anii '90, incluzând elemente de surf rock şi punk rock. Black Francis este principalul compozitor al acestui grup, versurile sale fiind suprarealiste şi abordând teme precum extratereştri sau teme biblice.

Formaţia a influenţat sunetul unor grupuri legendare ca Nirvana, Radiohead, The Smashing Pumpkins sau Weezer.

Citește mai multe despre Pixies
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
În concertul de la Arenele Romane, The Motans a filmat live videoclipul noii piese "Valuri mari" - POZE

Pe 31 mai, la "The Motans Grand Concert" de la Arenele Romane, Denis a oferit publicului un show magic, cu...

Închide