Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

O înregistrare nemaivăzută cu Freddie Mercury cântând piesa "Time Waits For No One" devine publică - VIDEO

Freddie Mercury continuă să ne uimească la decenii bune după ce a încetat din viaţă. O înregistrare nemaivăzută până acum cu artistul cântând piesa "Time Waits for No One" a ieşit la iveală în ultima săptămână, vocea solistului Queen fiind impecabilă. Vă invităm să vizionaţi clipul de arhivă în articol.

Publicat

pe

Videoclip Freddie Mercury TIme Waits For No One
Videoclip Freddie Mercury TIme Waits For No One │ FOTO: Freddie Mercury

Filmarea datează din 1986 şi a fost făcută publică cu câteva zile în urmă de către Dave Clark, prietenul şi colaboratorul lui Freddie Mercury. Clipul a fost publicat pe site-ul lui Mercury, dar şi pe YouTube şi îl prezintă pe starul rock cântând pe o scenă goală piesa "Time Waits for No One". Totul se petrece la Dominion Theatre, în Londra.

La bază piesa a fost compusă de către Dave Clark (de la Dave Clark Five) pentru un musical, iar acum avem ocazia să auzim doar porţiunea lui Freddie. E vorba despre vocea sa fantastică şi despre pian. Iniţial acest track trebuia să facă parte din "Time", un musical sub bagheta lui Clark. Melodia a fost compusă împreună cu John Christie şi a apărut pe coloana sonoră într-o versiune cu producţie excesivă în studio, cu foarte multe straturi de backing vocals şi percuţie grea.

La debut a fost totuşi un hit, ajungând pe locul 32 în topurile britanice. Clark a decis ulterior să editeze piesa şi să scoată în evidenţă doar vocea solistului Queen şi porţiunea de pian cântată de Mike Moran. Acesta din urmă avea să îl acompanieze la clape pe legendarul star rock pe albumul solo "Barcelona". Atunci când Freddie a întrebat în 1986 "cum să cânt piesa?", Clark i-a sugerat un hibrid trăznit între Edith Piaf, Jennifer Holliday şi Shirley Bassey. Ce a ieşit puteţi vedea şi asculta în clipul de mai jos:

Freddie a glumit la auzul propunerii, spunând că are chiar şi rochiile potrivite pentru acele soliste. Clark şi Mercury s-au cunoscut în 1976, atunci când Queen a cântat în Hyde Park un set memorabil de piese. S-a lăsat cu o intervenţie a poliţiei, care a promis că îl arestează pe Freddie dacă mai ţine încă un bis, concertul fiind deja prelungit prea mult.

Dave Clark Five ajunsese o trupă mare la acea vreme, după ce în 1964 melodia "Glad All Over" detronase hitul Beatles "I Want To Hold Your Hand" din topurile britanice. Pentru musical-ul "Time", Freddie şi Clark au compus şi înregistrat la legendarele Abbey Road Studios în decembrie 1985. Sesiunile durau şi câte 12 ore, iar solistul Queen îşi aducea bucătarul personal, care gătea pentru toată lumea, plus şampanie şi vodka.

Se discutase chiar ca piesa respectivă să fie înregistrată cu Queen, chiar dacă relaţia cu trupa fusese tensionată de cariera solo a lui Freddie. A fost filmat şi un clip pentru "Time Waits for No One", dar filmarea a fost făcută pe fugă, pe scena unde s-a realizat musical-ul. Asta pentru că sindicatul teatrelor le-a oferit doar 3 ore pentru filmare. Clark a preluat câteva cadre neutilizate în anii '80 pentru noul video.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Queen a lansat o piesă nouă cu Freddie Mercury la voce, "Face It Alone", extrasă din arhive

Queen ne face o surpriză plăcută astăzi, pe 13 octombrie, lansând o piesă nouă cu Freddie Mercury la voce. se numeşte "Face It Alone" şi include un track vocal al lui Freddie scos din arhivele formaţiei de acum multe decenii. Se poate savura în articol.

Publicat

pe

Videoclip Freddie Mercury TIme Waits For No One
Videoclip Freddie Mercury TIme Waits For No One │ FOTO: Freddie Mercury

Vocea lui Freddie Mercury îţi dă fiori, mai ales că se aude atât de clar şi puternic. Piesa este o baladă cu sound de ani '70 şi '80, amintind de melodiile cinematice înălţătoare ale acelor ani. E o creaţie atmosferică, pe care îi auzim şi pe chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon. "Face It Alone" lua naştere în cadrul sesiunilor trupei Queen pentru înregistrarea albumului "The Miracle" din 1989.

Vocea lui Freddie era puternică, iar versurile fac aluzie la sănătatea cu probleme a artistului. "You have to face it alone" poate fi o aluzie la diagnosticul sau HIV, pe care încă îl ascundea lumii când s-a înregistrat piesa. Sesiunile de înregistrare "The Miracle" au avut loc la Londra și în Elveția.

Queen a anunţat şi că pregăteşte lansarea unui Collector's Edition, versiune a acelui album, care debutează pe 18 noiembrie şi include 8 CD-uri. Fanii vor putea asculta nu mai puţin de 6 piese care nu s-au mai auzit niciodată (printre ele şi "When Love Breaks Up", "You Know You Belong to Me", "Dog With a Bone"). May şi Taylor au anunţat în vara lui 2022 că au reuşit să obţină din arhive "Face It Alone", să o restaureze şi o vor lansa în toamnă. Chitaristul Queen a numit acest single "o mică bijuterie uitată de la Freddie".

Iniţial May era sceptic că înregistrarea din studio mai putea fi utilizată după atât de mult timp, dar inginerii trupei au făcut tot posibilul pentru a scoate ceva utilizabil. Queen a postat teasere cu nouă piesă printr-o serie de panouri răspândite în Londra, Canada, Mexic şi Japonia. Aceasta este prima piesă nouă cu Freddie la voce de la duetul cu Michael Jackson "There Must Be More to Life Than This", inclus pe compilaţia "Queen Forever" din 2014.

În 2019 apărea şi o versiune stripped down a single-ului solo al lui Mercury din 1986, "Time", sub titlul "Time Waits for No One". Din 2011 încoace trupa pleacă în turneu cu Adam Lambert, starul American Idol ca solist.

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen va lansa o melodie cu Freddie Mercury descoperită în arhive şi nemaiauzită până acum

O veste excelentă pentru fanii Queen apare pe 7 iunie, formaţia anunţând că a găsit în arhive o piesă cu Freddie Mercury pe care publicul nu a mai auzit-o până acum. Roger Taylor şi Brian May au confirmat această veste în cadrul unui interviu cu BBC Radio 2, legat de concertul Queen de la sărbătoarea-jubileu a Reginei Angliei.

Publicat

pe

Freddie Mercury & Brian May
Freddie Mercury & Brian May

Conform lui Taylor, piesa în cauză, intitulată "Face It Alone" a fost înregistrată în timpul sesiunii asociate albumului din 1989 "The Miracle". Freddie Mercury a cântat pe acel track, dar până la urmă el nu a mai ajuns pe disc, fiind pus deoparte de casa de discuri. Acest lucru se întâmplă uneori pentru că o piesă nu are sound-ul potrivit sau în acelaşi stil ca restul albumului. Toboşarul Queen numeşte piesa "o mică bijuterie de la Freddie", "o minunăţie" şi ne anunţă că va sosi în septembrie 2022.

Iniţial Brian May şi Taylor au crezut că nu vor putea salva piesa din arhivele de acum zeci de ani, dar mulţumită inginerilor au reuşit. Popularitatea Queen a continuat să crească şi după moartea lui Freddie Mercury din 1991, iar orice piesă nouă sosită de la trupă e aşteptată cu sufletul la gură. După Freddie Queen l-a pierdut şi pe John Deacon în 1997, basistul alegând să se retragă din proiect.

May şi Roger Taylor au păstrat în viaţă numele formaţiei şi identitatea sa, avându-l pe Paul Rodgers de la Free şi Bad Company ca solist timp de 5 ani. În 2011, după ce a avut un succes uriaş la "American Idol", Adam Lambert devenea solistul live Queen şi a rămas în grup de atunci. S-a discutat şi despre piese noi cu Lambert, dar fără prea mare succes până acum.

Revenind la piesa "Face It Alone", ne aşteptam să fie una dramatică, fiind înregistrată în preajma lui "I Want It All". Albumul "Miracle" apărea în 1989 şi a fost cel cu numărul 13 în discografia formaţiei şi penultimul LP de studio înainte de moartea lui Freddie. Brian May, în vârstă de 74 de ani şi Roger Taylor, în vârstă de 72 de ani continuă să ţină vie flacăra Queen şi la 50 de ani de la apariţia grupului.

Queen şi Adam Lambert au susţinut în recital în cadrul concertului organizat la Londra pentru a sărbători Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, desfăşurat pe 4 iunie 2022. S-au auzit la concert piese ca "We Will Rock You" şi "Don't Stop Me Now".

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending