Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii INFO CONCERT:
James Arthur
David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Metallica ar putea înregistra un nou album de coveruri în stil "Garage Inc"

Chiar şi cele mai mari formaţii din lume s-au inspirat de la clasici şi au realizat coveruri care ulterior le-au definit cariera. Metallica nu face excepţie, iar albumul său de coveruri "Garage Inc" a făcut istorie. Se pare că ar trebui să ne pregătim de un "Garage Inc 2" , conform indiciilor oferite de toboşarul Lars Ulrich.
Coperta album Metallica Garage Inc

Coperta album Metallica Garage Inc (foto: Metallica)

Lars Ulrich a oferit indicii că Metallica se pregăteşte să lanseze un nou album de coveruri. În cea mai nouă ediţie a revistei Kerrang!, membrii Metallica au răspuns la întrebări puse de fani. Una dintre ele era cea a lui Aran din Leicester, care a dorit să ştie ce piese ar putea primi o reinterpretare a formaţiei, dacă s-ar realiza un "Garage Inc 2".

Ulrich a dat un răspuns care aţâţă imaginaţia fanilor: "aşteaptă şi o să vezi". Nu ne-ar mira ca James Hetfield şi Lars să ne prezinte chiar un cover pentru piesa "Cirice" de la Ghost, fiind foarte mari fani ai trupei.

Metallica a cochetat cu coverurile încă de la primele concerte, având chiar un EP de coveruri mai puţin cunoscut, lansat în 1987. E vorba despre "The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited", care include o colecţie de coveruri după piese heavy metal new wave din Marea Britanie. Majoritatea erau melodii din anii '70 şi '80 şi au fost incluse şi track-uri punk.

Repetiţiile s-au făcut în garajul izolat fonic al lui Lars Ulrich şi înregistrările în Los Angeles pe parcursul a 6 zile. A fost primul release al trupei după moartea basistului Cliff Burton şi primul cu Jason Newsted în locul său. La un deceniu distanţă, mai bine zis în 1998 sosea "Garage Inc", titlu care combina numele albumului "Garage Days Revisited" cu cel al piesei "Damage, Inc".

Pe acest LP au apărut piese legendare ca "Whiskey în the Jar", cover după un cântec tradiţional de pahar din Irlanda, dar şi "Astronomy", cover după Blue Oyster Cult. "Turn the Page" al lui Bog Seger şi "Sabbra Cadabra" de la Black Sabbath au primit de asemenea un suflu nou. Alte coveruri care nu au apărut pe cele două materiale discografice şi-au găsit loc în set-urile live ale formaţiei.

E vorba despre "When a Blind Man Cries" de la Deep Purple, "Remember Tomorrow" de la Iron Maiden şi un medley reprezentativ pentru cariera lui Ronnie James Dio, cunoscut drept "Ronnie Rising Medley". Metallica se află în această vară în turneul extins "WorldWired", care include 130 de concerte şi care va ajunge şi în România, pe 14 august.

Evenimentul are loc la Arena Naţională şi în deschidere cântă Ghost şi Bokassa

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre James HetfieldLars UlrichMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă a lui Liam Gallagher, "Shockwave" - AUDIO

Liam Gallagher ne oferă o mostră de brit rock pur odată cu noua piesă "Shockwave". Artistul a cântat piesa în...

Închide