Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Madonna a lansat albumul "Madame X", povestea unui alter ego mortal

Madonna a lansat pe 14 iunie albumul cu numărul 14, "Madame X", care soseşte odată cu un alter ego al artistei. Aceasta s-a convertit în Madame X pe parcursul ultimelor luni, fiind pe rând agent secret, latin lover feminin, spion, războinic şi profesoară de dans. Ce se află în spatele acestui LP aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Madonna Madame X
Coperta album Madonna Madame X │ FOTO: Madame X

"Madame X" a fost înregistrat în 2018 şi 2019 în studiouri din Lisabona, Londra, Los Angeles şi New York. Include 13 piese şi a fost prefaţat de single-uri precum "Medellin", colaborare cu Maluma sau "Crave", cu Swae Lee. Discul cel nou îl urmează pe "Rebel Heart" din 2015 şi spune povestea lui Madame X, un agent secret care îşi schimbă mereu identitatea şi luptă pentru libertate.

Madonna descrie astfel personajul cu petec pe ochi:

Madame X este un agent secret. Călătoreşte prin toată lumea. Îşi schimbă identităţile. Luptă pentru libertate. Aduce lumină în locurile întunecate. Este un dansator. Un profesor. Şef de stat. Gospodină. Călăreţ. Prizonier. Student. O mamă. Un copil. Un profesor. O călugăriţă. O cântăreaţă. O sfântă. O prostituată. Un spion în casa dragostei. Eu sunt Madame X.

Madge a declarat în interviuri că a primit această poreclă de Madame X încă de la vârsta de 19 ani. Profesoara sa de dans, Martha Graham este autoarea numelui. Motivul asocierii cu acest personaj cameleonic e faptul că Madonna venea la cursurile de dans cu altă personalitate şi identitate în fiecare zi.

Pe noul disc auzim influenţe de muzică latină, trap şi art pop. "Madame X" este cel mai divers lingvistic material al Madonnei, care cântă în 3 limbi pe LP: engleză, spaniolă şi portugheză. Printre cele 13 piese se află şi colaborări cu Diplo, Swae Lee, Quavo, 2 piese cu Maluma şi cu Mike Dean.

Una dintre cele mai mari influenţe asupra muzicii artistei hexagenare e faptul că s-a mutat în Portugalia. Cultura, istoria şi atmosfera din Lisabona şi-au lăsat amprenta asupra Madonnei.

Iată cum arată tracklist-ul acestui album:

  1. "Medellín" (feat Maluma)
  2. "Dark Ballet"
  3. "God Control"
  4. "Future" (feat Quavo)
  5. "Batuka"
  6. "Killers Who Are Partying"
  7. "Crave" (feat Swae Lee)
  8. "Crazy"
  9. "Come Alive"
  10. "Faz Gostoso" (feat Anitta)
  11. "Bitch I'm Loca" (feat Maluma)
  12. "I Don't Search I Find"
  13. "I Rise"

Madonna a colaborat cu Apple recent pentru a realiza o serie de cursuri Apple Music Lab. Participanţii vor putea remixa piesa "Crave", primind toate sample-urile necesare şi uneltele de mixaj. Madonna şi alţi artişti vor prezenta modul în care poate fi "deconstruită" piesa. Remixurile cele mai bune vor ajunge în Apple Music.

Comentează

Trending