Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dave Mustaine, solistul Megadeth a fost diagnosticat cu cancer la gât; Îşi anulează concertele din 2019

Una dintre legendele muzicii thrash metal, Dave Mustaine a fost diagnosticat cu cancer la gât. Solistul Megadeth se declară încrezător în planul doctorilor şi speră la o revenire completă şi rapidă.

Publicat

pe

Dave Mustaine fotografie Facebook anunt cancer 2019
Dave Mustaine fotografie Facebook anunt cancer 2019 │ FOTO: Dave Mustaine www.facebook.com

Dave Mustaine a transmis vestea despre afecţiunea sa fanilor prin reţelele de socializare. Printre artiştii care s-au luptat cu boli similare se numără Bruce Dickinson, de la Iron Maiden, care a trecut prin asta în 2014-2015. Actorul Hugh Jackman a avut un cancer de piele care a revenit de 6 ori, iar Michael Douglas s-a vindecat de cancer la gât cu câţiva ani în urmă, în urma tratamentului.

Şi actorul Val Kilmer a trecut peste cancerul la gât, boală învinsă prin operaţii şi radioterapie. Dave Mustaine rămâne încrezător în şansele sale şi a transmis următorul mesaj fanilor:

Am fost diagnosticat cu cancer la gât. Este în mod clar ceva care trebuie respectat şi înfruntat, dar am mai înfruntat obstacole în trecut. Sunt în contact apropiat cu doctorii mei şi am pus la punct un tratament care ar avea o rată de succes de 90%. Tratamentul a început deja.

Din nefericire asta înseamnă că trebuie să îmi anulez majoritatea concertelor din 2019. Megacruise 2019 se va întâmpla, iar trupa va face parte din acel eveniment. Toate informaţiile aduse la zi se vor găsi pe megadeth.com pe măsură ce realizăm planurile. Megadeth va fi din nou la drum cât de curând.

Între timp Kiko, David, Dirk şi cu mine suntem în studio, lucrând la următorul album, succesorul lui "Dystopia", pe care abia aştept să îl asculte toată lumea. Sunt foarte recunoscător întregii echipe: familia, doctori, membrii ai trupei, antrenori şi mulţi alţii.

Vă voi ţine la curent. Ne vedem în curând.

Luna trecută Megadeth posta fotografii din studioul de înregistrări, unde începuse să lucreze la noul LP, care avea ca dată de sosire anul 2020. Ultimul LP al trupei este "Dystopia", sosit în 2016. A fost promovat cu un concert la Arenele Romane, în Bucureşti pe 13 iulie 2016. Grupul din Los Angeles este activ din 1983, fiind format imediat cum Mustaine a părăsit Metallica. Face parte din "Big Four", cele mai mari nume al thrash-ului american.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Megadeth şi-a concediat basistul, pe David Ellefson; Iată motivul

Megadeth a anunţat pe 24 mai că s-a despărţit de basistul David Ellefson, în urma unui scandal sexual. Artistul în vârstă de 56 de ani este basist şi cofondator al trupei Megadeth, făcând parte din grup de la debutul din 1983 şi până la destrămarea din 2002. Ulterior avea să ajungă din nou în trupă între 2010 şi 2021. Motivul despărţirii de această dată este unul legat de imagine, un scandal sexual.

Publicat

pe

Dave Mustaine si David Ellefson in 2017
Dave Mustaine si David Ellefson in 2017 │ FOTO: Dave Mustaine twitter.com

Artistul din Minnesota a fost dat afară din trupă, aşa cum chiar solistul Dave Mustaine declară. Vestea vine într-o perioadă când noul album Megadeth e aproape gata şi se discută despre concerte şi turnee de promovare. Mustaine şi-a revenit după tratamentul pentru cancer la gât, afecţiune diagnosticată în 2019. Ultimul an a fost petrecut compunând, înregistrând şi recăpătând energia necesară vieţii de rock star. La început de an am avut şi un teaser pentru noul LP, unul mai heavy şi mai tehnic decât cele dinainte.

Ultimul release al trupei a fost "Dystopia", lansat în 2016, iar titlul preliminar pentru viitorul material ar fi "The Sick, The Dying and the Dead", deşi nu e bătut în cuie.

Revenind la scandalul legat de basist, un moment jenant a apărut cu două săptămâni în urmă, atunci când imagini şi filmări cu artistul alături de o femeie care nu e soţia sa au ajuns online. Cazul nu era singular, deoarece la început de lună mai 2021, mesaje cu tentă sexuală şi filmări cu Elefson cu tentă explicită au ajuns pe Twitter. Au urmat acuzaţii de grooming şi flirt cu un fan minor.

Iată postarea oficială a trupei Megadeth în social media:

Nu luăm această decizie cu uşurinţă. Deşi nu cunoaştem toate detaliile despre ce s-a petrecut, cu o relaţie deja şubrezită, ceea ce s-a aflat acum e de ajuns încât colaborarea să fie imposibilă pe viitor. Aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu fanii în această vară în turneu şi abia aşteptăm să împărţim cu voi muzică nouă. Este aproape gata.

Pe 10 mai, David Ellefson a dat următoarea declaraţie:

Aş acum probabil ştiţi (sau nu), anumite conversaţii private şi personale au ajuns online, lansate cu intenţii rele de către o terţă parte care nu era autorizată să le aibă sau să le partajeze. Deşi sunt jenante, vreau să discut despre ele cât mai deschis şi onest posibil. Nu este ceva de care sunt mândru, dar erau conversaţii private, interacţiuni adulte, scoase din context şi manipulate pentru a dăuna reputaţiei, carierei şi familiei mele.

Ellefson a postat şi o captură de ecran din postarea social media a femeii care l-a acuzat, negând că era minoră la acel moment. Ea filmase momente intime cu muzicianul şi le-a arătat unui prieten, urmând apoi scăparea online.

De remarcat că în ultimii ani Dave Mustaine şi Ellefson nu au fost chiar cei mai buni prieteni. La reînfiinţarea trupei în 2004 a fost recrutat basistul Iced Earth, James MacDonough în locul lui Ellfeson. În 2004 începea şi un proces între Ellefson şi Megadeth, cu daune de 18 milioane de dolari cerute de basist. Până la urma muzicianul revenea în trupă în 2010.

David este şi pastor luteran şi este căsătorit cu Julie Ellefson de 27 de ani.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending