Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Ce ascultăm la Gărâna Jazz Festival 23 - Programul pe zile

Gărâna Jazz Festival revine în 2019 cu cea de-a 23-a ediție, între 11 și 14 iulie. Patru zile în Semenic, patruzeci de trasee de mountain bike, zeci de kilometri de lacuri, păduri, cer deschis și jazz, mult jazz. Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu, Jeff Berlin, Dennis Chambers, John Surman, Luiza Zan, Giovanni Guidi și Thomas Morgan se numără printre artiștii pe care publicul îi va putea asculta în iulie.
Philipp Gropper`s PHILM

Philipp Gropper`s PHILM

Pe 14 iulie, lui John Surman Trio și Moshulu li se alătură pe scena din Poiana Lupului alte două proiecte inedite: Maciej Obara Quartet și Bobby Previte’s Classic Bump Band.

Maciej Obara Quartet vine cu o experiență de jazz european care ne aduce mai aproape de energia artiștilor polonezi. Saxofonistul polonez Maciej Obara și-a câștigat notorietatea internațională din 2006, când a câștigat Bielska Zadymka Jazz Contest.

De-a lungul anilor, Obara și-a dezvoltat un limbaj muzical original și a colaborat cu numeroși artiști din Japonia, S.U.A. și Europa. În 2012 a înființat un quartet internațional și cu el a înregistrat primul album la ECM Records, Unloved (2017).

La Gărâna Jazz Festival 2019 va fi secondat de trei personalități ale jazzului scandinav: norvegienii Håvard Wiik (pian) și Ole Morten Vågan (contrabas) și suedezul Jon Fält (baterie).

Multi-premiat și aclamat în întreaga lume, bateristul american Bobby Previte reunește după 20 de ani supergrupul nord-american Bump, sub titulatura Bobby Previte’s Classic Bump Band. Din grup fac parte:  Marty Ehrlich,  Ray Anderson, Wayne Horvitz și Jerome Harris.

Va fi 100% jazz american de cea mai înaltă clasă, alimentat de energia, creativitatea și virtuozitatea acumulate în cei 20 de ani de concerte și explorări muzicale care au trecut peste fiecare.

Tot duminică, scena din curtea Hanului La Răscruce va găzdui quartetul saxofonistului și compozitorului berlinez Philipp Gropper - Philm. Quartetul, ai cărui membri sunt pianistul Elias Stemeseder, basistul Robert Landfermann și bateristul Oliver Steidle, testează limitele jazzului și ne pune în fața unui univers muzical imprevizibil.

”Consequences”, cel mai nou album, este o interpretare actuală a realității zilelor noastre și un exercițiu de imaginație pentru fiecare dintre noi.

La Gărâna 2019, publicul va explora jazz românesc alături de cei mai buni muzicieni români, în concerte-experiment. Romanian Jazz Meeting, aflat la a 3-a ediție, este momentul în care își dau întâlnire cei mai de seamă reprezentanți ai jazzului autohton și este găzduit de scena din Poiana Lupului și de Hanul La Răscruce.

Reprezentanți ai jazz-ului românesc la Gărâna Jazz Festival 23

Vineri, 12 iulie, pe scena din Poiana Lupului, Horea Crișovan și JazzyBIT prezintă în cadrul Romanian Jazz Meeting un proiect care s-a născut anul trecut. Acesta a fost prezentat publicului pe scena Timișoara Jazz Festival 2018.

Sâmbătă, 13 iulie, cântăreața și compozitoarea Luiza Zan și chitarisul Iulian Pavelescu prezintă Afrodizzy - un experiment dinamic, cu vibrații afro, jazz, funk și soul. Doi muzicieni și prieteni își propun să testeze optimismul publicului, dar și încrederea acestuia într-o lume un pic mai bună.

În aceeași zi, saxofonistul Cătălin Milea aduce pe scenă “Jazz on Pink Floyd”, împreună cu pianistul Albert Tajti, contrabasistul Michael Acker și bateristul Iulian Nicolau. Va fi un concert tribut adus celebrei trupe Pink Floyd.

Sorin Zlat, unul dintre cei mai valoroși pianiști de muzică jazz ai noii generații de artiști români, prezintă “The Land of Dreams”. Alături de el vor urca pe scenă Gianni Gagliardi (Spania) - saxofon, Gianluca Renzi (Italia) - contrabas și Iulian Nicolau (România) - baterie. Publicul va asculta cool jazz, post-bop, latin, avant-garde, duminică, La Răscruce.

Biserica Catolică din satul Văliug găzduiește trei concerte ce vor avea parte de o acustică deosebită. Acestea vor fi suținute de: pianistul Raul Kusak (vineri, 12 iulie), muzicianul electronic Rodion G.A. (sâmbătă, 13 iulie) și Adrian Schwartz-Dinu & Horea Crișovan (duminică, 14 iulie).

Programul complet pe zile - Gărâna Jazz Festival 23:

JOI, 11 IULIE

Poiana Lupului, 20:00 - Jan Garbarek Group Feat. Trilok Gurtu

VINERI, 12 IULIE

Biserica Catolică, Văliug, 11:00 - Raul Kusak
Poiana Lupului, 19:00 - Horea Crișovan & Jazzybit / Giovanni Guidi Quintet / The Mrb Trio: Mathisen-robin-borlai / Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu

SÂMBĂTĂ, 13 IULIE

Biserica Catolică, Văliug, 11.00 - Rodion G.A.
La Răscruce, 14:00 - Afrodizzy / Cătălin Milea Group
Poiana Lupului, 19:00 - Jacky Terrasson Trio / Renaud Garcia-fons & Dorantes / Grégory Privat Trio / Lars Danielsson & Paolo Fresu

DUMINICĂ, 14 IULIE

Biserica Catolică, Văliug, 11:00 - Adrian Schwartz-dinu & Horea Crișovan
La Răscruce, 14:00 - Sorin Zlat Quartet / Philipp Gropper`s PHILM
Poiana Lupului, 19:00 - Maciej Obara Quartet / Bobby Previte’s Classic Bump Band / John Surman Trio / Moshulu

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Jan GarbarekJazzyBITLuiza Zan
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
O înregistrare nemaivăzută cu Freddie Mercury cântând piesa "Time Waits For No One" devine publică - VIDEO

Freddie Mercury continuă să ne uimească la decenii bune după ce a încetat din viaţă. O înregistrare nemaivăzută până acum...

Închide