Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Apple ar urma să închidă iTunes, după 18 ani de existenţă

Pasionaţii de tehnologie şi în special cei care iubesc produsele Apple ştiu că mâine, pe 3 iunie are loc WWDC 2019. E vorba despre conferinţa anuală Apple axată pe software, unde teoretic marele anunţ ar fi cel al lui iOS 13. De fapt marele anunţ ar urma să fie casarea lui iTunes. Găsiţi detalii în articol.

Publicat

pe

Apple inchide iTunes 2019
Apple inchide iTunes 2019 │ FOTO: Apple

Cei de la Bloomberg au aflat că Apple vede iTunes ca redundant şi ar urma să îl închidă în acest an. Magazinul de muzică şi hub-ul cu care administrai conţinuturile şi aplicaţiile de pe iPhone şi iPad va fi înlocuit cu aplicaţii separate. Conferinţa Apple începe pe 3 iunie la ora 20:00 şi duce Apple într-o nouă eră.

iTunes are în spate 18 ani de istorie şi a fost un mare generator de venit pentru firma din Cupertino. Din 2001 încoace iTunes era locul unde îţi găseai filmele, serialele, muzica şi podcasturile dacă erai posesor de Mac în special. Pe viitor pe Mac vom vedea 3 aplicaţii separate: TV, Music şi Podcasts, respectând organizarea de pe iPhone şi iPad.

Aflând zvonul propagat de Bloomberg mulţi utilizatori au întrebat în social media ce se va întâmpla cu conţinuturile cumpărate, în special muzica şi filmele. Apple Music va stoca muzica achiziţionată în continuare, în vreme de aplicaţia TV va reţine serialele şi filmele achiziţionate. Conceptul de achiziţionare a unui album de muzică sau al unui single a devenit depăşit, deci şi iTunes ca magazin de muzică îşi pierde relevanţa.

Suntem în epoca streaming-ului şi a lui Apple Music, care deja a depăşit cu mult iTunes. În 2018 un studiu RIAA a arătat că streaming-ul a reprezentat 75% din veniturile industriei muzicale în SUA. Marea dilemă e legată de administrarea unui iPhone sau iPad conectat la PC. Acest lucru se făcea prin iTunes, iar acum zvonurile afirmă că vom face asta prin aplicaţia Music.

iTunes a fost instrumental în popularizarea lui iPod şi a fost o metodă ingenioasă de a stoca muzica. Pe parcursul anilor a devenit tot mai aglomerat şi plin de funcţii noi, confuz chiar, inclusiv ca interfaţă şi experienţă de utilizare. A fost folosit şi pentru activarea iDevice-urilor, actualizarea lor, diagnostice şi sincronizare.

Toate aceste funcţii au devenit irelevante în apoca conexiunilor wireless rapide şi a serviciilor de streaming. Existenţa lui iTunes a fost legată şi de controlul strict asupra conţinuturilor media şi lupta Apple anti piraterie.

Trending