Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

TOOL anunţă primul album după 13 ani; Iată data de lansare, 2 piese noi - VIDEO

TOOL părea gata să bată recordurile Alice In Chains şi Guns 'N Roses pentru cea mai lungă aşteptare între două albume. Seceta trupei a luat sfârşit, pentru că muzicienii au confirmat în sfârşit data de lansare a viitorului LP, 30 august 2019.
Teaser album nou TOOL 30 august 2019

Teaser album nou TOOL 30 august 2019 (foto: TOOL)

Confirmarea pentru albumul nou a venit în cadrul concertului TOOL organizat pe 7 mai în Birmingham, Alabama. TOOL se află în turneu de câteva zile şi a cântat live două piese noi, "Descending" şi "Invincible", ambele peste 10 minute în lungime. Conform fanilor care au fost la concert, un ecran de pe scenă a afişat o imagine cu data de 30 de august înainte de bis.

Maynard James Keenan, solistul formaţiei a încurajat fanii să partajeze informaţia prin social media. În ultima săptămână grupul american şi-a înfiinţat profil Spotify şi Apple Music, asta deşi s-a ţinut departe de serviciile de streaming în ultimii ani. Ultimul LP al grupului condus de Maynard a venit în 2006, "10,000 Days" axându-se pe teme psihedelice şi pe lupta mamei solistului cu efectele unui atac cerebral timp de 10.000 de zile.

Zvonurile despre albumul nou TOOL circulă de cel puţin 5 ani şi odată la câteva luni mai apărea o teorie nouă sau un indiciu descoperit de fani. Solistul Maynard James Keenan a făcut un hobby din a se juca cu mintea fanilor, oferind teasere false des cu privire la piese noi. Noul LP TOOL ar fi fost produs de Joe Barresi şi masterizat de Bob Ludwing, care a lucrat şi la "10,000 Days".

Înregistrările au început în martie 2018, atunci când toboşarul Danny Carrey şi-a înregistrat secţiunea proprie, urmat de basistul Justin Chancellor. Maynard a explicat pauza lungă într-un interviu acordat lui Joe Rogan prin stilul atipic de a compune al colegilor de formaţie. TOOL a avut probleme şi cu casa de discuri, cu procese, iar solistul a fost implicat în celelalte proiecte muzicale ale sale, Puscifer şi A Perfect Circle. Maynard s-a ocupat mult şi de cariera de vinicultor şi scriitor.

A Perfect Circle a lansat albumul "Eat The Elephant" în 2018, la 14 ani distanţă de la LP-ul "Emotive".

Citește mai multe despre TOOL
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
IMapp Bucharest 2019 devine Concursul Internațional de video mapping - Winners League (Liga Câștigătorilor)

Începând cu anul acesta, iMapp Bucharest devine Concurs Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor), invitând în capitală,...

Închide