Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tom Morello și Serj Tankian cântă pentru Chris Cornell la doi ani după moartea sa

Pe 18 mai 2019 s-au împlinit 2 ani de la moartea solistului trupelor Audioslave și Soundgarden, Chris Cornell, iar pentru a-l onora, Tom Morello, fostul chitarist al trupei și Serj Tankian, solistul de la System of A Down au cântat piesa "Like A Stone" pe scena festivalului Sonic Temple din Ohio. Puteți vedea înregistrarea în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Tom Morello & Serj Tankian
Tom Morello & Serj Tankian

Chris Cornell s-a stins din viață pe 18 mai 2017, când a fost găsit în camera sa de hotel după un concert din Detroit. Cauza morții a fost sinucidere prin spânzurare, iar în organism i-au fost găsite de asemenea substanțe extra.

De la moartea sa, o mulțime de artiști i-au mulțumit pentru cariera sa și aportul adus în domeniul muzicii rock. Pearl Jam, Seether, Heart și Alice in Chains sunt câteva dintre trupele care i-au adus omagiu lui Chris Cornell.

Serj Tankian , solistul de la System of a Down, s-a mai alăturat trupei lui Tom Morello, Prophets of Rage, și în alte ocazii pe scenă pentru a cânta piesa emblematică pentru Audioslave - "Like A Stone". De data asta publicul festivalului Sonic Temple din Ohio a beneficiat de acest privilegiu, de a-l auzi pe Serj alături de Tom Morello, cântând "Like A Stone" în memoria lui Chris Cornell.

Comentează

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending