Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

România ratează finala Eurovision 2019. Vezi cine s-a calificat

Ziua de 16 mai a adus în fața publicului a doua semifinală Eurovision 2019, în care a concurat și România. Din păcate, nici anul acesta țara noastră nu s-a numărat printre finaliste. Află ce țări au mers mai departe în competiție.

Publicat

pe

A doua semifinală Eurovision 2019 │ FOTO: Thomas Hanses

A doua semifinală Eurovision 2019 a generat următoarele 10 finaliste:

  1. Macedonia de Nord - Proud (Tamara Todevska)
  2. Olanda - Arcade (Duncan Laurence)
  3. Albania - Ktheju tokës (Jonida Maliqi)
  4. Suedia - Too Late For Love (John Lundvik)
  5. Rusia - Scream (Sergey Lazarev)
  6. Azerbaijan - Truth (Chingiz)
  7. Danemarca- Love Is Forever (Leonora)
  8. Norvegia - Spirit in the Sky (KEiiNO)
  9. Elveția - She Got Me (Luca Hänni)
  10. Malta - Chameleon (Michela)

Opt țări au ieșit din concurs: Armenia, Irlanda, Moldova, Letonia, România, Austria, Croația și Lituania.

Concurenta României, Ester Peony, a intrat în concurs a șasea, cu piesa câștigătoare a selecției naționale, "On a Sunday". Momentul nu a reușit să adune suficiente puncte pentru a ajunge în marea finală Eurovision ce va avea loc sâmbătă, 18 mai.

Nici reprezentanta Republicii Moldova, Anna Odobescu, nu s-a calificat în finală. Cântăreața și-a reprezentat țara cu piesa "Stay".

În preziua spectacolului, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care au evoluat în a doua semifinală Eurovision au avut două repetiții. Chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a doua repetiție a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 21 de țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Urmărește cea de-a doua semifinală Eurovision 2019:

În intervalul de votare spectacolul a fost asigurat de una dintre cele mai speciale grupuri din Israel, Shalva Band, care a cântat piesa "A Million Dreams" și de entertainerul israelian, Lior Suchard.

În prima semifinală, din 14 mai, s-au generat următoarele finaliste: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Republica Cehă, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia.

Finala Eurovision Song Contest 2019 va avea loc pe 18 mai. Cele 20 de țări se alătură în concurs altor 6 melodii pre-calificate: Israel, Spania, Franța, Germania, Italia și Regatul Unit - țara gazdă și principalii finanțatori.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Diverse sâmbătă, 18 mai 2019

Marea Finală Eurovision 2019

Loc
Expo Tel Aviv

Trending