Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein a lansat albumul "Rammstein", primul său LP după 10 ani

Rammstein a lansat primul album după un deceniu, sub numele de "Rammstein". Legenda industrial metal a prezentat publicului 11 piese noi, realizate împreună cu producătorul din Berlin Olsen Involtini.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Rammstein 2019
Coperta album Rammstein Rammstein 2019 │ FOTO: Rammstein

Au trecut 10 ani de la LP-ul "Liebe Ist fur Alle Da", iar artiştii germani au rămas la fel de îndrăzneţi şi gata de experimente. Colaborarea cu producătorul Olsen Involtini nu este o coincidenţă, acesta ocupându-se de aranjamentele orchestrale pentru albumele "Mutter"(2001) şi "Reise, Reise" (2004). În plus, acelaşi Olsen este coleg de trupă cu chitaristul Rammstein Richard Kruspe în cadrul proiectului său secundar, Emigrate.

Pe noul său disc, Rammstein nu se fereşte de temele politice, de versuri ridicole, dar şi de foarte multe sample-uri de sintetizator. Chitara pare a fi fost lăsată pe plan secund, iar Flake, omul de la clape a primit mai multă libertate. Rockerii din Berlin încep albumul cu "Deutschland", primul single de pe LP de altfel, care a avut un videoclip controversat.

Clipul a prezentat tot ce e în neregulă cu lumea modernă şi toate păcatele Germaniei din istorie. "Radio" este o piesă în care Rammstein dedică o odă unui mediu ce pare de mult apus. "Auslander" este o mostră de exhibiţionism, în care Till şi compania fac propuneri indecente doamnelor în mai multe limbi. "Sex" este o piesă surprinzător de cuminte pentru numele său, cel puţin la nivel de instrumental.

Sunt momente care amintesc de "Mutter", precum începutul piesei "Puppe", care îi lasă libertatea vocală lui Till de a cânta cu disperare despre o marionetă şi o prostituată, care îi este soră. "Diamant" este o baladă aproape complet acustică, plină de jale şi regret. De abia pe ultimul track, "Hallomann" formaţia pare a îşi regăsi un pic din suflul vechi, asta prin solo-uri succesive de sintetizatoare frenetice şi riff-uri de chitară.

Întregul LP "Rammstein" poate fi parcurs în 45 de minute şi se află pe marile reţele de streaming. Până acum au primit videoclipuri piesele "Radio" şi "Deutschland", dar acestea cu siguranţă nu vor fi ultimele melodii ilustrate vizual. Rammstein nu are vreun material de umplutură pe noul său disc şi e clar că se distrează în continuare în studio şi pe scenă.

E şi o oarecare nepăsare minimalistă aici, dacă privim numai coperta cu un banal chibrit sau cât de simple sunt piesele odată disecate. "Rammstein" este albumul cu numărul 7 pentru acest grup, activ în aceeaşi componenţă din 1994 şi până azi. În multe moduri acest material discografic este un cântec de lebădă, dar şi o revenire pentru nemţi, care se pregătesc de câţiva ani de turneu global.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Trupa Rammstein e în mijlocul unui scandal: acuzaţii de viol, hărţuire sexuală, droguri în băutură

În ultima săptămână trupa germană Rammstein s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de hărţuire sexuală, viol şi droguri în băutură. Solistul Till Lindemann a fost acuzat de comportament sexual neadecvat şi de faptul că ar fi pus "ceva" în băutura unei fane.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Acuzaţiile apăreau de fapt în luna mai, atunci când o fană a postat pe social media (pe Reddit) că la o petrecere înainte de un show al trupei i s-a pus ceva în băutură. Apoi s-a trezit cu o vânătaie mare şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat, suspectând că ar fi fost violată. Acuzaţiile care circulau pe Internet cu privire la concertul din Lituania au făcut ca şi alte fete să îşi spună povestea şi să declare că există o practică a trupei de a face preselecţie de fete tinere pentru petreceri cu trupa înainte şi după show-uri.

Miezul scandalului provine de la utilizatorul Twitter Shelby69666, care a detaliat acuzaţiile din Vilnius. Ar fi primit un mesaj de la o femeie numită Aleena Makeeva (detalii pe Reddit), care ar fi recrutat femei să stea în rândul "Zero" de la concertele Rammstein şi care aveau voie apoi la afterparty. A existat în Lituania şi un pre-party, acolo unde prima acuzatoare şi alte fete au fost nevoite să îşi lase telefoanele pe masă şi li s-au oferit băuturi alcoolice de către trupă.

Fata, cunoscută ca Shelby Lynn afirmă că a băut doar două băuturi şi apoi s-a simţit foarte ameţită restul serii. Lui Lynn i s-a zis că solistul Till Lindemann dorea să o cunoască sub scenă în timpul momentului dedicat DJ-ului la concert. După ce a întrebat dacă e vorba de sex i s-a răspuns doar că Till este un gentleman.

Apoi fata îşi aminteşte că a fost dusă la artist şi i-a spus că nu vrea să facă sex cu el, după care el a reacţionat nervos şi a plecat. Fata a negat totuşi acuzaţiile de viol. Apoi a revenit în "Rândul Zero", dar nu mai are amintiri clare de la afterparty, între vomitatul în baie şi revenirea în camera de hotel.

Sunt şi fotografii pe contul său de Twitter, mesaje text şi video-uri de la party.

Au apărut şi reacţii, iar editura care trebuia să publice o carte a lui Till Lindemann a renunţat la colaborarea cu el.

Între timp trupa Rammstein a emis un comunicat oficial pentru a răspunde acuzaţiilor:

Lucrurile publicate în ultimele zile au provocat iritare şi întrebări în cadrul publicului şi mai ales în rândul fanilor noştri. Acuzaţiile ne-au lovit foarte tare şi luăm aceste lucruri foarte în serios. Le spunem fanilor: este important pentru noi să vă simţiţi confortabil şi în siguranţă la show-urile noastre: în faţa şi în spatele scenei.

Condamnăm orice tip de infracţiune şi vă cerem să nu aveţi prejudecăţi publice de nici un fel împotriva celor care au făcut acuzaţiile. Aveţi dreptul la punctul de vedere. Dar noi, trupa, avem de asemenea un drept: de a nu fi prejudiciaţi.

Lindemann nu a reacţionat încă la acuzaţii.

Citește în continuare

Albume noi

Rammstein anunţă ediţia aniversară a legendarului album "Sehnsucht"

Rammstein a intrat în conştiinţa publică prin senzaţionalul album "Sehnsucht", care a făcut senzaţie la final de ani '90. Era înainte de "Mutter" şi acum primește o ediţie aniversară specială.

Publicat

pe

Album aniversar Rammstein Sehnsucht 2023
Album aniversar Rammstein Sehnsucht 2023

Înainte să vină "Mutter" în 2001, l-am avut pe excelentul "Sehnsucht", care va primi o ediţie specială aniversară. Ea va sosi pe 9 iunie 2023 şi este o ediţie remasterizata HD a celui de-al doilea LP din cariera formaţiei, lansat în 1997. Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel" pe care milenialii le asociază cu clipuri anime cu Dragon Ball Z propagate acum 20 de ani, vom avea şi un nou mixaj pentru "Spiel Mit Mir".

Şi ambalajul acestui disc s-a schimbat, iar cel nou este gândit chiar de către creatorul ambalajului original, Dirk Rudolph. Vor fi şi ediţii digipack, Blu-ray, cărticica de 40 de pagini, husa embosata cu folie argintie. Cartea de 40 de pagini include fotografii portret ale artiştilor realizate de către artistul Gottfried Helnwein.

După ce Rammstein a stârnit atenţia publicului cu albumul de debut "Herzeleid", "Sehnsucht" i-a cimentat în rock-ul industrial. Deja "Herzeleid" a primit o ediţie aniversară limitată, iar acum o face şi succesorul său. Discul din 1997 a ajuns până pe locul întâi în topurile din Germania şi Austria, iar în SUA a intrat în top 50. Şi acum e singurul album german care a primit discul de platină.

Sunetul trademark Rammstein a primit o remasterizare în HD, pentru prima dată pentru ediţia de pe CD. "Sehnsucht" ediţia 2023 va sosi în următoarele versiuni: CD, MC, digital, dublu LP, vinil negru, vinil alb.

Iată tracklist-ul:

01. Sehnsucht
02. Engel
03. Tier
04. Bestrafe Mich
05. Du Hast
06. Bück Dich
07. Spiel Mit Mir
08. Klavier
09. Alter Mann
10. Eifersucht
11. Küss Mich (Fellfrosch)
12. Spiel Mit Mir (2023 mix)

Rammstein a lansat un album nou în 2022, "Zeit", care pe care am ascultat single-urile "Angst", "Dicke Titten" şi "Adieu". Albumul a avut tematica timpului scurs, a adus o maturizare de sunet pentru artişti şi teme mai puţin puerile şi teribiliste.

 

Citește în continuare

Trending