Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein a lansat albumul "Rammstein", primul său LP după 10 ani

Rammstein a lansat primul album după un deceniu, sub numele de "Rammstein". Legenda industrial metal a prezentat publicului 11 piese noi, realizate împreună cu producătorul din Berlin Olsen Involtini.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Rammstein 2019
Coperta album Rammstein Rammstein 2019 │ FOTO: Rammstein

Au trecut 10 ani de la LP-ul "Liebe Ist fur Alle Da", iar artiştii germani au rămas la fel de îndrăzneţi şi gata de experimente. Colaborarea cu producătorul Olsen Involtini nu este o coincidenţă, acesta ocupându-se de aranjamentele orchestrale pentru albumele "Mutter"(2001) şi "Reise, Reise" (2004). În plus, acelaşi Olsen este coleg de trupă cu chitaristul Rammstein Richard Kruspe în cadrul proiectului său secundar, Emigrate.

Pe noul său disc, Rammstein nu se fereşte de temele politice, de versuri ridicole, dar şi de foarte multe sample-uri de sintetizator. Chitara pare a fi fost lăsată pe plan secund, iar Flake, omul de la clape a primit mai multă libertate. Rockerii din Berlin încep albumul cu "Deutschland", primul single de pe LP de altfel, care a avut un videoclip controversat.

Clipul a prezentat tot ce e în neregulă cu lumea modernă şi toate păcatele Germaniei din istorie. "Radio" este o piesă în care Rammstein dedică o odă unui mediu ce pare de mult apus. "Auslander" este o mostră de exhibiţionism, în care Till şi compania fac propuneri indecente doamnelor în mai multe limbi. "Sex" este o piesă surprinzător de cuminte pentru numele său, cel puţin la nivel de instrumental.

Sunt momente care amintesc de "Mutter", precum începutul piesei "Puppe", care îi lasă libertatea vocală lui Till de a cânta cu disperare despre o marionetă şi o prostituată, care îi este soră. "Diamant" este o baladă aproape complet acustică, plină de jale şi regret. De abia pe ultimul track, "Hallomann" formaţia pare a îşi regăsi un pic din suflul vechi, asta prin solo-uri succesive de sintetizatoare frenetice şi riff-uri de chitară.

Întregul LP "Rammstein" poate fi parcurs în 45 de minute şi se află pe marile reţele de streaming. Până acum au primit videoclipuri piesele "Radio" şi "Deutschland", dar acestea cu siguranţă nu vor fi ultimele melodii ilustrate vizual. Rammstein nu are vreun material de umplutură pe noul său disc şi e clar că se distrează în continuare în studio şi pe scenă.

E şi o oarecare nepăsare minimalistă aici, dacă privim numai coperta cu un banal chibrit sau cât de simple sunt piesele odată disecate. "Rammstein" este albumul cu numărul 7 pentru acest grup, activ în aceeaşi componenţă din 1994 şi până azi. În multe moduri acest material discografic este un cântec de lebădă, dar şi o revenire pentru nemţi, care se pregătesc de câţiva ani de turneu global.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Rammstein colaborează cu Balenciaga, lansând o colecţie de haine şi un playlist Apple Music

Rammstein ne-a obişnuit cu proiecte trăznite, de la videoclipuri XXX şi jucării erotice cu mulaje ale muzicienilor la merch-ul generic pentru formaţiile rock. De această dată îşi asociază numele cu o casă de modă high end, Balenciaga, pentru o serie de haine, dar şi un playlist. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Colectie haine Rammstein Balenciaga
Colectie haine Rammstein Balenciaga │ FOTO: Balenciaga www.balenciaga.com

Rammstein, trupă care a profitat de ultimul an de izolare pentru a lucra la un nou album a anunţat o colaborare cu Balenciaga. Casa de modă de lux din Spania a creat un hanorac, o şapcă, un rucsac, dar şi un playlist alături de muzicienii germani. E vorba despre o colecţie în ediţie limitată, care include produse unisex, printre care şi o jachetă, pălării şi pungi din material textil. Ele se vor vinde atât în magazine fizice, cât şi online. Preţurile sunt pe măsură, un hanorac având preţul de 995 de dolari, iar o şapcă Rammstein Balenciaga este 495 dolari.

Rucsacul ajunge la 1290 de dolari. Pare genul de colecţie care ar ajunge la proba de ghicit preţuri la show-ul YouTube Window Shopping pe PORC.TV, cu invitatul ghicind complet greşit preţurile. Imaginile cu trupa care apar pe aceste piese de îmbrăcăminte sunt preluate dintr-o sesiune foto realizată de trupă special pentru aceste produse. Câteva dintre aceste haine sunt deja sold out. Produsele sunt aici

Balenciaga a realizat şi un playlist alături de Rammstein, deja publicat pe Apple Music. În spatele său se află Balenciaga Music şi directorul său creativ, Demma Gvasalia, incluzând în playlist piese Rammstein, dar şi unele selectate chiar de Till Lindemann şi compania, de la artişti ca Slipknot, Korn, Led Zeppelin, Nine Inch Nails şi Arctic Monkeys. Playlistul se găseşte aici.

Rammstein a dezvăluit în februarie 2021 că un nou album e deja în lucru, conform lui Flake, omul de la clape. Printre temele citate pentru LP se numără "evenimente globale" şi "experienţa de zi cu zi". Ultimul disc Rammstein a sosit în 2019, sub numele "Rammstein", după 10 ani de pauză.

În 2020 în martie fanii trupei au tras o sperietură, când au apărut informaţii că solistul Till Lindemann este la terapie intensivă şi ar fi infectat cu Covid-19. S-a dovedit că nu avea avea boala, ci un început de pneumonie vindecat rapid.

Citește în continuare

Albume noi

Rammstein anunţă un nou album; Iată detalii de la omul de la clape, Flake

Rammstein este una dintre trupele cu cele mai mari pauze între albume, iar între ultimele 2 a trecut chiar un deceniu. Se pare că acum distanta s-a micşorat considerabil, iar pandemia e de vină. Clăparul trupei, Flake a acordat un interviu recent, în care a confirmat că un nou album Rammstein a fost înregistrat.

Publicat

pe

Rammstein fotografie grup
Rammstein fotografie grup │ FOTO: Bryan Adams www.facebook.com

În loc ca Rammstein să plece în turneu în 2020 pentru a promova noul album "Rammstein" din 2019, trupa a fost consemnată în Germania. Artiştii au profitat de izolare pentru a intra în studio şi a finaliza piese noi. Au beneficiat şi de Till Lindemann full time, după că acesta şi-a dizolvat trupa care îi poartă numele, Lindemann. Solistul a trecut prin momente grele, după ce a ajuns în martie 2020 la terapie intensivă, cu zvonuri că ar fi infectat cu Coronavirus. De fapt era o pneumonie.

Rammstein avea programat în 2020 un turneu pe marile stadioane din Europa şi America de Nord şi speram chiar să îi vedem şi în România. Zeci de apariţii ale trupei au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei. Începând din toamna lui 2020 cei 6 muzicieni s-au reunit în studio şi au înregistrat albumul cu numărul 8 în discografia legendei germane. Clăparul Flake a acordat un interviu publicaţiei oficiale a casei de discuri Motor, în care spune următoarele:

Faptul că nu am putut să cântăm live ne-a crescut creativitatea. Am avut mai mult timp să ne gândim la lucruri şi mai puţine lucruri de care să fim distraşi. În acest moment am înregistrat un disc pe care nu îl plănuisem. Am avut extra muze şi mai mult timp să ascultăm noi release-uri muzicale şi compori vechi. Subiectele noastre sunt general extrase din experienţele noastre de zi cu zi şi evenimentele globale şi ceva se întâmplă mereu aici.

Subiectul nostru este practic nebunia oamenilor şi ea nu e foarte diferită în vreme de Corona. Donald Trump a fost foarte prezent în ultimul an şi am văzut toate trăsăturile oamenilor din lockdown.

Rammstein a înregistrat într-un studio numit La Fabrique în septembrie, clădirea legendara aflându-se în Saint-Remy-de-Provence, Franţa şi fiind locul unde au fost înregistrate multe LP-uri faimoase. Locul este la bază o fermă de la începutul secolului 19, la doar o oră distanţă de şofat de Mediterana. Teoretic, trupa ar trebui să îşi reia turneele şi concertele amânate în luna mai a lui 2021. Noul album nu are încă o dată de lansare.

"Rammstein" este ultimul album lansat de trupă, în 2019, la 10 ani după precedentul LP, "Liebe Ist Fur Alle Da". Ultimele concerte în România ale formaţiei germane au fost în 2013 la Romexpo şi în 2010 la Sonisphere Festival.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending