Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Rammstein a lansat albumul "Rammstein", primul său LP după 10 ani

Rammstein a lansat primul album după un deceniu, sub numele de "Rammstein". Legenda industrial metal a prezentat publicului 11 piese noi, realizate împreună cu producătorul din Berlin Olsen Involtini.
Coperta album Rammstein Rammstein 2019

Coperta album Rammstein Rammstein 2019 (foto: Rammstein)

Au trecut 10 ani de la LP-ul "Liebe Ist fur Alle Da", iar artiştii germani au rămas la fel de îndrăzneţi şi gata de experimente. Colaborarea cu producătorul Olsen Involtini nu este o coincidenţă, acesta ocupându-se de aranjamentele orchestrale pentru albumele "Mutter"(2001) şi "Reise, Reise" (2004). În plus, acelaşi Olsen este coleg de trupă cu chitaristul Rammstein Richard Kruspe în cadrul proiectului său secundar, Emigrate.

Pe noul său disc, Rammstein nu se fereşte de temele politice, de versuri ridicole, dar şi de foarte multe sample-uri de sintetizator. Chitara pare a fi fost lăsată pe plan secund, iar Flake, omul de la clape a primit mai multă libertate. Rockerii din Berlin încep albumul cu "Deutschland", primul single de pe LP de altfel, care a avut un videoclip controversat.

Clipul a prezentat tot ce e în neregulă cu lumea modernă şi toate păcatele Germaniei din istorie. "Radio" este o piesă în care Rammstein dedică o odă unui mediu ce pare de mult apus. "Auslander" este o mostră de exhibiţionism, în care Till şi compania fac propuneri indecente doamnelor în mai multe limbi. "Sex" este o piesă surprinzător de cuminte pentru numele său, cel puţin la nivel de instrumental.

Sunt momente care amintesc de "Mutter", precum începutul piesei "Puppe", care îi lasă libertatea vocală lui Till de a cânta cu disperare despre o marionetă şi o prostituată, care îi este soră. "Diamant" este o baladă aproape complet acustică, plină de jale şi regret. De abia pe ultimul track, "Hallomann" formaţia pare a îşi regăsi un pic din suflul vechi, asta prin solo-uri succesive de sintetizatoare frenetice şi riff-uri de chitară.

Întregul LP "Rammstein" poate fi parcurs în 45 de minute şi se află pe marile reţele de streaming. Până acum au primit videoclipuri piesele "Radio" şi "Deutschland", dar acestea cu siguranţă nu vor fi ultimele melodii ilustrate vizual. Rammstein nu are vreun material de umplutură pe noul său disc şi e clar că se distrează în continuare în studio şi pe scenă.

E şi o oarecare nepăsare minimalistă aici, dacă privim numai coperta cu un banal chibrit sau cât de simple sunt piesele odată disecate. "Rammstein" este albumul cu numărul 7 pentru acest grup, activ în aceeaşi componenţă din 1994 şi până azi. În multe moduri acest material discografic este un cântec de lebădă, dar şi o revenire pentru nemţi, care se pregătesc de câţiva ani de turneu global.

Citește mai multe despre Rammstein
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL

Duncan Laurence a câștigat Marea Finală Eurovision 2019 cu melodia "Arcade", ducând ediția viitoare a concursului în Olanda. Anterior, piesa...

Închide