Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Megadeth a început înregistrarea unui nou album, are un mesaj pentru fani

Megadeth a început înregistrarea unui nou album, iar trupa a postat pe Twitter primele imagini din studio. Formaţia confirmase deja că nu va avea un LP nou în 2019, ci mai degrabă în 2020. Tot de ştim despre viitorul disc aflaţi în articol.

Publicat

pe

Teaser studio Megadeth album nou 2019 (2)
Teaser studio Megadeth album nou 2019 (2) │ FOTO: Megadeth twitter.com

Au trecut 3 ani de la ultimul disc al metaliştilor, "Dystopia", lansat în 2016, iar David Ellefson, basistul grupului se declara convins luna trecută că viitorul album va sosi în 2020. Dave Mustaine a promis în ultimele sale declaraţii că piesele cele noi vor fi foarte heavy. Fotografiile postate pe Twitter sunt realizate în studioul din Franklin, Tennessee, acolo unde au început înregistrările pentru albumul 16 din discografia trupei.

Mustaine declarase pentru publicaţia Kerrang! că avea deja 8 piese scrise pentru LP şi că ar dori o lansare în 2019. Aceste detalii soseau în luna martie, când liderul trupei sublinia faptul că artiştii trebuie întâi aduşi în aceeaşi încăpere. Aflam că Dirk Verbeuren, toboşarul este încă nou în trupă şi nu are un venit real de la Megadeth, aşa că trebuie să îşi onoreze şi obligaţiile faţă de cealaltă trupa pentru care activează.

Muzicianul s-a alăturat grupului în 2016, înlocuindu-l pe Chris Adler, care a preferat să se axeze pe Lamb of God.

Teaser studio Megadeth album nou 2019 (1)

Teaser studio Megadeth album nou 2019 (1) │ FOTO: Megadeth twitter.com

Kiko Loureiro, chitaristul formaţiei flirtează cu genuri ca bossa nova, calypso, muzica clasică şi metal, având la rândul său numeroase gig-uri de onorat. Mustaine pare totuşi a fi reuşit să îi adune pe toţi la un loc pentru a începe înregistrările. Pe lângă un album nou, Megadeth mai pregăteşte şi un graphic novel cu numele "Death by Design", o bandă desenată cu poveşti inspirate de piesele grupului.

Aceasta bandă desenată soseşte pe 5 iunie şi va avea 4 ediţii diferite. Pe 22 martie 2019 Megadeth a lansat antologia de 35 de piese "Warheads on Foreheads". "Dystopia", discul din 2016 al artiştilor le-a adus un premiu Grammy în 2017 pentru "cea mai bună reprezentaţie metal", acordat pentru piesa titulară.

Iată mesajul lui David Ellefson, toboşarul Megadeth pentru fani:

Mustaine speră să ajungă la 12-13 piese noi pentru LP-ul viitor şi a amintit recent că are o colecţie de 500 de riff-uri pregătite pentru viitoare release-uri. Megadeth a cântat la Bucureşti în 2016, urcând pe scena de la Arenele Romane, pentru a cânta 22 de piese, inclusiv clasica "Symphony of Destruction".

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Megadeth şi-a concediat basistul, pe David Ellefson; Iată motivul

Megadeth a anunţat pe 24 mai că s-a despărţit de basistul David Ellefson, în urma unui scandal sexual. Artistul în vârstă de 56 de ani este basist şi cofondator al trupei Megadeth, făcând parte din grup de la debutul din 1983 şi până la destrămarea din 2002. Ulterior avea să ajungă din nou în trupă între 2010 şi 2021. Motivul despărţirii de această dată este unul legat de imagine, un scandal sexual.

Publicat

pe

Dave Mustaine si David Ellefson in 2017
Dave Mustaine si David Ellefson in 2017 │ FOTO: Dave Mustaine twitter.com

Artistul din Minnesota a fost dat afară din trupă, aşa cum chiar solistul Dave Mustaine declară. Vestea vine într-o perioadă când noul album Megadeth e aproape gata şi se discută despre concerte şi turnee de promovare. Mustaine şi-a revenit după tratamentul pentru cancer la gât, afecţiune diagnosticată în 2019. Ultimul an a fost petrecut compunând, înregistrând şi recăpătând energia necesară vieţii de rock star. La început de an am avut şi un teaser pentru noul LP, unul mai heavy şi mai tehnic decât cele dinainte.

Ultimul release al trupei a fost "Dystopia", lansat în 2016, iar titlul preliminar pentru viitorul material ar fi "The Sick, The Dying and the Dead", deşi nu e bătut în cuie.

Revenind la scandalul legat de basist, un moment jenant a apărut cu două săptămâni în urmă, atunci când imagini şi filmări cu artistul alături de o femeie care nu e soţia sa au ajuns online. Cazul nu era singular, deoarece la început de lună mai 2021, mesaje cu tentă sexuală şi filmări cu Elefson cu tentă explicită au ajuns pe Twitter. Au urmat acuzaţii de grooming şi flirt cu un fan minor.

Iată postarea oficială a trupei Megadeth în social media:

Nu luăm această decizie cu uşurinţă. Deşi nu cunoaştem toate detaliile despre ce s-a petrecut, cu o relaţie deja şubrezită, ceea ce s-a aflat acum e de ajuns încât colaborarea să fie imposibilă pe viitor. Aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu fanii în această vară în turneu şi abia aşteptăm să împărţim cu voi muzică nouă. Este aproape gata.

Pe 10 mai, David Ellefson a dat următoarea declaraţie:

Aş acum probabil ştiţi (sau nu), anumite conversaţii private şi personale au ajuns online, lansate cu intenţii rele de către o terţă parte care nu era autorizată să le aibă sau să le partajeze. Deşi sunt jenante, vreau să discut despre ele cât mai deschis şi onest posibil. Nu este ceva de care sunt mândru, dar erau conversaţii private, interacţiuni adulte, scoase din context şi manipulate pentru a dăuna reputaţiei, carierei şi familiei mele.

Ellefson a postat şi o captură de ecran din postarea social media a femeii care l-a acuzat, negând că era minoră la acel moment. Ea filmase momente intime cu muzicianul şi le-a arătat unui prieten, urmând apoi scăparea online.

De remarcat că în ultimii ani Dave Mustaine şi Ellefson nu au fost chiar cei mai buni prieteni. La reînfiinţarea trupei în 2004 a fost recrutat basistul Iced Earth, James MacDonough în locul lui Ellfeson. În 2004 începea şi un proces între Ellefson şi Megadeth, cu daune de 18 milioane de dolari cerute de basist. Până la urma muzicianul revenea în trupă în 2010.

David este şi pastor luteran şi este căsătorit cu Julie Ellefson de 27 de ani.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending