Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Medicul legist dă verdictul în cazul morții solistului The Prodigy, Keith Flint

La două luni după regretata moarte a solistului trupei The Prodigy, Keith Flint, medicul legist care se ocupă de caz a declarat public că verdictul morții artistului rămâne deschis, în lipsă de dovezi concrete pentru vreuna din variantele posibile. Află mai multe din articol.

Publicat

pe

Keith Flint
Keith Flint │ FOTO: Chris Davison www.chrisdavison.photography

Medicul legist din Essex, Caroline Beasley-Murray declară pentru The Guardian că "nu poate nimeni ști cu adevărat ce se afla în mintea artistului", iar concluzia cu privire la moartea sa rămâne deschisă în lipsă de dovezi clare. Keith Flint a fost găsit mort în locuința sa din Londra, iar cauzele morții au fost declarate a fi spânzurarea, în corpul său fiind găsite de asemenea mai multe substanțe (cocaină, codeină și alcool).

Legistul declară în raportul său că pentru a proclama suicidul este nevoie de orice tip de dovadă conform căreia persoana a avut deliberat această intenție (o declarație, un bilet). De asemenea, a declara moartea ca fiind un accident este puțin veridic, având în vedere suma de circumstanțe în care Keith Flint a fost găsit în apartamentul său. Orice alte suspiciuni legate de alte persoane implicate în moartea sa au fost eliminate de la început.

Voi înregistra un verdict deschis. Nu avem cum să știm ce se întâmpla cu adevărat în mintea lui la acel moment, așa că vom declara verdictul morții ca fiind unul deschis.

La înmormântarea sa de pe 29 martie au venit fani din întreaga lume pentru a-l însoți pe ultimul drum.

Membrii trupei The Prodigy postează în urma răspunsului legistului mesaje pentru fani în care îi invită să ceară ajutor dacă se află în dificultate, dacă se luptă cu depresia sau orice fel de anxietate, susținând campania pentru îmbunătățirea sănătății mentale.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Prodigy a lansat prima piesă după moartea lui Keith Flint: "Breathe" în varianta cu RZA

The Prodigy a postat un teaser cu ceva vreme în urmă, făcând aluzie la muzică nouă, primul material după moartea lui Keith Flint din 2019. Pe 18 iunie grupul britanic a făcut publică prima piesă fără Keith, de fapt o reinterpretare a hitului "Breathe", alături de rapperul RZA de la Wu-Tang Clan. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Material promotional The Prodigy RZA Breathe 2021
Material promotional The Prodigy RZA Breathe 2021 │ FOTO: The Prodigy

Piesa nu aparţine neapărat vreunui album, ci face parte din coloana sonoră a filmului nou "Fast & Furious: F9". Remixul este mai puţin agresiv decât originalul, mai sacadat şi se duce mai mult spre latura hip-hop, gangsta. "Breathe" în varianta originală a fost un single de pe legendarul album "The Fat of the Land" din 1997. Cu 24 de ani mai târziu piesa rămâne relevantă, iar conexiunea cu RZA nu este întâmplătoare. Un sample din melodia lui RZA "Da Mystery of the Chessboxin" apărea deja în "Breathe", single-ul original.

Pe noul release mai apare şi artistul drum & bass canadian Rene LaVice, iar de producţie s-a ocupat Liam Howlett, "omul de la aparate" din întreaga existenţă The Prodigy. El a umblat la tempo şi a introdus tobe mai distorsionate, crescând energia track-ului. "Breathe" a fost single-ul pivotal pentru "The Fat of hte Land", sosind în noiembrie 1996 şi urcând în top 20 Billboard Alternative Airplay. Avea să devină o piesă cu discuri de platină în Marea Britanie.

După moartea lui Keith Flint din martie 2019, părea că Prodigy nu mai avea să fie la fel. Totuşi în această primăvară am primit un teaser foarte zgomotos de la Liam Howlettt şi Maxim, care compun acum trupa. Conform insiderilor Keith ar fi lăsat sample-uri vocale înregistrate pentru un nou album. Cât despre asocierea cu noul film "Fast & Furious", acesta include tradiţional muzică ritmată, agresivă, bombastică, iar acest nou single se potriveşte la fix. Filmul "F9" va sosi în cinematografe pe 25 iunie, promiţând să fie primul hit de box office veritabil în 2021.

The Prodigy a mai anunţat şi un documentar care va oglindi întreaga carieră a trupei şi care va arăta ascensiunea rave-ului în anii '90. Iar RZA, rapperul menţionat mai sus pregăteşte un al doilea sezon al serialului "American Saga", realizat alături de colegii din Wu-Tang Clan.

Citește în continuare

Trending