Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Madonna la Eurovision - O reprezentație cu mesaje despre unitate și trezire - VIDEO

Madonna a fost prezentă pe scena Eurovision 2019 din Tel Aviv, cu un performance așa cum era de așteptat, care a transmis mai multe decât simplul mesaj muzical. "Piesele Like A Prayer" și "Future" au răsunat în capitala Israelului, transmițând un mesaj de unitate și trezire din luptă. Aflați mai multe din articol.

Publicat

pe

Madonna & Quavo Eurovision 2019
Madonna & Quavo Eurovision 2019

După ce reprezentația sa în cadrul finalei Eurovision a fost pusă sub semnul întrebării cu cateva săptămâni înainte de începerea concursului și a rămas în ceață până în ziua celei de-a doua semifinale, Madonna nu s-a putut abține din a introduce în reprezentația sa mesaje sociale cu privire la situația din Israel și Palestina.

Madonna și-a anunțat la începutul anului în mod public intenția de a cânta pe scena Eurovisionului iar reacțiile au început să curgă. Printre cele mai puternice a fost cea a lui Roger Waters, faimos pentru mesajele și acțiunile sale umanitare, care a invitat mai mulți artiști să semneze o petiție pentru a boicota reprezentația Madonnei la Eurovision.

Răspunsul Madonnei a fost ferm și clar, anunțând că nu va lăsa conflictele politice să o oprească din a cânta și din a-și exprima atitudinea. Și exact asta a făcut, a cântat pe scena din Tel Aviv în seara de 18 mai 2019 și a transmis un mesaj.

Doi dansatori purtând steagurile Israelului și Palestinei au mers îmbrățișați pe scenă

Cele două piese reprezentate de cântăreață pe scena au fost "Like A Prayer", care a aniversat în 2019 30 de ani de la lansare și "Future", piesa proaspăt lansată ca single de pe noul album al Madonnei, "Madame X".

Mesajele transmise au fost reprezentate în special prin dansatorii care purtau măști de gaze, prin vizualurile cu foc de pe fundalul piesei "Future" și prin cei doi dansatori care au urcat scările îmbrățișați la finalul reprezentției, purtând pe spatele costumelor steagurile Israelului și Palestinei. Ultimele cuvinte din reprezentația Madonnei alături de Quavo au fost "Wake Up!".

Uniunea de Difuziune Europeană (European Broadcasting Union), co-producătoare a Eurovisionului, a declarat că acest concurs nu are niciun scop politic și că nu știau de planurile Madonnei pentru reprezentația sa. Explicația și declarația cântăreței la începutul serii referitoare la mesajul pe care dorește să îl transmită a fost simplă:

Let’s never underestimate the power of music to bring people together. - Să nu subestimăm vreodată puterea muzicii de a aduce oamenii împreună.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Filmul biografic despre Madonna a fost sistat

Se pare că filmul biografic despre Madonna, cu Julia Garner în rolul principal, nu se va concretiza până la urmă. Proiectul urma să fie regizat de însăși regina muzicii pop. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Julia Garner / Madonna
Julia Garner / Madonna │ FOTO: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon / Videoclip Swae Lee Crave

Filmul biografic al legendarei Madonna își ia o vacanță pe termen nedeterminat. Potrivit Variety, proiectul cinematografic nu mai este în curs de dezvoltare la Universal Pictures. Vestea a venit la scurt timp după ce Madonna a anunțat "Celebration Tour", un turneu mondial ce acoperă întreaga sa carieră. Se pare că artista se va concentra strict pe turneu, dar rămâne chitită să facă un film despre viața ei într-o bună zi.

"Celebration Tour" este un turneu imens, cu peste 30 de concerte la nivel mondial. Evenimentul sărbătorește cei 40 de ani de carieră ai Madonnei. Turneul începe pe 15 iulie în Vancouver, apoi va ajunge în orașe precum Seattle, Denver, Chicago, Toronto, Miami, Los Angeles și multe altele, inclusiv cu show-uri de patru nopți în New York și Londra.

În septembrie 2020, Madonna a dezvăluit că scria scenariul filmului împreună cu Diablo Cody ("Juno" și "Jennifer’s Body"), înainte de a anunța că se va ocupa și de regie. În ceea ce privește distribuția, după mai multe opțiuni pentru rolul principal - Sydney Sweeney, Sky Ferreira, Alexa Demie sau Florence Pugh, Julia Garner a fost aleasă în cele din urmă să o interpreteze pe regina muzicii pop. Garner este cunoscută mai ales pentru rolurile din "Ozark" și "Inventing Anna".

Madonna a lucrat ca regizor la două lungmetraje: "Filth and Wisdom", o dramă din 2008, plasată în Regatul Unit, și "W.E.", din 2011, o poveste de dragoste istorică despre abdicarea regelui Edward al VIII-lea pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson.

Citește în continuare

Trending