Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

IMapp Bucharest 2019 devine Concursul Internațional de video mapping - Winners League (Liga Câștigătorilor)

Începând cu anul acesta, iMapp Bucharest devine Concurs Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor), invitând în capitală, în luna septembrie, pe unii dintre cei mai buni artiști de video mapping din lume.

Publicat

pe

iMapp Bucharest 2019
iMapp Bucharest 2019

IMapp Bucharest 2019 îi va aduce în Românie pe câștigătorii ultimei ediții a renumitelor festivaluri internaționale de profil: Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Light Festival (Ucraina), 1minute projection mapping competition (Japonia), precum și câștigătorii ediției 2019 a Zsolnay Light Festival (Ungaria), Luz y Vanguardias (Spania), care vor fi anunțați în curând. Celor șase echipe li se vor alătura în competiție câștigătorii Premiului Juriului și Premiului Publicului din cadrul ediției iMapp Bucharest 2018.

Odată cu cea de-a 6-a ediție, iMapp Bucharest devine liantul scenei de video mapping din întreaga lume, creând, împreună cu cele șase festivaluri partenere, o comunitate a celor care au transformat video mapping-ul într-o formă de artă vizuală emergentă, care se bucură în acest moment de un real succes în diverse domenii de activitate.

Prin această colaborare, ia naștere o platformă internațională care încurajează artiștii să participe la cât mai multe competiții de video mapping și să-și prezinte, astfel, lucrările în cât mai multe colțuri ale lumii. Începând din acest an, obținerea unui premiu la unul dintre festivalurile internaționale de profil, apropie artiștii de video mapping de calificarea în Liga Câștigătorilor – iMapp Bucharest.

Cele 8 lucrări ale participanților vor fi analizate, în seara evenimentului, de către un juriu specializat, alcătuit din importanți reprezentanți ai celor șase festivaluri partenere. La finalul serii, acesta va decide câștigătorul Premiului Juriului, iar publicul își va putea alege, votând printr-un sms, preferatul pentru Premiul Publicului.

Festivalurile partenere ale IMapp Bucharest 2019:

BOREALIS (S.U.A.)

  • BOREALIS - Festival of Light este un concurs și o expoziție de tehnologie și artă vizuală, care se desfășoară în fiecare an, în octombrie, în cartierul South Lake Union din Seattle, Washington, S.U.A. Festivalul cu intrare liberă oferă o combinație unică de muzică live, artă stradală, instalații de lumini și video mapping, concepute astfel încât să transforme clădirile și spațiile în care se desfășoară într-un univers extravagant al realității virtuale – o pânză urbană pentru povestiri neconvenționale, create de artiști din întreaga lume.

GENIUS LOCI WEIMAR FESTIVAL (GERMANIA)

  • Festivalul Internațional pentru proiecții audiovizuale - Genius Loci Weimar a fost lansat în Germania, în anul 2012, ca parte a inițiativei ”Weimar Summer”. Optim localizat în orașul poeților, muzicienilor și gânditorilor, cunoscut și ca locul de naștere al mișcării Bauhaus, festivalul se află la a opta ediție și a devenit un eveniment cultural de referință pentru landul Turingia.

KYIV LIGHTS FESTIVAL (UCRAINA)

  • KYIV LIGHTS FESTIVAL reprezintă trei zile petrecute într-o atmosferă de neuitat, creată de un festival internațional al luminii și al artei media, în capitala Ucrainei. Posibilitățile uimitoare ale tehnologiilor avansate, transformă orașul într-o galerie de artă în aer liber, cu sculpturi colorate de lumină, instalații și proiecții. Artiștii media din diferite țări sunt invitați să transforme clădirea River Port din Piața Poshtova într-un ecran imens, cu proiecții video spectaculoase.

1MINUTE PROJECTION MAPPING COMPETITION (JAPONIA)

  • 1minute Projection Mapping Competition este un eveniment internațional și unul dintre cele mai mari concursuri de video mapping din Asia. Competiția a început în 2012, iar de-al lungul timpului, au fost prezentate în cadrul ei numeroase lucrări de artă vizuală din întreaga lume.

ZSOLNAY LIGHT FESTIVAL (UNGARIA)

  • În doar trei ani, Festivalul de Lumină Zsolnay din Pécs a devenit unul dintre cele mai atractive evenimente din Ungaria, în 2019 evenimentul urmând să se desfășoare între 27 și 30 iunie. Primul și unicul festival al luminii din Ungaria a fost un succes imens în 2018, bucurându-se de peste 75.000 de vizitatori.

LUZ Y VANGUARDIAS (SPANIA)

  • În fiecare an, în luna iunie, festivalul Luz y Vanguardias plasează orașul spaniol Salamanca pe scena artistică din întreaga lume, reunind un concurs internațional de video mapping și creațiile unor importanți artiști care folosesc lumina ca materie primă în lucrările lor. Evenimentul pune în valoare străzile orașului și cele mai emblematice clădiri ale acestui Patrimoniu Mondial UNESCO prin intermediul proiecțiilor de lumini, transformate în lucrări de artă.

iMapp Bucharest este organizat de Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

De-a lungul celor cinci ediții, iMapp Bucharest s-a bucurat de participarea în finală a unor echipe de artiști de excepție din: Canada, Spania, China, Mexic, Austria, Portugalia, Ucraina, Olanda, Italia, Ungaria, Japonia, Turcia, Germania, Muntenegru, Rusia, Belgia, Franța, Republica Cehă, Polonia și România.

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției urcă, în fiecare an, artiști locali și internaționali de renume, care deschid oficial evenimentul prin concerte electrizante.

Comentează

Trending