Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Festivalul Neversea va fi alimentat cu energie verde din sursă eoliană - VIDEO

Festivalul Neversea face pași înainte către a promova un mod sustenabil de a folosi energia pentru evenimente de amploare. Astfel, planul este ca începând cu anul 2020 festivalul să fie aproape în întregime alimentat de centrale eoliene. Pentru a celebra acest demers, un DJ a urcat pe o centrală eoliană și a mixat un set de acolo. Aflați detalii și priviți DJ-ul în știrea de mai jos.

Publicat

pe

Alex Parker
Alex Parker

Pentru prima dată în lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din vârful unei turbine eoliene. DJ-ul Alex Parker, care a fost prezent și pe scena principală a festivalului Neversea în 2018, a mixat de la înălțimea de 100 de metri, de pe o turbină din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, Parcul Eolian Fântânele-Cogealac.

Momentul inedit realizat alături de Alex Parker marchează parteneriatul și startul oficial al campaniei prin care festivalul Neversea, alături de Grupul CEZ în România, își propune să devină în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina, situat în județul Constanța.

Primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde

Procesul de implementare a infrastructurii necesare este unul impresionant și de durată, urmând a fi început în acest an și finalizat pentru ediția din 2020, atunci când atât scenele cât și majoritatea perimetrului festivalului vor fi alimentate cu energie provenită de la parcul eolian. Pentru ediția Neversea 2019, zona CEZ va fi prima zona 100% verde din cadrul festivalului.  Aceasta va fi în totalitate alimentată cu energie regenerabilă și va adopta măsuri pentru a preveni, reduce și compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea lor, înlocuirea tacâmurilor și veselei de plastic de unică folosință cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil, eliminarea paielor de plastic, selecția elementelor de decor care se pot reutiliza.

Iată ce declară Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România:

Generația Neversea se declară hotărâtă să adopte un stil de viață prietenos cu mediul, iar noi nu facem altceva decât să le susținem planul. Parcul eolian CEZ este, de acum, mai mult decât o amenajare tehnică impresionantă, este dovada că putem face lucruri extraordinare într-un mod sustenabil dacă îndrăznim să acționăm diferit.

Priviți-l pe Alex Parker și pupitrul său de DJ la înălțime, cum mixează de pe o turbină eoliană:

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 4 iulie 2019

Neversea 2019

Loc
Neversea Beach
Comentează

Trending