Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Elton John înfățișează greutățile celebrității în filmul său biografic, "Rocketman"

Un nou film biografic despre viața unui muzician care a scris istorie prin aportul adus muzicii - Elton John, a fost lansat săptămâna trecută la festivalul de la Cannes. "Rocketman" se numește noul film despre viața lui Elton John, iar artistul în vârstă de 72 de ani vorbește despre realizarea filmului într-un articol publicat recent. Citiți mai multe detalii mai jos.

Publicat

pe

Rocketman - Elton John Biopic

Viața tumultoasă a cântărețului și compozitorului Elton John este acum reprezentată în formă cinematografică, mulțumită regizorului Dexter Fletcher și a actorului Taron Egerton, care a făcut tot posibilul să intre în pielea personajului și să îi redea viața.

Ei bine, și nu este vorba despre o viață ușoară, declară Elton John într-un interviu pentru The Daily Telegraph. Artistul s-a implicat în amănunt în realizarea filmului și a insistat ca părțile mai întunecate ale vieții sale să fie redate întocmai și nu să fie "lustruite" pentru a ajunge la o categorie mai largă de public.

Probleme precum dependența de droguri, bulimia, dificultăți cu sănătatea mentală și exprimare a sexualității în mod excesiv au fost puncte cheie în viața lui Elton John, iar acesta a insistat să fie arătate publicului în adevărul lor din spatele măștii de celebritate.

Succesul devenise fantastic și pe vremea aceea nu îl puteam gestiona. Nu pot lăsa în afară părțile neplăcute.

Eram atât de sumbru încât nu dormeam nopțile. Fumam un joint, beam o sticlă de Johnny Walker și stăteam treaz trei zile.

În articolul publicat de The Guardian, Elton John menționează de asemenea importanța introducerii elementului de fantastic în filmul său biografic. Viața paralelă pe care o trăia artistul în copilăria sa este astfel reprezentată în episoade supra-realiste pe parcursul filmului. Elton John povestește cum trăia el în interior anumite momente din viața sa și cât de bine pot fi redate acestea prin elemente fantastice în film. Momentul în care cariera sa a devenit de succes peste noapte, după cinci ani în care se străduise să își vândă discurile a fost trăit de artist ca o poveste supra-naturală, așa cum e înfățișată și în film.

Filmul "Rocketman" va debuta în cinematografe pe data de 31 mai 2019. Până atunci, sunteți invitați să urmăriți trailerul oficial.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Elton John ar fi înregistrat o piesă cu Metallica; Iată detalii despre colaborare

După ce a colaborat cu Ozzy Osbourne pe albumul din 2020, Elton John şi-a asociat numele cu un alt monstru sacru al muzicii rock, Metallica. Artistul a dezvăluit într-un interviu recent că a înregistrat "ceva" cu Metallica. Despre ce e vorba şi ce planuri are britanicul aflaţi în articol.

Publicat

pe

Elton John si Lars Ulrich fotografie Instagram 2019
Elton John si Lars Ulrich fotografie Instagram 2019 │ FOTO: Lars Ulrich www.instagram.com

Elton John a oferit detalii despre o colaborare inedită cu Metallica în timpul unei discuţii cu SG Lewis în cadrul emisiunii "Rocket Hour", propriul său show muzical de pe Apple Music. Colaborarea a fost realizată în perioada lockdown-ului, dar nu este singulară. Britanicul a menţionat şi numele trupei Gorillaz în acelaşi context. Aparent "nu este vreo producţie tipică Elton", după cum spune chiar muzicianul, ci un proiect complet diferit. E posibil ca aceste indicii să se alinieze cu planurile lui Miley Cyrus.

Aceasta a anunţat în 2020 că pregăteşte un album de coveruri Metallica, care va include şi o melodie cu Elton John la pian. Asta pe o nouă versiune a track-ului "Nothing Else Matters". Miley a recrutat o echipă de vedete, care îl includ pe violonceliistul Yo-Yo Ma, pe toboşarul Red Hot Chili Peppers Chad Smith, dar şi alte staruri. Toboşarul Metallica, Lars Ulrich a postat pe Instagram în 2019 o fotografie alături de Elton John, în culisele unei reprezentaţii a legendei care a creat "Rocketman" în Los Angeles.

Colaborarea dintre Elton John şi Ozzy Osbourne pe piesa "Solitary Man" din 2020 a fost un succes, deschizând calea pentru noi featuring-uri de acest gen. Elton a cântat la voce şi la pian pe piesa titulară a LP-ului lui Ozzy, primul său album solo după 10 ani. Între timp fanii aşteaptă noutăţi de la Metallica, la jumătate de deceniu după "Hardwired... to Self-Destruct". E drept că Lars Ulrich şi colegii săi au declarat în repetate rânduri că au rămas prolifici pe timpul pandemiei şi că au sute de idei de piese, riff-uri sau versuri pregătite pentru un nou album.

Şi dacă tot am menţionat colaborări inedite, Carlos Santana colaborează cu Kirk Hammett, chitaristul Metallica pentru un viitor album. Anul 2021 a început cu un show special Metallica asociat finalei Superbowl şi integrată în emisiunea lui Steve Colbert. Anul trecut legenda thrash metal a ţinut un concert caritabil, "Helping Hands Concert & Auction" în a doua parte a anului.

Citește în continuare

Trending