Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Electric Castle, primul festival accesibil pentru persoanele cu deficiențe de auz

La cea de-a șaptea ediție, Electric Castle devine primul festival de muzică din România accesibil persoanelor cu deficiențe de auz, oferindu-le susținere pentru a se putea bucura de experiența completă a festivalului, de la porțile de acces și până la scena principală.

Publicat

pe

Electric Castle │ FOTO: Marius Mariș

Festivalul Electric Castle deschide noi oportunități pentru accesibilitate unei categorii restrânse de public, persoanele cu deficiențe de auz. Deși poate părea paradoxal, există soluții pentru ca persoanele hipoacuzice să se poată bucura și ele de atmosfera unui festival și de muzica reprezentată pe scenă, iar Electric Castle s-a hotârât să implementeze aceste soluții.

De la intrarea în festival și până la show-urile de pe scena principală, festivalul va asigura asistență tuturor persoanelor cu deficiențe de auz. Echipele de la porțile de acces vor include un interpret mimico-gestual, acest limbaj fiind accesibil și în zona Info Point, unde va exista, de asemenea, un specialist.

Faimoasa interpretă prin limbajul semnelor Amber Galloway Gallego va fi prezentă la scena principală

În zona Main Stage va fi delimitată o arie specială pentru hipoacuzici, pentru a se putea bucura de experiența interpretării live. Amber Galloway Gallego, cea mai cunoscută sign interpreter din lume, va „traduce" toate cântecele artiștilor care se vor afla pe scena principală. Amber Galloway a făcut senzație, în 2013, când a reușit una dintre primele interpretări de gen, la concertul lui Kendrick Lamar de la Lollapalooza, transmițând un puternic mesaj întregii lumi cu privire la o nouă cale deschisă tuturor pentru a trăi muzica pe viu. Amber nu doar interpretează textele muzicii, ci a dezvoltat un limbaj în care descrie vizual inclusiv „densitatea" sunetelor, punctând ritmuri diferite de la bass la cele mai înalte frecvențe.

Iată ce declară Andi Vanca, directorul de comunicare al festivalului:

Este un mare pas în față pe care îl facem în relația noastră cu persoanele cu dizabilități și încă un mod prin care vrem să transmitem că oricine este binevenit să se alăture comunității Electric Castle. Până acum, aveam alături de noi acest gen de public doar pe perioada zilei, când îl regăseam în zonele dedicate activităților și artelor. Acum putem să le oferim experiența totală a ceea ce înseamnă Electric Castle și să ne bucurăm împreună cu ei de puterea muzicii de a ne uni, indiferent de identitatea noastră.

Persoanele cu dizabilități au acces gratuit la festival

Persoanele cu deficiențe de auz, la fel ca toate persoanele cu dizabilități, se bucură de acces gratuit încă de la prima ediție a Electric Castle. Festivalul are zone speciale rezervate acestora și continuă să investească, cu fiecare ediție, în a transforma întreaga arie într-o zonă sigură și accesibilă tuturor tipurilor de public.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Limp Bizkit a înregistrat 35 de piese noi pentru mult amânatul album nou

Limp Bizkit e gata să se alăture trupelor care au sărit de un deceniu pauză între albume. "Stampede of the Disco Elephants" este numele albumului 6 din discografia trupei, care a tot fost amânat pe parcursul ultimului deceniu. Chitaristul trupei, Wes Borland a oferit în sfârşit informaţii despre evoluţia LP-ului în cadrul unui interviu recent.

Publicat

pe

Limp Bizkit
Limp Bizkit

Wes Borland, cunoscut pentru picturile faciale şi corporale înfricoşătoare, dar şi drept un chitarist pe care se bazează sunetul Limp Bizkit a făcut câteva declaraţii interesante la pdocastul "Drinks With Johnny". Acesta este podcastul lui Johnny Crist de la Avenged Sevenfold. Wes a declarat că trupa a înregistrat instrumental pentru 35 de piese, iar ele mai trebuie doar finalizate şi Fred Durst trebuie să îşi înregistreze vocea. Albumul a fost anunţat în 2012, iar în 2014 apărea single-ul "Endless Slaughter".

Ultimul album lansat de Limp Bizkit a fost "Gold Cobra" din 2011, iar de atunci trupa a ajuns la casa de discuri Cash Money Records a lui Lil Wayne, cu care a colaborat pe piesa "Ready to Go". Chitaristul a declarat în podcast că în ultimii 10 ani formaţia s-a reunit de aproximativ 7 ori în studio-uri din diferite locuri. Multe dintre întârzieri ar avea de-a face cu nemulţumirile lui Fred Durst legate de modul în care i-au ieşit track-urile vocale. Durst a înregistrat voci pentru toate cele 35 de piese, dar apoi le-a şters, fiind nemulţumit.

Acum solistul ar privi lucrurile mai matur şi e gata să aleagă totuşi o selecţie de piese de care este mulţumit şi le finaliza pentru noul disc. Wes se declară deschis să îl aştepte pe Fred oricât va fi nevoie şi a amintit şi de despărţirea din trecut a trupei şi de faptul că solistul a devenit la un moment dat cel mai urât om din lume. Fred a fost totuşi ocupat în ultimii ani, axându-se pe cariera sa de regizor. I-a regizat videoclipuri lui Tommy Lee, dar şi un film cu John Travolta numit "The Fanatic".

Are în CV şi videoclipuri Staind, Limp Bizkit, dar şi comedia "The Longshots" cu Ice Cube şi Keke Palmer. Wes Borland are propria trupa numită Black Light Burns, care a cunoscut un succes moderat prin release-urile de până acum, în special datorită chitarei creative.

Limp Bizkit a cântat în România la Electric Castle 2019, cu o reprezentaţie marcată de probleme de sonorizare.

Citește în continuare

Muzică și film

Ascultă piesa compusă de Florence + the Machine pentru filmul "Cruella" - "Call Me Cruella"

Cu cinematografele deschise în această perioadă de scădere a cazurilor de Covid-19, am început să avem şi mari premiere în România. Pe 4 iunie 2021 a intrat în cinematografele de la noi "Cruella", o producţie Disney cu Emma Stone în rol principal şi Emma Thompson ca antagonist principal. Trupa Florence + the Machine a compus melodia principală a peliculei şi o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Lyric Video Florence and the Machine Cruella
Lyric Video Florence and the Machine Cruella │ FOTO: Disney

Florence Welch ne-a cântat "Have Yourself a Merry Little Christmas" la final de 2020, dar în 2021 revine cu un sound ceva mai întunecat şi dramatic. Trupa Florence + The Machine a compus piesa "Call Me Cruella" pentru filmul Disney, care spune povestea femeii care ura dalmaţienii. Mai jos puteţi vedea un videoclip cu versuri şi privi câteva cadre din film. Peste o chitară discretă, vocea lui Florence face aluzii la o creatură care nu se poate adapta şi îşi dezvăluie sinele inedit lumii întregi, printr-o nouă identitate.

"Cruella" este o poveste a rebeliunii, a tinerei Estella (Emma Stone), crescută pe străzi ca Oliver Twist şi visând să ajungă designer de modă. Asta în vreme ce ea şi acoliţii săi jefuiau şi păcăleau naiviii care le ieşeau în cale. Estella lucrează pentru personajul flamboiant judecat de Emma Thompson pe timp de zi, iar pe timp de noapte devine Cruella, geniul nebun punk-rock. Ea umple Londra cu adevărate instalaţii de artă, care sunt simultan şi creaţii de modă. Acţiunea se petrece în anii '70, iar Cruella apare într-o lumină pozitivă, motivând obsesia sa maladivă pentru dalmaţieni cu modul în care a fost ucisă mama sa.

Coloana sonoră a peliculei este extrem de bogată şi am numărat 10 piese doar în primele 35 de minute.

Este mult punk rock, avem şi The Doors, Hendrix, Rolling Stones şi mulţi alţii. Florence Welch a lucrat îndeaproape cu compozitorul şi pianistul Nicholas Britell, câştigător de premii Emmy. El s-a inspirat din stilul rock-ului şi punk-ului care a definit cultura londoneză a anilor '60 şi '70. Toate piesele noi ce apar în film au fost înregistrate cu echipament vintage şi pe casete analogice la Abbey Road şi AIR Studios în Londra. Ce a rezultat este combinat cu elemente orchestrale, chitare electrice, bas, orgă, clape şi tobe.

Britell a lucrat la filme precum "Vice", "Moonlight", "The Big Short" şi cel mai recent drama din 2019 "The King". Este şi omul din spatele coloanei sonore a serialului HBO "Succession", pentru care a luat un Emmy.

Citește în continuare

Muzică și film

Florence + the Machine a compus o piesă pentru filmul Disney "Cruella" - TEASER

Suntem la doar 2 săptămâni distanţă de lansarea noului film Disney "Cruella", care o are pe Emma Stone în rol titular. Până atunci vom putea asculta o coloană sonoră măiastră, care apare pe 21 mai. Florence + The Machine a compus o piesă special pentru acest soundtrack şi se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta coloana sonora Cruella Disney 2021
Coperta coloana sonora Cruella Disney 2021 │ FOTO: Disney

"Cruella" va debuta pe 28 mai 2021 şi este o viziune comică şi întunecată a poveştii originare a celebrei Cruella de Vil. Prequel-ul live action o are pe Emma Stone în rolul Cruellei, în varianta tânără. În distribuţie se mai află şi Mark Strong, în rolul lui Boris, dar şi Emma Thompson, ca o baronesă. Putem asculta o parte din noua piesă compusă de Florence Welch şi compania în cel mai nou teaser-trailer al peliculei Disney.

În minutul dezvăluit vedem cum tânăra aspirantă la societatea înaltă testează ţinute şi alter ego-uri trăznite, gothice şi provoacă haos în metropola în care participă la baluri de societate. Filmul are un rating PG13 şi are şi elemente ale vieţii criminale a Cruellei, dar care pare a acţiona singură, fără vreun complice, judecând după trailer. Apar chiar şi faimoşii dalmaţieni pentru câteva secunde, în vreme ce Emma Stone pare o vampă pusă pe haos, ca un soi de Harley Quinn mai tăcută şi mai închisă în sine.

"Cruella" are şi o coloană sonoră complet nouă şi originală ieşită din bagheta lui Nicholas Britell. Florence Welch a descris colaborarea sa cu Disney astfel:

Unele dintre primele piese pe care am învăţat să cânt au fost melodii Disney. Iar personajele negative au primit cele mai bune piese deseori. Astfel, posibilitatea de a crea şi cânta o piesă pentru "Cruella" este îndeplinirea unui vis din copilărie, pe care îl am de mult.

Sunt recunoscătoare lui Nicholas Britell şi Disney, pentru că mi-au oferit libertate creativă şi au avut încredere în mine, când vine vorba de nebunia frumoasă a Cruellei.

Înregistrările s-au făcut cu echipamente vintage şi analogice la studioul din Abbey Road şi AIR Studios din Londra. Rezultatul combină elemente orchestrale cu chitare electrice, bas, orgă, sintetizator şi tobe. Florence + the Machine ne-a încântat cu o melodie de Crăciun pe final de 2020, iar în 2019 a ţinut un concert memorabil la Electric Castle.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending