Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Chris Botti - Cel mai bine vândut trompetist al momentului, concertează în România

Trompetistul american Chris Botti, câștigător de Grammy, cunoscut pentru colaborarea sa cu Sting și trecerea pe care o face între genurile pop și jazz, va veni în România pentru prima dată în iunie 2019. Am urmărit ascensiunea sa în carieră și am menționat detalii despre concert în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Chris Botti
Chris Botti │ FOTO: Fabrizio Ferri

Drumul unui instrumentist din zona muzicii jazz către succes poate fi lung și plin de colaborări până să ajungă la un punct care să se considere "vârf" de vânzări de albume. Pentru că jazzul este considerat încă un gen muzical "de nișă", accesul unui instrumentist de jazz la publicul larg se poate face mai ușor prin interacțiune cu artiști din alte genuri. Așa a făcut și Chris Botti, și-a croit drum combinând jazzul cu popul și muzica clasică, și colaborând pe parcursul carierei sale cu o mulțime de artiști de renume internațional.

În vârstă de 56 de ani, Christopher Stephen Botti și-a început cariera muzicală încă din copilărie, când la vârsta de 12 ani l-a auzit pe Miles Davis cântând la trompetă "My Funny Valentine" și s-a hotărât să rămână devotat instrumentului. A menținut pasiunea și studiile muzicale pe parcursul liceului, după care a ajuns să studieze la  Indiana University School of Music cu artiști de jazz valoroși precum David Baker, Woody Shaw sau George Coleman.

În tinerețe a cântat alături de Frank Sinatra și Paul Simon

După anii studenției și concerte susținute alături de Frank Sinatra, Botti s-a mutat la New York pentru a învăța să lucreze în studio. Paul Simon a fost următorul artist alături de care Chris Botti a crescut, însoțindu-l în turnee timp de aproximativ 10 ani, timp în care trompetisul a cântat alături de mulți alți muzicieni precum Aretha Franklin, Natalie Cole, Bette Midler sau Joni Mitchell.

Primele sale înregistrări pe cont propriu s-au întâmplat în a doua jumătate a anilor '90, albumele "First Wish" (1995), "Midnight Without You" (1997) și "Slowing Down The World" (1999). În 1999 s-a născut și colaborarea între Sting și Chris Botti, care conform spuselor trompetistului, i-a schimbat decursul carierei. Ei au mers împreună în turneul lui Sting "Brand New Day" timp de doi ani și apoi au lansat albumul post-turneu "All This Time".

Perioada de la Columbia Records ce a urmat a marcat, într-adevăr o nouă etapă în cariera lui Botti, cu noi albume și trecerea treptată dinspre jazz înspre pop, care a început să îi aducă trompetistului faimă și premii muzicale. Începând cu anul 2001, Chris Botti a lansat la Columbia șapte albume, printre care un album de duete "To Love Again: The Duets" și un album intitulat "Italia", dedicat rădăcinilor lui italiene, certificat cu platină în Polonia și nominalizat la Grammy.

A primit premiul Grammy pentru albumul "Impressions" în 2013

Înregistrarea concertului "Chris Botti in Boston" din 2009, concert spectaculos susținut alături de Boston Pops Orchestra și o mulțime de invitați printre care Steven Tyler, Sting și Josh Groban, i-a adus o nouă nominalizare la Grammy, discul de diamant în Polonia și discul de platină în Statele Unite. Albumul "Impressions" din 2013 îi aduce în cele din urmă bine-meritatul premiu Grammy pentru "cel mai bun album pop instrumental". Albumul conține colaborări cu artiști de elită precum Herbie Hancock, Andrea Bocelli sau Mark Knopfler.

Aceste realizări și colaborări l-au stabilit pe Chris Botti pe scena internațională ca un instrumentist de rang înalt, care face trecerea între jazz, pop și muzică simfonică, unind pe scenă interpreți de valoare din toate cele trei zone ale muzicii.

Primul concert Chris Botti în România

În 2019 România va beneficia pentru prima dată de un concert Chris Botti, la invitația celor de la German Quality Entertainment. Concertul va avea loc la Sala Palatului pe 3 iunie, iar biletele sunt deja puse în vânzare.

Prezența lui Chris Botti în concerte este una elegantă și plină de rafinament, iar sunetul trompetei sale mangâie inimile si poartă audiența în călătorii pe aripile vântului și ale iubirii. Așteptăm cu bucurie să fim onorați de prezența celui mai bine vândut trompetist american al prezentului și să fim martorii călătoriei printre genuri muzicale în care este capabil să ne conducă.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Sting în cadrul Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Sting a dat curs invitației NPR și a susținut un recital în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. Artistul l-a avut drept invitat special pe artistul african Shirazee, alături de care a înregistrat o nouă versiune a piesei "Englishman in New York".

Publicat

pe

Sting: Tiny Desk (Home) Concert
Sting: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Sting le-a oferit fanilor de pretutindeni oportunitatea de a-l urmări cântând live de acasă. Tiny Desk (Home) Concert a devenit prilejul prin care muzicieni de calibru mențin legătura cu publicul larg, în cadryl acestei serii susținând recitaluri și Norah Jones și Lenny Kravitz.

"Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi"

Sting l-a avut alături de el pe artistul african Shirazee, cei doi interpretând împreună un mash-up între "Englishman in New York" și "African in New York", versiunea reinterpretată a cunoscutei piese din 1987. "African in New York" se regăsește pe noul album de duete al lui Sting, ce include colaborări și cu Mary J. Blige, Shaggy, Herbie Hancock, Eric Clapton, Annie Lennox și Charles Aznavour.

"Ce bine e să cânți! Ce bine e să fii în aceeași cameră cu cineva care cântă! Am fost de unul singur un an întreg.

Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi. Electronic vorbind, am ținut legătura cu oameni din toată lumea, dar atunci când stai într-o încăpere cu altcineva, e cu totul altă chimie", a declarat Sting în încheierea duetului lor.

Shirazee s-a declarat, la rândul său, extrem de norocos să poată cânta alături de o legendă vie.

"Pentru mine, faptul că pandemia a făcut posibilă această întâlnire cu tine, e pentru mine o nebunie, trebuie să înțelegi asta. Nu te trezești, pur și simplu, într-o dimineață, stând lângă cel mai bun dintre cei mai buni", a declarat Shirazee, complimentându-l astfel pe Sting și mulțumindu-i pentru oportunitatea de a cânta împreună.

Sting a inclus în setlist alte două piese clasice din vastul său repertoriu, melodii simbolice pentru perioada pandemică pe care o traversăm. Atmosfera intimă creată pentru acest recital a dat un plus de emoție interpretării, versurile devenind astfel și mai pregnante.

SETLIST:

• "Englishman/African in New York"
• "If I Ever Lose My Faith in You"
• "Sister Moon"

VIDEO: Sting: Tiny Desk (Home) Concert

Citește în continuare

Albume noi

Andrea Bocelli lansează albumul "Believe" și anunță concertul online "Believe in Christmas"

Tenorul italian de renume mondial Andrea Bocelli lansează albumul "Believe", o colecție personală de piese înălțătoare, prin care sărbătorește puterea muzicii de a calma sufletul. Cu acest prilej, muzicianul anunță și un concert de Crăciun, ce va fi transmis din spectaculosul teatru de operă Teatro Regio di Parma.

Publicat

pe

Andrea Bocelli în concert la București (22 iunie 2017) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Materialul "Believe", coprodus de Steven Mercurio și Haydn Bendall, este o selecție de melodii care l-au inspirat și susținut pe Bocelli de-a lungul anilor. Discul conține duete cu Alison Krauss și Cecilia Bartoli - două cântărețe ale căror voci distincte sunt celebrate în întreaga lume - plus o piesă inedită a marelui compozitor italian Ennio Morricone, precum și "Gratia Plena" - piesa de închidere a filmului "Fatima". Bocelli a compus, de asemenea, propriile sale versiuni ale melodiilor "Ave Maria" și "Padre Nostro", special pentru acest disc.

Temele explorate în această nouă înregistrare sunt profund personale pentru Bocelli.

"Conceptul din spatele albumului "Believe" este bazat pe trei cuvinte cheie: credință, speranță și filantropie. Acestea sunt cele trei virtuți teologice ale creștinismului și totodată - independent de orice credință religioasă - sunt și modalități extraordinare prin care oferim semnificație și întregire vieții fiecăruia dintre noi", a detaliat Andrea Bocelli.

Andrea Bocelli susține concertul "Believe in Christmas"

Tot astăzi, 13 noiembrie, Andrea Bocelli anunță un eveniment exclusiv cu difuzare la nivel mondial, "Believe in Christmas", care va fi interpretat în direct de la spectaculosul teatru de operă Teatro Regio di Parma din Italia, pe 12 decembrie. Acest eveniment unic va fi transmis în flux fanilor din întreaga lume, în funcție de timp, în regiuni specifice. Bocelli face echipă cu regizorul de creație Franco Dragone (cel mai bine cunoscut pentru munca sa inovatoare cu Cirque Du Soleil) pentru un spectacol magic ce inaugureaza sezonul festiv. Biletele pentru acest eveniment vor fi puse în vânzare pe 20 noiembrie,

Noul album și concertul livestream urmează spectacolul " Music for Hope" de la Bocelli, de la istoricul Duomo din Milano, care a fost urmărită în direct de milioane de oameni din întreaga lume. A fost unul dintre cele mai mari spectacole muzicale de streaming live din toate timpurile, cu peste 3 milioane de spectatori, atingând cel mai mare public simultan pentru un stream live de muzica clasică, din istoria YouTube. Videoclipul a adunat peste 28 de milioane de vizualizări, din întreaga lume, în primele sale 24 de ore.

Înzestrat din punct de vedere muzical de la naștere, Andrea Bocelli este unul dintre cei mai celebri cântăreți din istoria modernă, cântând la evenimente internaționale majore, inclusiv la Jocurile Olimpice și Cupa Mondială, precum și la propriile sale spectacole de arena din toată lumea. Are un Glob de Aur, șapte BRIT-uri și șapte premii World Music Awards, plus o stea pe Walk of Fame, de la Hollywood. Albumul său anterior, Si, a ajuns pe locul 1, atât în ​​topurile din SUA, cât și din cele din Marea Britanie.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE