Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Celebrități care i-au strâns mâna lui Papa Francisc

Papa Francisc a venit în vizită în România, la 20 de ani după vizita precedentului suveran potif în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea. Pentru că Papa Francisc va strânge atâtea mâini în București astăzi, ne-am gândit să cercetăm ce vedete din lumea muzicii au avut această onoare. Vedeți în articol ce artiști i-au strâns mâna lui Papa Francisc.

Publicat

pe

Andrea Bocelli și Papa Francisc │ FOTO: Alberto Pizzoli pentru AFP

Papa Francisc este unul dintre cei mai unici papi din istorie, având în vedere coordonatele sale culturale și religioase și modul său de abordare a funcției pe care o ocupă. Este primul papă iezuit și primul papă din afara Europei, originar din America (s-a născut în Argentina). De asemenea este primul care a vizitat peninsula Arabică.

Având în vedere popularitatea sa și dorința oamenilor de a fi măcar câteva secunde în prezența sa și de a-i strânge mâna, am fost curioși să aflăm ce vedete din industria muzicală internațională au avut onoarea să îi strângă mâna lui Papa Francisc. Iată ce am aflat.

Andrea Bocelli, Sting și Katie Perry i-au strâns mâna pontifului

Andrea Bocelli l-a cunoscut pe Papa Francisc pe 2 August 2017  într-una din audiențele generale de la Vatican, alături de corul fundației lui Bocelli numită "Voices of Haiti". Primirea Papei a fost una foarte caldă și prietenoasă pentru tenorul italian, după cum se observă în fotogafie. Apoi, în 2018 Andrea Bocelli a cântat apoi pentru Papa Francisc pe stadionul Croke Park din Dublin, cu ocazia Festivalului Familiilor, unde Papa a fost prezent într-o vizită de două zile în Irlanda.

Andrea Bocelli și Papa Francisc │ FOTO: Alberto Pizzoli pentru AFP

Sting și soția sa Trudy Styler l-au cunoscut pe Papa Francisc în august 2018, prezenți și ei la audiența generală de la Vatican. Iată ce a postat Sting pe contul său de Twitter în urma vizitei: "Papa Francisc e un adevărat rock star! O charismă sinceră care umplea încăperea." Chiar dacă Sting nu se mai declară un om religios, el a crescut într-o familie catolică și i-a făcut plăcere să îi strângă mâna pontifului.

Sting și Papa Francisc │ FOTO: Reuters

Katy Perry și Orlando Bloom au ajuns și ei să îi strângă mâna Papei în aprilie 2018 într-o vizită pe care au făcut-o împreună la Vatican. Îmbrăcați elegant și cuminte, cei doi au călătorit în Italia cu ocazia unui eveniment internațional numit "Unite To Cure", o conferință dedicată vindecării cancerului.

Katy Perry și Papa Francisc │ FOTO: Handout, AFP/Getty Images

În afară de artiștii menționați din domeniul muzical, numeroși alți actori precum Leonardo DiCaprio, Richard Gere, Arnold Schwarzenegger, George Clooney sau Antonio Banderas i-au strâns mâna Papei Francisc.

Vizita Papei Francisc în România din 2019 a început vineri, 31 mai și va dura până duminică, 2 iunie. El se va opri în orașele București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj. Oare vor fi celebrități din România care vor ajunge să îi strângă mâna?

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Sting susține poporul ucrainean prin lansarea piesei "Russians" într-o nouă versiune - VIDEO

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Sting lansează într-o versiune nouă piesa "Russians", scrisă de artist în anii '80 și inspirată de Războiul Rece. Întregul profit ce va rezulta din vânzarea acestei noi interpretări va fi donat centrului non-guvernamental Help Ukraine.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Implicat de-a lungul anilor în numeroase campanii umanitare, Sting este alături de poporul ucrainean. Reputatul muzician a lansat într-o versiune pentru chitară și violoncel piesa "Russians", transmițând astfel un mesaj și dând startul, deopotrivă, unei acțiuni de strângere de fonduri pentru Ucraina.

Întregul profit rezultat din ascultări și descărcări ale piesei va fi direcționat către Help Ukraine Center, un centru non-guvernamental creat de către reprezentanții afacerilor locale din Ucraina, unde ajutorul medical si umanitar poate fi trimis de către persoane din orice colț al lumii. Fondurile sunt procesate prin fundația caritabiblă germană Ernst Prost, People for Peace – Peace for People.

Sting: "Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul"

Piesa "Russians" este readusă în atenția publicului pe fondul invaziei ruse a Ucrainei. Varianta originală a melodiei a fost lansată de Sting în 1985, având despre sursă de inspirație Războiul Rece. "Russians" este inclusă pe albumul de debut solo al artistului, "The Dream of the Blue Turtles".

"Am cântat rar această melodie în mulți ani de când a fost scrisă, pentru că nu m-am gândit niciodată că va fi din nou relevantă. Dar, în lumina deciziei sângeroase și teribil de greșite a unui om de a invada un vecin pașnic și neamenințător, cântecul este, încă o dată, o pledoarie pentru umanitate.

Pentru curajoșii ucraineni care luptă împotriva acestei tiranii brutale și, de asemenea, pentru mulți ruși care protestează împotriva acestui ultraj, în ciuda amenințării cu arestarea și închisoarea - Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul", a declarat Sting.

Cu violoncelistul Ramiro Belgardt și Sting la voce și chitară, noua interpretare, )"Russians (Versiune pentru chitară/violoncel)" a fost produsă de Martin Kierszenbaum, mixată de Robert "Hitmixer" Orton și masterizată de Gene Grimaldi la Oasis Mastering.

VIDEO: Sting - "Russians" (Guitar / Cello Version)

Alături de această inițiativă, Sting a făcut și o donație directă în contul Help Ukraine Center. Potrivit coorganizatorului fondului, Andrey Stavnitser, donația primită de la Sting a fost "extrem de generoasă", suma nefiind divulgată, cel mai probabil pentru a respecta dorința artistului.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă "Redlight", noua colaborare Swedish House Mafia și Sting

Swedish House Mafia și Sting au lansat piesa "Redlight", o colaborare plină de energie ce va fi, cu siguranță, apreciată de fanii muzicienilor. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Artwork Swedish House Mafia ft. Sting - Redlight
Artwork Swedish House Mafia ft. Sting - Redlight │ FOTO: captură YouTube

"Redlight" a început să fie anunțată acum câteva luni, când Swedish House Mafia a distribuit mai multe postări pe Instagram conținând parți din noua melodie. În ultimele două săptmămâni, Carnage și Alesso au redat piesa la spectacolele lor. Totodată, trio-ul Swedish House Mafia a zburat la New York pentru a se întâlni cu Sting.

Sunetele sunt foarte detaliate și, dacă asculți cu atenție, poți auzi precizia extremă a modului în care Swedish House Mafia își creează melodiile. Texturile liniei de bas se aud perfect, precum și vibrațiile pianului principal. Datorită stilului electronic, piesa a fost primită cu mare entuziasm de către fani.

Anul trecut, Swedish House Mafia revenea în atenția fanilor după o pauză de opt ani și lansa piesa "It Gets Better" cu Ty Dolla $ign. A urmat "Lifeline" cu 070 Shake, dar și o colaborare cu The Weeknd pentru "Moth To A Flame". Grupul suedez pregăteşte şi un album nou intitulat "Paradise Forever", cu lansare anul acesta.

AUDIO: Swedish House Mafia ft. Sting - Redlight

Citește în continuare

Trending