Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Celebrități care i-au strâns mâna lui Papa Francisc

Papa Francisc a venit în vizită în România, la 20 de ani după vizita precedentului suveran potif în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea. Pentru că Papa Francisc va strânge atâtea mâini în București astăzi, ne-am gândit să cercetăm ce vedete din lumea muzicii au avut această onoare. Vedeți în articol ce artiști i-au strâns mâna lui Papa Francisc.

Publicat

pe

Andrea Bocelli și Papa Francisc │ FOTO: Alberto Pizzoli pentru AFP

Papa Francisc este unul dintre cei mai unici papi din istorie, având în vedere coordonatele sale culturale și religioase și modul său de abordare a funcției pe care o ocupă. Este primul papă iezuit și primul papă din afara Europei, originar din America (s-a născut în Argentina). De asemenea este primul care a vizitat peninsula Arabică.

Având în vedere popularitatea sa și dorința oamenilor de a fi măcar câteva secunde în prezența sa și de a-i strânge mâna, am fost curioși să aflăm ce vedete din industria muzicală internațională au avut onoarea să îi strângă mâna lui Papa Francisc. Iată ce am aflat.

Andrea Bocelli, Sting și Katie Perry i-au strâns mâna pontifului

Andrea Bocelli l-a cunoscut pe Papa Francisc pe 2 August 2017  într-una din audiențele generale de la Vatican, alături de corul fundației lui Bocelli numită "Voices of Haiti". Primirea Papei a fost una foarte caldă și prietenoasă pentru tenorul italian, după cum se observă în fotogafie. Apoi, în 2018 Andrea Bocelli a cântat apoi pentru Papa Francisc pe stadionul Croke Park din Dublin, cu ocazia Festivalului Familiilor, unde Papa a fost prezent într-o vizită de două zile în Irlanda.

Andrea Bocelli și Papa Francisc │ FOTO: Alberto Pizzoli pentru AFP

Sting și soția sa Trudy Styler l-au cunoscut pe Papa Francisc în august 2018, prezenți și ei la audiența generală de la Vatican. Iată ce a postat Sting pe contul său de Twitter în urma vizitei: "Papa Francisc e un adevărat rock star! O charismă sinceră care umplea încăperea." Chiar dacă Sting nu se mai declară un om religios, el a crescut într-o familie catolică și i-a făcut plăcere să îi strângă mâna pontifului.

Sting și Papa Francisc │ FOTO: Reuters

Katy Perry și Orlando Bloom au ajuns și ei să îi strângă mâna Papei în aprilie 2018 într-o vizită pe care au făcut-o împreună la Vatican. Îmbrăcați elegant și cuminte, cei doi au călătorit în Italia cu ocazia unui eveniment internațional numit "Unite To Cure", o conferință dedicată vindecării cancerului.

Katy Perry și Papa Francisc │ FOTO: Handout, AFP/Getty Images

În afară de artiștii menționați din domeniul muzical, numeroși alți actori precum Leonardo DiCaprio, Richard Gere, Arnold Schwarzenegger, George Clooney sau Antonio Banderas i-au strâns mâna Papei Francisc.

Vizita Papei Francisc în România din 2019 a început vineri, 31 mai și va dura până duminică, 2 iunie. El se va opri în orașele București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj. Oare vor fi celebrități din România care vor ajunge să îi strângă mâna?

Trending