Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Yngwie Malmsteen încearcă să spargă chitara indestructibilă Sandvik - VIDEO

Yngwie Malmsteen este faimos pentru setea cu care a spart sute de chitare electrice pe scenă parcursul carierei sale. Iată că a venit și vremea în care Yngwie și-a găsit nașul, o chitară indestructibilă construită din pudră de titanium, pe care a fost invitat să o testeze. Care este oare rezultatul?
Yngwie și chitara Sandvik

Yngwie și chitara Sandvik

Compania suedeză Sandvik, care se ocupă de construcții din oțel și aliaje de înalt nivel, s-a încumetat să își aloce provocarea de a construi o chitară indestructibilă. Pentru a testa minunăția, cine să fie mai potrivit decât maestrul Yngwie Malmsteen, căruia îi face deosebită plăcere să zdrobească instrumente muzicale fără pic de regret.

Corpul chitarei Sandvik este obținut prin printare 3D printr-o metodă specială care implică topirea prin laser a pudrei de titanium și așezarea ei în straturi microscopice. Gâtul chitarei este construit din oțel inoxidabil reciclat, cu o structură extrem de puternică, testată împotriva șocului într-o manieră similară cu cea în care sunt testate noile modele de mașini.

Inginerii de la Sandvik declară că întreaga chitară este o inovație, că ceva similar nu a mai fost făcut până acum. Unul din punctele cheie care o face indestructibilă este faptul că gâtul chitarei și corpul sunt construite ca o singură bucată.

"Chitara ar putea fi folosită pe post de ciocan și tot nu s-ar sparge."

Clipul îl înfățișează pe Malmsteen cum distruge amplificatoare încercând să zdrobească chitara, iar ca o ultimă încercare, o aruncă în sus și o lasă să cadă de la înălțime. Reacția sa este apoi una de uimire și apreciere față de munca inginerilor de la Sandvik:

"Rezultatul e uimitor, am dat tot ce am putut dar a fost imposibil de spart."

Scopul acestei provocări a fost de a scoate în evidență expertiza și calitatea metodelor și a materialelor folosite de compania Sandvik. Și desigur, de a mai ieși un pic din tipare și a face ceva ce alții nu au mai făcut.

Yngwie Malmsteen a cântat la Bucureşti în 2015, cu prilejul primului său concert din ţara noastră, organizat la Sala Palatului.

Citește mai multe despre Yngwie Malmsteen
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Weeknd, SZA şi Travis Scott pregătesc o melodie pentru "Game of Thrones"

Odată cu sosirea ultimului sezon "Game of Thrones", tot mai mulţi artişti au început să compună piese pentru acest serial....

Închide