Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Rod Stewart și Jeff Beck se vor reuni pentru a susține "cel mai elaborat concert al lor din ultimii 35 de ani"

La un deceniu de la ultima apariție scenică împreună, Rod Stewart și Jeff Beck anunță pentru toamna aceasta un show special, ce promite să ofere publicului rezultatul experienței acumulate în zeci de ani de carieră. Cei doi foști membri ai The Jeff Beck Group s-au reunit cu mai multe ocazii, însă nu au mai înregistrat nimic împreună din 1985.
Rod Stewart

Rod Stewart (foto: PR)

Rod Stewart și Jeff Beck vor susține pe 27 septembrie un concert de zile mari la Hollywood Bowl din L.A. Deveniți colegi de trupă în 1967, Rod și Jeff au apucat-o pe cărări muzicale diferite după doar câteva albume, reunindu-se de atunci sporadic.

Cea mai notabilă reunire a celor doi muzicieni a avut loc în 1985, când au înregistrat un cover al piesei "People Get Ready", cântate pentru prima oară de grupul The Impressions, în 1965. A urmat apoi momentul surpriză din cadrul show-ului lui Jeff Beck din 2009, când Rod Stewart a apărut neanunțat la El Rey Theater din Los Angeles pentru a cânta alături de fostul său camarad. Rod povestește în autobiografia sa că momentul a fost "grozav" și că Jeff era în lacrimi.

După ultima reunire, Rod Stewart și Jeff Beck au încercat să înregistreze un nou album

Reunirea din 2009 a dat startul unor idei privind o nouă colaborare între cei doi. s-au trimis mail-uri și s-a făcut chiar și schimb de demo-uri, însă în final proiectul a fost abandonat.

"Sunt puțin interesat. Dar ar trebui să rezulte ceva autentic - nu un album blues de weekend", declara Rod Stewart în 2009.

Nu se știe dacă motivul renunțării la acest proiect a fost lipsa de autenticitate, dar este cert că nu a existat o dorință acerbă de a concretiza această inițiativă de colaborare.

Jeff Beck

Jeff Beck

Noua reunire din 2019 trezește speculații privind o viitoare colaborare

După decenii de istorie muzicală ce au părut să scoată la iveală incompatibilitatea dintre cei doi, Rod Stewart și Jeff Beck au revenit la sentimente mai bune.

Rod Stewart declara anul trecut pentru Rolling Stone Magazine că ar vrea să finalizeze ce începuseră în 2009.

"Ar fi un lucru minunat. (...) Am mai încercat o dată, dar nu ne puteam vedea la față - vorbesc serios, a fost o ciocnire de ego-uri, dar știi cum se spune, niciodată să nu spui niciodată. Știu că e un clișeu, dar eu sunt interesat, dacă și el este."

Fanii The Jeff Beck Group se pot aștepta, așadar, la orice. Noul concert din luna septembrie ar putea iniția fie o nouă ciocnire de ego-uri, fie primul album al celor doi muzicieni după mai bine de 50 de ani de pauză.

Citește mai multe despre Jeff BeckRod Stewart
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cum poți urmări live festivalul Coachella 2019

Unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică și artă din America, Coachella, va fi pus la dipoziția fanilor din...

Închide