Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Poze concert Deep Purple la Cluj-Napoca - 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion

Reacția familiei lui Michael Jackson la documentarul "Leaving Neverland" - VIDEO

Controversele privind acuzațiile de abuz asupra minorilor ies din nou în atenția publicului într-un alt documentar despre Michael Jackson. Materialul "Neverland Firsthand" vine în contradicție cu cel care a făcut vâlvă anterior, "Leaving Neverland". Află despre ce e vorba.
Michael Jackson

Michael Jackson

La 10 ani după moartea regelui pop Michael Jackson ies la suprafață vechi subiecte de controversă: acuzațiile de abuz față de copii care l-au chinuit mare parte din carieră. Acest subiect este încă unul ofertant pentru procese și despăgubiri, iar o parte din aceste fire narative sunt puse în fața publicului prin documentarul "Leaving Neverland" care a avut premiera pe HBO pe 3 martie anul acesta.

"Leaving Neverland" este un documentar produs și regizat de Dan Reed, în care două persoane care au interacționat cu Michael Jackson în copilărie, Wade Robson și James Safechuck scot la suprafață acuzații de abuz sexual la adresa artistului. Documentarul are rolul de a urmări firul narativ al celor două persoane și familiile lor pe parcursul interacțiunii cu Michael, conform declarațiilor celor implicați. Neverland, faimosul loc creat de Michael Jackson pentru a îndeplini visele copiilor este aici defăimat ca fiind un loc mincinos care servea drept pretext pentru presupusa lui pedofilie. Efectele acestui documentar pun din nou sub semnul întrebării cariera și moștenirea culturală lăsată în urmă de artist.

La scurtă vreme după lansarea "Leaving Neverland" a apărut un răspuns pus la cale de regizorul Eli Pedraza și produs Liam McEwan, un mini documentar de jumătate de oră numit "Neverland Firsthand". În acest film-răspuns sunt puși împreună oameni din familia lui Michael Jackson, printre care nepoata sa Brandi Jackson și oameni care au lucrat alături de el precum directorul său tehnic Brad Sundberg și detectivul privat Scott Ross. Aceștia neagă afirmațiile aduse de cei doi în documentarul precedent.

Regizorul Dan Reed nu a răspuns încă în vreun fel la acest al doilea documentar și la dezaprobarea informațiilor aduse în "Leaving Neverland".

Puteți viziona în întregime mini-documentarul "Neverland Firsthand" mai jos.

Citește mai multe despre Michael Jackson
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Celine Dion sparge o nuntă în Las Vegas la intervenția lui Jimmy Kimmel - VEZI VIDEO

Cum se mai distrează vedetele în Las Vegas? Spărgând nunți! Jimmy Kimmel face echipă cu Celine Dion, cei doi intervin...

Închide