Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Reacția familiei lui Michael Jackson la documentarul "Leaving Neverland" - VIDEO

Controversele privind acuzațiile de abuz asupra minorilor ies din nou în atenția publicului într-un alt documentar despre Michael Jackson. Materialul "Neverland Firsthand" vine în contradicție cu cel care a făcut vâlvă anterior, "Leaving Neverland". Află despre ce e vorba.

Publicat

pe

Michael Jackson
Michael Jackson │ FOTO: www.facebook.com

La 10 ani după moartea regelui pop Michael Jackson ies la suprafață vechi subiecte de controversă: acuzațiile de abuz față de copii care l-au chinuit mare parte din carieră. Acest subiect este încă unul ofertant pentru procese și despăgubiri, iar o parte din aceste fire narative sunt puse în fața publicului prin documentarul "Leaving Neverland" care a avut premiera pe HBO pe 3 martie anul acesta.

"Leaving Neverland" este un documentar produs și regizat de Dan Reed, în care două persoane care au interacționat cu Michael Jackson în copilărie, Wade Robson și James Safechuck scot la suprafață acuzații de abuz sexual la adresa artistului. Documentarul are rolul de a urmări firul narativ al celor două persoane și familiile lor pe parcursul interacțiunii cu Michael, conform declarațiilor celor implicați. Neverland, faimosul loc creat de Michael Jackson pentru a îndeplini visele copiilor este aici defăimat ca fiind un loc mincinos care servea drept pretext pentru presupusa lui pedofilie. Efectele acestui documentar pun din nou sub semnul întrebării cariera și moștenirea culturală lăsată în urmă de artist.

La scurtă vreme după lansarea "Leaving Neverland" a apărut un răspuns pus la cale de regizorul Eli Pedraza și produs Liam McEwan, un mini documentar de jumătate de oră numit "Neverland Firsthand". În acest film-răspuns sunt puși împreună oameni din familia lui Michael Jackson, printre care nepoata sa Brandi Jackson și oameni care au lucrat alături de el precum directorul său tehnic Brad Sundberg și detectivul privat Scott Ross. Aceștia neagă afirmațiile aduse de cei doi în documentarul precedent.

Regizorul Dan Reed nu a răspuns încă în vreun fel la acest al doilea documentar și la dezaprobarea informațiilor aduse în "Leaving Neverland".

Puteți viziona în întregime mini-documentarul "Neverland Firsthand" mai jos.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Trei piese ale lui Michael Jackson au fost scoase din reţelele de streaming; Iată de ce

Moştenitorii lui Michael Jackson s-au trezit în mijlocul unui scandal, după ce trei piese ale megastar-ului au fost scoase de pe reţelele de streaming. Acele track-uri apar pe primul album postum al lui Jackson, "Michael", lansat în 2010. Avem detalii în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour
Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour │ FOTO: Michael Jackson

E vorba despre trei track-uri de pe albumul "Michael" din 2010 care au fost scoase de pe marile platforme muzicale, după ce au apărut acuzaţii că nu faimosul solist a cântat pe ele. În acest moment doar 7 din cele 10 track-uri sunt listate pe Spotify, Apple Music şi YouTube Music. Au dispărut "Monster", colaborare cu 50 Cent, "Keep Your Head Up" şi "Breaking News". Aceste melodii fac parte dintr-un proces între moştenitorii lui Jackson şi Sony Music, care susţine că o altă voce decât a lui Michael a fost folosită pe înregistrări.

Un purtător de cuvânt al moştenitorilor lui Jackson a confirmat că piesele nu mai sunt disponibile online, dar insistă că acest lucru nu are de-a face cu autenticitatea lor. Procesul a fost intentat în 2014 de către fanul artistului Vera Serova şi a ajuns în atenţia publicului în 2018. Atunci moştenitorii lui Michael şi Sony au fost forţaţi să ia poziţie oficială cu privire la acuzaţia că Jackson nu a cântat pe câteva piese din ultimul său album.

Tot în 2018, în august 3 judecători de la curtea de apel au decis în favoarea lui Sony Music şi a moştenitorilor lui Jackson şi împotriva lui Serova. Pe de altă parte investigaţia a arătat că Sony şi reprezentanţii artistului nu ştiau 100% sigur dacă MJ chiar a cântat pe înregistrări. Acum procesul a prins din nou viaţa la Curtea Supremă din California. Acele track-uri au fost înregistrate în 2007, alături de producătorii şi compozitorii Edward Cascio şi James Porte.

Cum Jackson are milioane de fani în toată lumea, mulţi cu urechi antrenate de decenii de ascultat MJ, aceştia au început să sesiseze discrepanţe ciudate în acele melodii. Inclusiv mama megastar-ului, Katherine Jackson a declarat în 2010 ca "anumite piese de pe albumul "Michael" sunt false", lucru susţinut de sora artistului, LaToya Jackson. Imitatorul lui MJ Jason Malachi susţine sus şi tare ca el a înregistrat piesele sub contract cu Sony.

Vă reamintesc că Michael Jackson a încetat din viaţă în iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. Între timp au apărut tot mai multe indicii că se lucrează la un film biografic despre artist, dar e încă neclar cine îl va juca pe protagonist.

Citește în continuare

Trending