Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein prezintă tracklist-ul noului album, teasere pentru melodii - AUDIO

Rammstein a dezvăluit noi detalii despre viitorul său album, auto intitulatul "Rammstein". Discul va sosi pe 17 mai prin UME/Spinefarm în Europa şi Caroline Records în SUA. Până atunci puteţi descoperi tracklist-ul noului LP în articol şi asculta câteva teasere pentru melodiile noi.

Publicat

pe

Rammstein teaser album 2019 tracklist
Rammstein teaser album 2019 tracklist │ FOTO: Rammstein www.facebook.com

La final de lună martie am putut asculta primul single de pe "Rammstein", "Deutschland". Piesa a sosit împreună cu un scurt metraj controversat, lung de 9 minute şi regizat de Specter Berlin. A inclus cele mai mari rele ale ultimului mileniu, axându-se pe rasism, lăcomie şi naţionalism extrem. Viitorul album este primul din 2009 încoace, când veteranii industrial metal au lansat "Liebe Ist fur Alle Da".

De această dată de producţie s-a ocupat Olsen Involtini, iar mixajul a fost realizat într-un studio din Santa Monica, California. Producătorul american Rich Costey şi-a lăsat amprenta pe material, având în CV colaborări cu Muse, Rage Against the Machine şi Franz Ferdinand. Trupa a făcut public tracklist-ul, care arată astfel:

  1. DEUTSCHLAND
  2. RADIO
  3. ZEIG DICH
  4. AUSLÄNDER
  5. EX
  6. PUPPE
  7. +AŞ +CH ++E++
  8. +IA+AN+
  9. WE++ WE+
  10. +A++OO
  11. +ALL++ANN"

Cât despre teasere, 5 dintre piesele noi au avut extrase postate pe YouTube. "Auslander" are un uşor vibe de techno şi e cumva "dansabilă", dacă putem spune asta despre Rammstein. S-ar auzi excelent pe un stadion uriaş. "Sex" are un sound de film western şi pare un country american transformat într-o melodie heavy metal.

"Puppe" are un început care prefaţează o parte orchestrală, dacă ar fi să ghicesc. De altfel Rammstein anunţa în 2018 că înregistrează şi porţiuni de orchestră şi coruri pentru albumul nou. "Radio" este sacadată şi ar putea fi melodia old school care să împingă întreg LP-ul în faţă. Cu percuţia corectă şi Till în formă ar putea ieşi un single memorabil.

"Zeig Dich" sună clasic Rammstein, cu riff-uri pe care le-am auzit pe minim 3-4 piese ale formaţiei din trecut. Chitaristul Richard Kruspe a declarat că lucrează de 4 ani la acest release alături de colegi şi că are o senzaţie de "Rammstein 3D". Foarte multe piese au fost compuse şi înregistrate, dar doar 11 au fost păstrate.

Rammstein a anunţat recent o serie de concerte europene în vara lui 2019. Totul începe pe 27 mai la Gelsenkirchen şi se încheie pe 23 august în Viena.

Comentează

Concerte & turnee

Rammstein anunţa un turneu european în 2024; Unde vedem trupa?

Rammstein se pregăteşte din nou de turneu şi tocmai a anunţat că în mai 2024 începe o serie de concerte pe marile stadioane din Europa. Ni s-au aprins imediat simţirile şi ne-am gândit că am putea fi pe listă, dar nu pare să fie cazul încă. Hai să vedem unde se duc metaliştii nemţi la anul.

Publicat

pe

Poster turneu Rammstein 2024
Poster turneu Rammstein 2024 │ FOTO: Rammstein

Biletele se vor putea achiziţiona începând cu 18 octombrie 2023. Rammstein pleacă într-un turneu de promovare a celui mai nou album, "Zeit", lansat în 2022 şi totul porneşte odată cu concertul din Praga de pe 11 mai. Vor mai fi opriri în Serbia, Grecia, Franţa, Spania, Olanda, Irlanda, Belgia, Danemarca, dar şi Austria şi Italia.

Atunci când turneul Rammstein din 2023 s-a anunţat anul trecut promotorul MCT a declarat că trupa a vândut peste 1 milion de bilete în doar câteva ore. Ne aşteptăm ca şi acum să se întâmple la fel. Cel mai recent proiect muzical al formaţiei germane este lansarea unei ediţii speciale şi aniversare a celui de-al doilea album din carieră, "Sehnsucht". A debutat în iunie şi era un tribut adus LP-ului din 1997, care apărea pentru prima dată cu sunet remasterizat HD.

Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel", albumul include în exclusivitate şi un nou mixaj pentru track-ul "Spiel Mit Mir". În plus are un ambalaj complex gândit de designerul Dirk Rudolph. Varianta CD vine sub formă de digipak 8 panel, cu o cărticică de 40 de pagini şi o protecţie argintie. În acea carte se află fotografii portret ale artiştilor semnate Gottfried Helnwein, unele nemaivăzute, altele re-editate.

Ultimul album Rammstein, "Zeit" a cuprins 11 piese şi a debutat în primăvara lui 2022. Ce a fost inedit la el a fost că fotografia de pe copertă era opera muzicianului canadian Bryan Adams, care a ajuns şi un fotograf respectat. Cu o carieră de aproape 30 de ani, Rammstein a vândut peste 20 de mlioane de albume în toat lumea şi a avut sute de concerte cu o pirotehnie fabuloasă.

Au fost în România ultimele dăţi în 2010 şi 2013.

Lista concerte turneu 2024:

  • Mai 11 - Cehia, Praga, Airport Letňany
  • Mai 15 - Germania, Dresda, Rinne
  • Mai 16 - Germania, Dresda, Rinne
  • Mai 24 - Serbia, Belgrad, Ušće Park
  • Mai 30 - Grecia, Atena
  • Iunie 05 - Spania, San Sebastián, Estadio Anoeta
  • Iunie 08 - Franta, Marseille, Orange Vélodrome
  • Iunie 11 - Spania, Barcelona, Estadi Olímpic
  • Iunie 15 - Franta, Lyon, Groupama Stadium
  • Iunie 18 - Olanda, Nijmegen, Goffertpark
  • Iunie 23 - Irlanda, Dublin, RDS Arena
  • Iunie 27 - Belgia, Ostend, Park Nieuwe Koers
  • Iulie 05 - Danemarca, Copenhaga, Valbyparken
  • Iulie 17 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
  • Iulie 18 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
  • Iulie 21 - Italia, Reggio Emilia, RCF Arena (Campovolo)
  • Iulie 26 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
  • Iulie 27 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
Citește în continuare

Trending