Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Rammstein prezintă tracklist-ul noului album, teasere pentru melodii - AUDIO

Rammstein a dezvăluit noi detalii despre viitorul său album, auto intitulatul "Rammstein". Discul va sosi pe 17 mai prin UME/Spinefarm în Europa şi Caroline Records în SUA. Până atunci puteţi descoperi tracklist-ul noului LP în articol şi asculta câteva teasere pentru melodiile noi.
Rammstein teaser album 2019 tracklist

Rammstein teaser album 2019 tracklist (foto: Rammstein)

La final de lună martie am putut asculta primul single de pe "Rammstein", "Deutschland". Piesa a sosit împreună cu un scurt metraj controversat, lung de 9 minute şi regizat de Specter Berlin. A inclus cele mai mari rele ale ultimului mileniu, axându-se pe rasism, lăcomie şi naţionalism extrem. Viitorul album este primul din 2009 încoace, când veteranii industrial metal au lansat "Liebe Ist fur Alle Da".

De această dată de producţie s-a ocupat Olsen Involtini, iar mixajul a fost realizat într-un studio din Santa Monica, California. Producătorul american Rich Costey şi-a lăsat amprenta pe material, având în CV colaborări cu Muse, Rage Against the Machine şi Franz Ferdinand. Trupa a făcut public tracklist-ul, care arată astfel:

 1. DEUTSCHLAND
 2. RADIO
 3. ZEIG DICH
 4. AUSLÄNDER
 5. EX
 6. PUPPE
 7. +AŞ +CH ++E++
 8. +IA+AN+
 9. WE++ WE+
 10. +A++OO
 11. +ALL++ANN"

Cât despre teasere, 5 dintre piesele noi au avut extrase postate pe YouTube. "Auslander" are un uşor vibe de techno şi e cumva "dansabilă", dacă putem spune asta despre Rammstein. S-ar auzi excelent pe un stadion uriaş. "Sex" are un sound de film western şi pare un country american transformat într-o melodie heavy metal.

"Puppe" are un început care prefaţează o parte orchestrală, dacă ar fi să ghicesc. De altfel Rammstein anunţa în 2018 că înregistrează şi porţiuni de orchestră şi coruri pentru albumul nou. "Radio" este sacadată şi ar putea fi melodia old school care să împingă întreg LP-ul în faţă. Cu percuţia corectă şi Till în formă ar putea ieşi un single memorabil.

"Zeig Dich" sună clasic Rammstein, cu riff-uri pe care le-am auzit pe minim 3-4 piese ale formaţiei din trecut. Chitaristul Richard Kruspe a declarat că lucrează de 4 ani la acest release alături de colegi şi că are o senzaţie de "Rammstein 3D". Foarte multe piese au fost compuse şi înregistrate, dar doar 11 au fost păstrate.

Rammstein a anunţat recent o serie de concerte europene în vara lui 2019. Totul începe pe 27 mai la Gelsenkirchen şi se încheie pe 23 august în Viena.

Citește mai multe despre Rammstein
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Madonna a lansat piesa "Medellin", colaborare cu Maluma - AUDIO

Madonna a lansat piesa "Medellin", primul single de pe viitorul său album, "Madame X". Acest track este o colaborare cu...

Închide