Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Mick Jagger se recuperează în spital după o operație reușită

Mick Jagger a suferit joi o intervenție chirurgicală pe cord, pentru înlocuirea unei valve. Vocalistul The Rolling Stones este ținut în continuare sub observație, pe perioada recuperării.

Publicat

pe

Mick Jagger
Mick Jagger

Operația la inimă a lui Mick Jagger a fost un succes, doctorii reușind să ajungă la valva problematică prin artera femurală. Această intervenție a fost necesară pentru că tulburarea de care suferea Jagger ar fi putut conduce, în cazul unui infarct, la insuficiență cardiacă și chiar la deces.

Vocalistul The Rolling Stones va fi supravegheat de medici

Mick Jagger va mai rămâne internat în spitalul din New York în care a fost operat pentru încă patru sau cinci zile. În această perioadă, Jagger va trebui să se odihnească, doctorii asigurându-se că nu apar complicații postoperatorii, precum sângerări abundente, ce ar împiedica artera să se vindece.

Dacă perioada de recuperare se încheie fără probleme, rockerul în vârstă de 75 de ani va fi din nou pe picioare. Va fi nevoie de o perioadă de recuperare adițională până la reluarea activității sale și revenirea pe scenă, dar sunt șanse ridicate ca The Rolling Stones să-și poată relua concertele amânate chiar din această vară.

Formația își va reprograma, astfel, toate cele 17 concerte din America și Canada începând cu luna iulie, dar nu va mai putea participa la Jazz Fest din New Orleans. The Rolling Stones va fi înlocuită în lineup-ul festivalului de Fleetwood Mac.

Înființată în 1962, The Rolling Stones este una dintre cele mai mai apreciate formații rock din toate timpurile. Trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989 și în UK Music Hall of Fame în 2004. Discografia formației cuprinde 30 de albume de studio, 23 de albume live și multiple compilații.

Trupa a concertat la București pe 17 iulie 2007, pe stadionul Lia Manoliu, în cadrul turneului european "A Bigger Bang".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rolling Stones a lansat piesa "Troubles A' Comin", din arhiva de piese nemaiauzite

The Rolling Stones păstrează atenţia publicului vie prin lansarea unei piese nemaiauzite până acum, "Troubles A' Comin". Acest track va fi inclus pe ediţia aniversară de 40 de ani a albumului din 1981 "Tattoo You", care va include alte piese nelansate până acum din arhiva formaţiei.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

"Troubles A' Coming" este o melodie bogată instrumental, cu pian, multiple chitare şi armonii plăcute. Nu este un track complet original, ci un cover şi o reinterpretare a unui single al trupei The Chi-Lites. Pe 23 septembrie formaţia britanică a oferit un alt preview al acestui album, clipul piesei "Living In the Heart of Love", dedicat chitaristului Charlie Watts, care a încetat din viaţă la finalul acestei veri.

Watts a cântat alături de grup timp de 58 de ani şi a murit pe 24 august, la vârsta de 80 de ani. De altfel la primul concert din 2021 The Rolling Stones, colegii i-au dedicat un tribut prelungit, chiar la final de septembrie 2021. Mick Jagger şi Keith Richards erau înlăcrimaţi, acesta fiind primul debut de turneu şi implicit turneu fără Charlie. În zilele după moartea toboşarului a fost lansat şi un video tribut pentru acesta pe canalul de YouTube al trupei.

The Rolling Stones nu renunţă totuşi la turneul american planificat pentru acest an, în ciuda pierderii unui membru important. Asta şi pentru că problemele de sănătate ale lui Watts datau de ceva vreme şi există deja opţiunea unui toboşar de rezervă. Steve Jordan, care a mai colaborat cu Stones îl va înlocui pe parcursul celor 13 concerte. The Rolling Stones a ales să iasă din pauza impusă de pandemie cu un concert privat pe 20 septembrie, organizat de patronul echipei de fotbal american New England Patriots, Robert Kraft.

Acolo s-a auzit de altfel şi pentru prima oară live coverul "Troubles A' Comin". Pe viitoarea ediţie aniversară "Tattoo You" se vor afla 8 alte melodii pe care formaţia le-a înregistrat în perioada anilor '70 şi '80, dar nu le-a finisat. Acum sunt completate cu extra voce şi chitară. LP-ul aniversar vine pe 22 octombrie prin casele de discuri Polydor, Interscope şi UMe.

Citește în continuare

Trending