Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Keane revine cu un nou album, ce va conține "cele mai personale și vulnerabile piese" înregistrate până acum

Trupa britanică Keane revine pe piață cu un nou material de studio. La 7 ani de la apariția discului "Strangeland", formația anunță lansarea unui album ce va conține "cele mai personale și vulnerabile piese" înregistrate până acum.
Keane

Keane (foto: Universal Music)

Formația care a reușit să pună pianul pe o poziție împortantă în lumea rock-ului pregătește noi compoziții originale. După două albume ce i-au propulsat cariera solo, lansate în timpul pauzei luate de trupa Keane, solistul Tom Chaplin s-a reîntâlnit cu Tim Rice-Oxley (compozitorul și pianistul formației).

Ascultând piesele pe care Tim plănuia să le lanseze singur, Tom a fost impresionat de profunzimea și onestitatea lor. De aici până la o viitoare colaborare nu a fost decât un pas.

"M-am gândit că acelea sunt cele mai personale și vulnerabile cântece pe care le-am ascultat vreodată și m-am simțit imediat atras de ele. Le-am simțit ca fiind parte dintr-o poveste pe care aș putea să o trezesc la viață", declară Tom Chaplin.

La scurt timp după momentul acestei întâlniri, Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes (tobe) și Jesse Quin (bass) se găsesc în poziția de a colabora din nou și de a da naștere unui proiect muzical de care să fie cu adevarat mândri.

Albumul este în lucru, trupa anticipând că va fi lansat spre sfârșitul acestui an. Până la apariția discului, fanii îi vor putea asculta în concerte, Keane anunțând deja turneul european. Acesta va include și câteva spectacole momorabile, în cadrul celor mai importante festivaluri.

Concerte Keane în 2019:

  • 9 iunie - Hello Festival, Emmen, Olanda
  • 6 iulie - Cornbury Festival, Oxfordshire, UK
  • 14 iulie - BST Hyde Park, London, UK (în deschiderea lui Robbie Williams)
  • 19 iulie- MEO Marés Vivas, Vila Nova de Gaia, Portugalia
  • 20 iulie- Noches del Botanico, Madrid, Spania
  • 21 iulie - 4Ever Valencia, Spania
  • 7 septembrie - Live On The Beach, Den Haag, Olanda

Keane este o trupă britanică din East Sussex, formată în 1995. A devenit cunoscută la nivel internațional după apariția primului album, "Hopes and Fears". Lansat în 2004, discul a debutat pe prima poziție în topul albumelor din UK, câștigând în 2005 un Brit Award pentru "Cel mai bun material britanic".

Formația a vândut peste 10 milioane de albume în întreaga lume, ocupând poziții fruntașe în topuri cu single-uri ca "Everybody's Changing", "Somewhere Only We Know" și "Crystal Ball".

Citește mai multe despre Keane
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
De ce să mergi la un festival în 2019: "Poți vedea orice concert pe YouTube, dar vibe-ul e 90%"

Deşi trăim în era digitalizării, când totul e la un click distanţă, muzica live se consumă în continuare cu un...

Închide