Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Judas Priest rămâne pe afișul turneului european al lui Ozzy Osbourne și după noua amânare

Judas Priest a confirmat că îl va însoți pe Ozzy Osbourne în viitorul turneu european, chiar și după noua amânare. Concertele lui Ozzy din Europa fuseseră reprogramate pentru luna ianuarie a acestui an, dar au fost amânate din nou, din cauza unor noi probleme de sănătate ale vocalistului.

Publicat

pe

Concert Judas Priest la Romexpo din Bucuresti pe 1 iulie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

"No More Tours 2" ar fi trebuit să debuteze anul acesta, pe 30 ianuarie, după ce concertele din cadrul turneului fuseseră reprogramate la această dată în urma unei gripe cu complicații severe suferite de Ozzy Osbourne. O recentă accidentare a lui Ozzy, petrecută în propria casă, a determinat însă o nouă amânare. Muzicianul a fost nevoit să-și reprogrameze încă o dată toate concertele din 2019, spre dezamăgirea fanilor europeni.

Ozzy Osbourne va ajunge în Europa în 2020, alături de Judas Priest

Turneul amânat al lui Ozzy va demara în 2020, noile date ale concertelor urmând a fi anunțate imediat ce starea de sănătate a vocalistului se va stabiliza. Fanii au fost sfătuiți să-și păstreze biletele achiziționate, aceastea rămânând valabile.

Veștile mai puțin bune pentru fanii europeni sunt însoțite, totuși, de un anunț îmbucurător. Judas Priest a anunțat că îl va acompania pe Ozzy Osbourne în turneul european chiar și după această nouă amânare.

"Cu toții îi dorim lui Ozzy o recuperare cât mai rapidă și sperăm că va reveni pe scenă complet sănătos. Turneul Ozzy / Judas Priest din UK și Europa va fi reprogramat în 2020 și imediat ce totul va fi pus la punct vom anunța datele", a anunțat pe Twitter formația Judas Priest.

În vârstă de 70 de ani, Ozzy Osbourne a trecut în ultima perioadă prin mai multe momente dificile din punct de vedere medical. În prezent, acesta se află sub supravegherea doctorilor, ce îi vor monitoriza starea de sănătate până la încheierea perioadei de recuperare.

Trupa Judas Priest va putea fi văzută în concert începând cu luna mai. Formația are programat un turneu cu 32 de show-uri în SUA, ce va debuta pe 3 mai la Seminole Hard Rock Hotel & Casino din Hollywood, Florida.

Judas Priest a susținut patru concerte în România. În 2008 a cântat la B'Estfest Aftershock, în 2011 la Rock The City, iar în 2015 și 2018 la Romexpo, în București.

Comentează

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Albume noi

Judas Priest a lansat albumul "Invincible Shield"

Pe 8 martie 2024 Judas Priest a lansat albumul "Invincible Shield", după o pauză de 6 ani de la ultimul LP, "Firepower". Îi auzim pe Rob Halford and co mai tonici ca niciodată şi cu 11 piese disponibile pe disc.

Publicat

pe

Coperta single Judas Priest Panic Attack
Coperta single Judas Priest Panic Attack │ FOTO: Judas Priest

"Invincible Shield" ajunge chiar la 14 piese noi pe ediţia Deluxe de album. LP-ul a fost anunţat în octombrie 2023, în cadrul unei reprezentaţii a trupei la festivalul Power Trip, din Indio, California. A fost prefaţat de 4 single-uri: "Panic Attack", "Trial By Fire", "Crown of Horns" şi "The Serpent and the King".

Odată cu "Invincible Shield", trupa britanică ajunge la o discografie ce cuprinde 19 titluri. Sesiunile de înregistrare pentru LP au început oficial în februarie 2020, dar au fost grav afectate de pandemie. Grupul nu a putut să se reunească fizic pentru a înregistra, aşa că a trebuit să lucreze de la distanţă. În septembrie 2021 a apărut o altă problemă: a început turneul global de aniversare a 50 de ani de heavy metal, limitând iar timpul dedicat înregistrărilor.

Scott Travis şi Richie Faulkner au înregistrat în Nashville, Tennsee, Rob Halford în Phoenix, Arizona, iar Ian Hill şi-a înregistrat track-urile în diferite oraşe europene, pe parcursul turneului. Tobele au fost primele finalizate, încă din primăvara lui 2022. Rob Halford a colaborat îndeaproape cu chitaristul de turneu Andy Sneap şi şi-a înregistat bucăţile vocale în primăvara lui 2023.

Pe piese ca "Songs of Thunder" şi "Escape From Reality" şi-a pus amprenta chitaristul Glenn Tipton. Între lansarea albumulu "Firepower" din 2018 şi momentul actual s-au produs schimbări pentru Judas Priest. Legendarul grup a fost introdus în Rock & Roll Hall of Fame, ca parte a categoriei "Excelenţă în Muzică". Pe noul LP găsim teme precum nemulţumire la adresa clasei politice, manipularea maselor şi nedreptate în tribunale.

Albumul începe cu "Panic Attack", care are un riff la bază ce aminteşte de "Tom Sawyer" de la Rush, dar îl aplică pe un schelet de "Painkiller", cu un rezultat puţin spus muşcător. De admirat efortul lui Glenn Tipton, care în continuare cântă la chitară în ciuda luptei sale cu boala Parkinson. Auzim multe solo-uri dual armonice pe acest LP, iar Faulkner se remarcă prin pasiune şi zvâc.

La 72 de ani Halford sună la fel de bine, deşi corzile sale vocale au fost puse la încercare timp de 50 de ani.

Citește în continuare

Trending