Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Gaura neagră fotografiată recent ar putea fi numită Chris Cornell, în urma unei petiţii

În ultimele zile oamenii de ştiinţă au reuşit în premieră să facă o fotografie unei găuri negre, care a primit numele de "Powehi". Imaginea a devenit virală şi a fost concepută rapid şi o petiţie pentru a îi schimba numele în... Chris Cornell.

Publicat

pe

Gaura neagra Petitie Chris Cornell
Gaura neagra Petitie Chris Cornell │ FOTO: www.change.org

Pentru mulţi o astfel de imagine cu gaura neagră invocă hitul apocaliptic Soundgarden "Black Hole Sun" din anii '90. Petiţia pentru schimbarea numelui este disponibilă pe change.org şi are deja 43.400 de semnatari. Creatoarea petiţiei este Giuliana Jarrin, care a declarat următoarele:

Le solicit celor de la NASA şi Event Horizon Telescope Collaboration, dar şi toţi astronomii şi oamenii de ştiinţă implicaţi în descoperire să numească această gaură neagră după Chris Cornell. Ar fi un lucru ireal şi uimitor să îi onoreze viaţa şi contribuţia pentru muzică în acest mod.

Chris Cornell a fost solistul trupei Soundgarden, dar şi vocea şi imaginea grupurilor Temple of the Dog şi Audioslave. Artistul s-a sinucis în mai 2017, lăsând în urmă o imagine de veteran şi pionier al grunge-ului. "Black Hole Sun" este track-ul care apare pe al patrulea şi cel mai de succes album Soundgarden, "Superunknown".

Piesa i-a adus trupei un premiu Grammy în 1995, pentru "Cea mai bună reprezentaţie hard rock" şi a ajuns pe locul întâi în Billboard Mainstream Rock Songs în 1994. A rămas pe acea poziţie timp de 26 de săptămâni. Cornell declarase pentru Rolling Stone în 2014 că piesa nu a fost gândită cu potenţial de hit uriaş. Nici unul dintre membrii trupei nu era sigur de direcţia şi destinaţia acestui release.

Rezultatul a fost o "pictură ezoterică în cuvinte", conform lui Cornell şi un flux de conştiinţă asociat literaturii moderne americane de altfel. La începutul anului 2019, un concert de peste 4 ore a fost organizat în memoria lui Chris, iar pe scenă au urcat foştii colegi de trupă, dar şi nume mari din muzică, inclusiv Metallica. Aceştia au cântat coveruri şi compoziţii proprii în cinstea artistului.

În ultimul an am văzut o statuie a lui Chris Cornell dezvăluită în oraşul natal Seattle şi o chitară ediţie specială Gibson dedicată muzicianului.

Comentează

Trending