Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

De ce și-a lăsat din nou plete Bruce Dickinson (Iron Maiden)

Aflat într-un turneu de promovare a cărții autobiografice "What Does This Button Do?", Bruce Dickinson a răspuns curiozității unui fan și a dezvăluit motivul pentru care și-a lăsat din nou părul lung.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Iron Maiden in concert in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 24 iulie 2013

Bruce Dickinson își promovează autobiografia în cadrul unor prezentări în diverse orașe europene. Vocalistul Iron Maiden oferă publicului oportunitatea de a afla detalii pe larg despre cartea sa, "What Does This Button Do?" (disponibilă aici), discursurile sale cuprinzând și o secțiune de Q&A (Întrebări & Răspunsuri), ce le permite fanilor să-l chestioneze direct pe legendarul rocker.

"Vreau să-i enervez pe toți bătrânii"

Una dintre aceste prezentări, desfășurată pe 28 februarie în Olanda, a apărut recent pe YouTube, scoțând la iveală o întrebare mai personală adresată de un fan. Acesta a dorit să afle de ce Bruce și-a lăsat din nou părul lung, iar răspunsul a fost cât se poate de franc.

"Ei bine, dacă ați observat, toți oamenii care au obiectat la faptul că mi-am tuns părul erau, în general, tineri. Mi-au zis: <<De ce ți-ai tuns părul?>>. La care eu am replicat: <<Pentru că vreau să arăt tânăr>>. Dar acum sunt bătrân. Îmi las părul lung. De ce? Pentru că vreau să-i enervez pe toți bătrânii care nu mai pot să își lase părul lung."

În cadrul unei alte prezentări, susținută tot în Olanda, un alt fan a dorit să știe ce se întâmplă atunci când toate motoarele unui avion se opresc în timpul zborului. Bruce, care are licența de pilot comercial încă din anii '90, l-a asigurat că atâta timp cât deții controlul avionului și reușești să aterizezi, nu ar trebui să ai motive de îngrijorare. Totodată, butonul care repornește motoarele avionului funcționează în majoritatea situațiilor de urgență.

"Ești mult, mult, mult mai protejat într-un avion, decât atunci când conduci în trafic - crede-mă. Ești mult mai în siguranță, în opinia mea", a concluziont Bruce.

Diferența dintre a pilota avioane și a cânta pe o scenă

Bruce Dickinson este un pilot cu experiență, din 1990 până în prezent fiind căpitan la bordul multor avioane, inclusiv al unui Boeing 757. Acesta deține și un business în repararea aeronavelor, conducând avionul trupei în turnee. Într-un interviu acordat publicației Wales Online, solistul Iron Maiden explica de ce îi place atât de mult să piloteze avioane.

"Atunci când pilotezi un avion, satisfacția e dată de faptul că ți-ai făcut treaba, dar satisfacția pe care o obții atunci când susții un concert vine din exterior, privindu-i pe toți oamenii care se uită la tine. Atunci când vorbești de un avion, totul se întâmplă intern. Dacă ai pasageri, nimeni nu spune: <<Wow! Nu-i așa că a fost super?>>. Piloții se gândesc la ce au de făcut în restul zilei. Job-ul tău ca pilot este să-i duci la destinație în siguranță și să fii invizibil. E o experiență plăcută pentru mine pentru că e exact opusul a ceea ce fac atunci când cânt."

Cartea autobiografică "What Does This Button Do?", promovată recent de Bruce în Olanda, a fost lansată în octombrie 2017. Volumul s-a plasat pe poziția a 10-a în topul vânzărilor din categoria "Hardcover Nonfiction", realizat de New York Times.

Bruce Dickinson a împlinit vara trecută 60 de ani. Acesta s-a alăturat trupei Iron Maiden în 1981, înlocuindu-l pe Paul Di'Anno. A părăsit trupa în 1993, pentru a se ocupa de câteva proiecte solo, revenind în formație în 1999.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2022 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending