Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

De ce și-a lăsat din nou plete Bruce Dickinson (Iron Maiden)

Aflat într-un turneu de promovare a cărții autobiografice "What Does This Button Do?", Bruce Dickinson a răspuns curiozității unui fan și a dezvăluit motivul pentru care și-a lăsat din nou părul lung.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Iron Maiden in concert in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 24 iulie 2013

Bruce Dickinson își promovează autobiografia în cadrul unor prezentări în diverse orașe europene. Vocalistul Iron Maiden oferă publicului oportunitatea de a afla detalii pe larg despre cartea sa, "What Does This Button Do?" (disponibilă aici), discursurile sale cuprinzând și o secțiune de Q&A (Întrebări & Răspunsuri), ce le permite fanilor să-l chestioneze direct pe legendarul rocker.

"Vreau să-i enervez pe toți bătrânii"

Una dintre aceste prezentări, desfășurată pe 28 februarie în Olanda, a apărut recent pe YouTube, scoțând la iveală o întrebare mai personală adresată de un fan. Acesta a dorit să afle de ce Bruce și-a lăsat din nou părul lung, iar răspunsul a fost cât se poate de franc.

"Ei bine, dacă ați observat, toți oamenii care au obiectat la faptul că mi-am tuns părul erau, în general, tineri. Mi-au zis: <<De ce ți-ai tuns părul?>>. La care eu am replicat: <<Pentru că vreau să arăt tânăr>>. Dar acum sunt bătrân. Îmi las părul lung. De ce? Pentru că vreau să-i enervez pe toți bătrânii care nu mai pot să își lase părul lung."

În cadrul unei alte prezentări, susținută tot în Olanda, un alt fan a dorit să știe ce se întâmplă atunci când toate motoarele unui avion se opresc în timpul zborului. Bruce, care are licența de pilot comercial încă din anii '90, l-a asigurat că atâta timp cât deții controlul avionului și reușești să aterizezi, nu ar trebui să ai motive de îngrijorare. Totodată, butonul care repornește motoarele avionului funcționează în majoritatea situațiilor de urgență.

"Ești mult, mult, mult mai protejat într-un avion, decât atunci când conduci în trafic - crede-mă. Ești mult mai în siguranță, în opinia mea", a concluziont Bruce.

Diferența dintre a pilota avioane și a cânta pe o scenă

Bruce Dickinson este un pilot cu experiență, din 1990 până în prezent fiind căpitan la bordul multor avioane, inclusiv al unui Boeing 757. Acesta deține și un business în repararea aeronavelor, conducând avionul trupei în turnee. Într-un interviu acordat publicației Wales Online, solistul Iron Maiden explica de ce îi place atât de mult să piloteze avioane.

"Atunci când pilotezi un avion, satisfacția e dată de faptul că ți-ai făcut treaba, dar satisfacția pe care o obții atunci când susții un concert vine din exterior, privindu-i pe toți oamenii care se uită la tine. Atunci când vorbești de un avion, totul se întâmplă intern. Dacă ai pasageri, nimeni nu spune: <<Wow! Nu-i așa că a fost super?>>. Piloții se gândesc la ce au de făcut în restul zilei. Job-ul tău ca pilot este să-i duci la destinație în siguranță și să fii invizibil. E o experiență plăcută pentru mine pentru că e exact opusul a ceea ce fac atunci când cânt."

Cartea autobiografică "What Does This Button Do?", promovată recent de Bruce în Olanda, a fost lansată în octombrie 2017. Volumul s-a plasat pe poziția a 10-a în topul vânzărilor din categoria "Hardcover Nonfiction", realizat de New York Times.

Bruce Dickinson a împlinit vara trecută 60 de ani. Acesta s-a alăturat trupei Iron Maiden în 1981, înlocuindu-l pe Paul Di'Anno. A părăsit trupa în 1993, pentru a se ocupa de câteva proiecte solo, revenind în formație în 1999.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Bruce Dickinson (Iron Maiden) are COVID-19

Bruce Dickinson a fost testat pozitiv pentru COVID-19, amânându-și, în consecință, viitoarele concerte în UK. Inițial, vocalistul Iron Maiden fusese alertat de vestea că cineva din familia sa se îmbolnăvise, ulterior aflând că și el contractase virusul.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Iron Maiden in concert in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 24 iulie 2013

Muzicianul a hotărât să se testeze în urma unor simptome pe care le-a asociat inițial cu o răceală, constatând apoi că are COVID-19. Muzicianul era complet vaccinat, declarând că ar fi dezvoltat, cel mai probabil, o formă mai gravă a bolii dacă nu ar fi fost imunizat.

Bruce Dickinson: "Nu am nicio îndoială că, dacă nu m-aș fi vaccinat, aș fi putut fi într-un real pericol"

"Începusem să strănut puțin. Pentru câteva zile, m-am simțit puțin slăbit, așa cum te simți când ești răcit, și cam asta a fost. Și am 63 de ani. Nu am nicio îndoială că, dacă nu m-aș fi vaccinat, aș fi putut fi într-un real pericol", a declarat Bruce.

Vocalistul Iron Maiden și-a exprimat părerea și cu privire la vaccinare în contextul concertelor, considerând că este "o alegere personală" a fiecăruia, dar că speră, totuși, ca oamenii să aleagă varianta vaccinării.

"Personal, cred că oamenii sunt foarte prost sfătuiți, dacă nu se duc să se vacineze cu schema completă cât de repede posibil, nu neapărat pentru a merge la concerte, ci pentru propria lor sănătate.

Continuând pe aceeași idee, dacă ești vaccinat, tot poți să te îmbolnăvești de COVID-19, deci tot poți să transmiți virusul altor persoane care nu sunt vaccinate și care pot face o formă gravă a bolii și chiar muri. Nu poți reglementa ceva doar pentru a împiedica creșterea mortalității.

Sunt multe lucruri pe lumea asta care omoară oameni, dar care nu sunt ilegale, deși sunt regretabile. Cancerul omoară o mulțime de oameni. Atacurile de cord omoară o mulțime de oameni. Obezitatea la fel. Malaria omoară extraordinar de mulți oameni în fiecare an...Așa că, la un moment dat, trebuie pur și simplu să realizăm: <<Va trebui, probabil, să trăim cu virusul ăsta. Și dacă trebuie să trăim cu el, atunci putem apela la vaccin>>", a concluzionat Bruce.

O părere similară cu a lui Bruce are și Corey Taylor, acesta declarând într-un interviu recent că teoriile conspirației sunt, din păcate, mai vizibile decât informațiile comunicate de specialiști în domeniul medical.

Revenind la Bruce Dickinson, Iron Maiden va lansa toamna aceasta un nou album, intitulat "Senjutsu". Discul este programat să apară pe 3 septembrie, primul single, "The Writing On The Wall", fiind lansat cu videoclip.

Citește în continuare

Clipul zilei

La 7 ani, un copil cântă "Highway to Hell" de parc-ar fi reîncarnarea lui Bon Scott - VIDEO

Hard rock-ul a pus stăpânire pe Jesús del Río, un copil de 7 ani venit la The Voice Kids Spania. Nu e o exagerare să spui că membrii AC/DC ar putea să-l ia în considerare pentru un duet cu Brian Johnson, versiunea sa pentru "Highway to Hell" fiind electrizantă, mai ales când suprapui timbrul vocii sale peste chipul lui angelic.

Publicat

pe

Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania
Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania │ FOTO: Captură Youtube

Dacă se întreba cineva de ce emisiunile de talente ca American Idol și The Voice sunt atât de longevive, clipul prezentat în acest articol ar putea să ofere un răspuns. Momentele extraordinare neașteptate, amestecate cu reacțiile celor din juriu sunt ingrediente sigure pentru viralizarea anumitor live-uri din cadrul unor astfel de concursuri. E nevoie, desigur, și de participanți carismatici, dar când vorbim despre o emisiune cu copii, ca în cazul de față, acest element e asigurat din start. N-ai cum să nu fii plăcut de telespectatori când ești de-o șchioapă, ai curajul să vii să cânți pe o scenă mare și mai ai și un pic de talent.

În cazul lui Jesús del Río e vorba de ceva mai mult talent. Dincolo de carisma lui de copil plăpând, puștiul are, cu adevărat, o voce mare pentru cei 7 ani ai săi, contrastul dintre agresivitatea interpretării și apariția lui angelică făcând deliciul publicului. Timbrul său s-a potrivit excelent pe "Highway to Hell", chiar dacă versiunea lui e ceva mai pițigăiată.

Așa cum era firesc, toți antrenorii și l-au dorit în echipă (mai puțin David Bisbal, pentru că a fost blocat de unul dintre colegi). Puștiul nu a părut deloc intimidat de entuziasmul tuturor celor din sală, răspunzând foarte relaxat și direct la toate întrebările pe care le-a primit după momentul său. Potrivit spuselor lui, a descoperit că are voce la 6 ani, adică anul trecut, prima piesă pe care a învățat să o cânte fiind chiar "Highway to Hell".

Apariția lui în cadrul acestei emisiuni îl va ajuta, cel mai probabil, dacă va alege să-și facă o carieră în muzică. Nici nu mai contează pe ce loc va termina concursul, important e că publicul l-a văzut pe Jesus (no pun intended) și că momentul lui s-a viralizat.

VIDEO: Jesús del Río cântă 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania

Citește în continuare

Trending