Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

De ce și-a lăsat din nou plete Bruce Dickinson (Iron Maiden)

Aflat într-un turneu de promovare a cărții autobiografice "What Does This Button Do?", Bruce Dickinson a răspuns curiozității unui fan și a dezvăluit motivul pentru care și-a lăsat din nou părul lung.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Iron Maiden in concert in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 24 iulie 2013

Bruce Dickinson își promovează autobiografia în cadrul unor prezentări în diverse orașe europene. Vocalistul Iron Maiden oferă publicului oportunitatea de a afla detalii pe larg despre cartea sa, "What Does This Button Do?" (disponibilă aici), discursurile sale cuprinzând și o secțiune de Q&A (Întrebări & Răspunsuri), ce le permite fanilor să-l chestioneze direct pe legendarul rocker.

"Vreau să-i enervez pe toți bătrânii"

Una dintre aceste prezentări, desfășurată pe 28 februarie în Olanda, a apărut recent pe YouTube, scoțând la iveală o întrebare mai personală adresată de un fan. Acesta a dorit să afle de ce Bruce și-a lăsat din nou părul lung, iar răspunsul a fost cât se poate de franc.

"Ei bine, dacă ați observat, toți oamenii care au obiectat la faptul că mi-am tuns părul erau, în general, tineri. Mi-au zis: <<De ce ți-ai tuns părul?>>. La care eu am replicat: <<Pentru că vreau să arăt tânăr>>. Dar acum sunt bătrân. Îmi las părul lung. De ce? Pentru că vreau să-i enervez pe toți bătrânii care nu mai pot să își lase părul lung."

În cadrul unei alte prezentări, susținută tot în Olanda, un alt fan a dorit să știe ce se întâmplă atunci când toate motoarele unui avion se opresc în timpul zborului. Bruce, care are licența de pilot comercial încă din anii '90, l-a asigurat că atâta timp cât deții controlul avionului și reușești să aterizezi, nu ar trebui să ai motive de îngrijorare. Totodată, butonul care repornește motoarele avionului funcționează în majoritatea situațiilor de urgență.

"Ești mult, mult, mult mai protejat într-un avion, decât atunci când conduci în trafic - crede-mă. Ești mult mai în siguranță, în opinia mea", a concluziont Bruce.

Diferența dintre a pilota avioane și a cânta pe o scenă

Bruce Dickinson este un pilot cu experiență, din 1990 până în prezent fiind căpitan la bordul multor avioane, inclusiv al unui Boeing 757. Acesta deține și un business în repararea aeronavelor, conducând avionul trupei în turnee. Într-un interviu acordat publicației Wales Online, solistul Iron Maiden explica de ce îi place atât de mult să piloteze avioane.

"Atunci când pilotezi un avion, satisfacția e dată de faptul că ți-ai făcut treaba, dar satisfacția pe care o obții atunci când susții un concert vine din exterior, privindu-i pe toți oamenii care se uită la tine. Atunci când vorbești de un avion, totul se întâmplă intern. Dacă ai pasageri, nimeni nu spune: <<Wow! Nu-i așa că a fost super?>>. Piloții se gândesc la ce au de făcut în restul zilei. Job-ul tău ca pilot este să-i duci la destinație în siguranță și să fii invizibil. E o experiență plăcută pentru mine pentru că e exact opusul a ceea ce fac atunci când cânt."

Cartea autobiografică "What Does This Button Do?", promovată recent de Bruce în Olanda, a fost lansată în octombrie 2017. Volumul s-a plasat pe poziția a 10-a în topul vânzărilor din categoria "Hardcover Nonfiction", realizat de New York Times.

Bruce Dickinson a împlinit vara trecută 60 de ani. Acesta s-a alăturat trupei Iron Maiden în 1981, înlocuindu-l pe Paul Di'Anno. A părăsit trupa în 1993, pentru a se ocupa de câteva proiecte solo, revenind în formație în 1999.

Concerte & turnee

Trooper cântă în deschiderea concertului Bruce Dickinson de la Arenele Romane

Trooper va urca pe scena Arenelor Romane ca special guest în turneul de promovare a celui mai recent album Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Discul va fi prezentat în premieră pe 3 iunie, într-un concert de neratat.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Trooper va împărți scena cu Bruce Dickinson pentru a doua oară la București, la aproape 16 ani de la concertul legendarei trupe Iron Maiden de pe Stadionul Cotroceni.

"Suntem cei mai fericiți oameni din lume în acest moment! Au trecut ceva ani de când Iron Maiden ne-au ales să cântăm alături de ei, iar acum Bruce Dickinson a făcut același lucru. Nu cred că este un secret pentru nimeni faptul că Trooper a pornit la drum datorită lui Bruce Dickinson! Anunțul a venit fix când eram la repetiții cu băieții. Am ieșit din sală, am vorbit, am plâns puțin, m-am șters la ochi și am intrat bărbătește să îi anunț pe colegi. Pentru un așa moment avem nevoie în 3 iunie de întreaga armată Trooper să fie prezentă în fața scenei! Ne vedem la Arenele Romane!", a declarat Coiotu'.

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, mai ales în ipostaza de frontman pentru trupa Iron Maiden, Bruce Dickinson a lansat un nou album solo pe 1 martie 2024, sub egida BMG Records. Intitulat "The Mandrake Project", materialul i-a adus din nou împreună pe Bruce Dickinson și producătorul Roy Z. Este cel de-al  șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Trooper este una dintre cele mai apreciate trupe rock românești. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 950 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc.

Prețuri bilete Bruce Dickinson la Arenele Romane

  • Biletele pentru concertul Bruce Dickinson și Trooper se găsesc online, la prețurile de 195 lei (categoria Acces General) și 325 lei (categoria Premium, cu loc pe scaun în sectoarele E si K).
Citește în continuare

Albume noi

Bruce Dickinson a lansat albumul "The Mandrake Project"

Cel mai bun Mărţişor pentru rockeri este albumul proaspăt lansat de Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Primul album solo al solistului Iron Maiden din ultimii 19 ani este aici şi este un album concept cu o poveste complexă.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Concert Iron Maiden la București pe 26 mai 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ultimul album solo lansat de Bruce Dickinson a fost "Tyranny of Souls" din 2005, deci au trecut aproape 20 de ani de la un disc al artistului. Travaliul său a fost totuşi neîntrerupt alături de Iron Maiden. Ei bine inspiraţia din spatele lui "The Mandrake Project" se trage din albumul Maiden "The Book of Souls", din 2015, care a generat jocuri video şi chiar cărţi asociate.

Două track-uri de pe acel album fuseseră iniţial concepute pentru un album solo nou al lui Dickinson. Aşa s-a născut "The Mandrake Project". Acesta este al şaptelea album solo al lui Dickinson şi a fost descris ca "o călătorie foarte foarte personală" şi un material co-realizat cu Roy Z şi foarte bine planificat.

Primul single de pe LP a fost lansat la final de an 2023, "Afterglow of Ragnarok", care aminteşte de chitara sacadată a lui "The Chemical Wedding", iar Roy Z face senzaţie la chitară. Dacă ascultaţi cu atenţie noua piesă "Eternity Has Failed", vă veţi da seama că este o ediţie regândită a track-ului "If Eternity Should Fail" de la Maiden. E un pic mai lentă, dar tot heavy şi plusează cu un intro de... flaut.

Un alt single de pe album, care a fost deja foarte bine primit de public este "Rain On the Graves", cu un videoclip cu o poveste complexă, întunecată şi cu ceva de Dorian Gray.

Iată tracklist-ul lui "The Mandrake Project":

1. Afterglow Of Ragnarok (5:45)
2. Many Doors To Hell (4:48)
3. Rain On The Graves (5:05)
4. Resurrection Men (6:24)
5. Fingers In The Wounds (3:39)
6. Eternity Has Failed (6:59)
7. Mistress Of Mercy (5:08)
8. Face În The Mirror (4:08)
9. Shadow Of The Gods (7:02)
10. Sonata (Immortal Beloved) (9:51)

Solistul Iron Maiden are 66 de ani, a supravieţuit cancerului la gât şi este pilot de avion şi profesor universitar. Este o forţă a heavy metal-ului şi o legendă vie. Bruce Dickinson aduce show-ul "The Mandrake Project" la Arenele Romane pe 3 iunie 2023.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

  • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
  • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
  • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
  • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
  • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
  • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
  • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
  • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
  • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
  • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
  • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
  • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
  • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Trending